IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 29 ianuarie 2013

Ce e atât de greu - să nu faci ce face-un derbedeu?


         De ce este atât de complicat să opreşti o maşinărie care produce găuri lună, de lună, în drumul pe care vrei să îl percurgi? Schimbă mecanismul maşinăriei dăi drumul, astupă şi asfaltează. Cu cât  faci schimbarea mai târziu, cu atât costurile vor fi mai mari. Spun asta pentru că şi întârzierea revenirii la o lege a  pensiilor militare în baza unor principii, care să reflecte cu adevărat dimensiunea pensiei în funcţie de etapele parcurse în cariera militară, complică foarte mult lucrurile, care deja au luat o turnură neaşteptată, producând pagube certe. 
Să nu uităm că banda lui Oprea şi şatra lui Boc, cu cei căzuţi în cap ca şi el, Şeitan-Wass-Ialomiţianu, au aruncat pe piaţă ideea de a obţine economii, prin desfiinţarea pensiilor militare şi introducerea lor în sistemul public de pensii. Lăsăm la o parte necunoaşterea politicilor de apărare ale statul român şi a principiilor specifice de dimensionare a soldelor în anumite etape istorice, pe care oricum şatra lui Boc nu le-ar fi înţeles, şi trebuie să ne ocupăm de  rolul nefast jucat de banda lui Oprea în elaborarea ordonanţelor criminale. S-a trecut intenţionat peste toate etapele de expunere, studiu, dezