IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

GUSTUL AMAR AL BATJOCURII SI UMILINTEI


Acest articol NU ESTE un pamflet ci reprezinta gustul amar al batjocurii si umilintei

Azi am primit un mesaj pe mail, in care, cativa colegi ma anuntau, unii chiar entuziastmati (nu stiu de ce), de aparitia noului site: Casa Sectoriala de Pensii a M.Ap. N.  Curios, ca orice roman peste care au trecut “binefacerile” boc-basesciene, dau un click si ce sa vezi? O "mandrete" de site, numa' militaresc si sobru nu, cu niste culori parca aruncate aiurea, cu mult portocaliu si violet, culori tari, tipatoare incat nu stiam daca e o pictura abstracta,  un site militar ori o caruta tiganeasca? Asta n-ar fi bai, baiul ala mare e continutul. E o mare gogorita prin care ni se precizeaza, din start, cu subiect si predicat, ca suntem asistati sociali
O sa incerc, punctual, sa demonstrez cele spuse:
De curiozitate, cititi istoricul si daca gasiti in acest istoric, pe undeva, cuvantul militar atunci eu donez pensia pe urmatorii cinci ani. E o mare porcarie - toata gargara se refara la civili, ca si cum noi nu am exista. Oare de ce nu se aminteste nimic despre pensiile militare, despre cum au fost infiintate ele pe timpul lui Cuza? Va spun eu, dragii mei - pentru ca trebuie sa ne intre bine in cap sa uitam de pensile militare, care, au fost intr-un trecut atat de indepartat incat nimeni nu-si mai aminteste. E o mare jignire, o mare rusine ca pe un site militar nici macar sa nu amintesti de militari, mai ales cand e vorba de un istoric. De fapt este istoricul Casei Nationale de Pensii ca actuala Casa Sectoriala de Pensii nu are nici un an da cand a fost infiintata iar istoricul acesteia este destul de rusinos. Celor care au scris (copiat copy-paste pur si simplu) acest „isoric”, le pun la dispozitie cateva date, tot copy-paste, ca e la moda dar eu indic si sursa (http://jurnalul.ro/stiri/observator/pensii-militare-premierul-batjocoreste-traditia-de-la-cuza-535532.html): „De la înfiinţarea sa şi până în prezent, sistemul pensiilor militare din România nu au fost niciodată un sistem contributiv, acesta fiind finanţat integral şi continuu de la bugetul de stat (art. 5 alin. (2) din Legea 164/2001.
De la domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cînd au fost înfiinţate pensiile militare de stat şi până în zilele noastre, acestea nu au făcut parte dintr-un sistem contributiv de pensii, fiind finanţate integral şi permanent de la bugetul de stat (caracter tradiţional şi non-contributiv; vezi  Decretul 141/1967; Decretul 214/1977, Legea 164/2001); altfel spus, în toată istoria sistemului pensiilor militare din România nici cadrele militare şi nici sistemele din care acestea au făcut parte nu plătit vreo contribuţie la fondul de pensii, cu excepţia contribuţiei la fondul pentru pensia suplimentară”.
Am purces mai departe, la pagina „Atributii”. Ehe, aici baietii sunt tari – au reusit sa scrie „comisia medico-militara”. Si atat.
Mergem la „Contact” – o adresa postala, niste telefoane, o adresa de mail in care nu stiu cum au reusit (desigur, cu greutate) sa strecoare „mapn”.
Despre celelalte pagini nu prea am ce spune ca nu prea ai ce citi. Interesanta este pagina „Intrebari frecvente” in care ba deciziile de pensionare sunt sub incidenta retroactivitatii, ba nu’ş’ce ordin este sub incidenta neretroactivitatii, ba rezervistii sunt militari da’ de fapt nu sunt, etc, etc. Spre exemplu: vis a vis de S 1019/2010 zic asa: “Unul din principiile care guvernează aplicarea legii în timp este cel al neretroactivităţii legii civile noi”. Bine , domnilor. Dar in cazul celorlalte legi, care ar fi procedura?  Na, ca v-am prins cu ocaua mica!
 Baietii astia se joaca cu noi de-a retroactivitatea si neretroactivitatea, un fel de alba - neagra.   
Eu nu stiu daca dl. ministru Duse sau domnul general Dobritoiu au cunostinta de asta dar, daca au, atunci nu e bine. Pentru ca daca este cu stiinta domniilor lor, in situatia aceasta se confirma ca tot ce au promis in campania electorala au fost doar “aburi”. Mai grav e ca atunci cand aburii se acumuleaza creeaza… presiune si daca aceasta e prea mare, conform vorbelor, celebre deja, ale domnului presedinte, “nu e bine, domnilor, nu e bine”. Parca noi v-am ales

Simion Suciu, Beius

4 comentarii:

  1. Daca imi explicati de ce a crescut in ultimii 20 de ani numarul de colonei si generali cu drepturi financiare, in conditiile in care efectivele si nr. de SU,U,MU. AU FOST DRASTIC REDUSE, EU va dau venitul meu pe 10 ani.
    OLTEANU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pot sa va explic dar va pot indice persoanele - mai marii Tarii si ai Armatei. Aveti dreptate, au fost reduse drastic TOATE categoriile de militari, culmea, generalii si coloneii s-au inmultit.

      Ștergere
  2. PREMIERUL BASIST TRAIAN VICTOR PONTA , NU ARE TIMP SAU INTERES SA SE PREOCUPE DE CEEA CE SI UN ORB VEDE CA NU ESTE CONSTITUTIONAL, DEOARECE PRIN PACTUL DE COABITARE CU DUSMANUL NATIONAL , BISNITARUL SECURIST TRAIAN BASESCU , I S-A IMPUS DACA VREA SA AJUNGA PREMIER CA TREBUIE SA NU SE ABATA DE LA LINIA DEMOLATOARE IMPUSA DE OCULTA , SI O FACE CU UN ZEL CE IL DEPASESTE SI PE EMIL BOC. IN 2012 NU S-A REALIZAT DECAT ROTATIA LA MANGLEALA SI NIMIC ALTCEVA. DOAR FOSTII MILITARI ROMANI IN NAIVITATEA NOASTRA INCA MAI SPERAM CA NI SE VA FACE DREPTATE . DACA SE DOREA ACEST LUCRU , MINIM MACAR IL LASA TRAIAN PONTA PE GL. DOBRITOIU MINISTRU APARARII , ASA CUM AU FOST LA RECUNIOASTRE IN SUA, IN PRIMAVARA LUI 2012. INSA PENTRU FAPTUL CA DOBRITOIU S-A ABATUT DE LA POLITICA DISTRUCTIVA COMPLETA A ARMATEI ROMANIEI , A FOST TRECUT PE TUSA SI REINSTAURAT SEFUL MAFIEI PERSONALE A LUI NASTASE , MARESALUL DE CARTON GABITA OPREA ZIS FIXATIV. CU ACEST SEMNAL , S-A TRECUT PE LINIE MOARTA DIN INITIATIVA PSD, INCA DIN 13 IUNIE 2012 , ANIHILAREA TOTALA A REZERVEI ARMATEI ROMANIEI, PE VECIE.DOMNULUI DOGARU SI PRICINA LI S-A INSTRUMENTAT DOSARE PENALE DE SUBMINARE A PUTERII DE STAT, SI SUNT MANIPULATI IN TACERE DE ASA MANIERA INCAT SCMD ESTE UN BLAND MIELUSEL CARE VA UITA ROLUL SI LOCUL SAU IN SOCIETATE .
    NIMENI NU NE VREA RECUNOSCUTI.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am senzatia ca rezolvarea problemei pensiilor militare este un apendice pentru actualul guvern. Si ca orice apendice, cand se inflameaza trebuie extirpat.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.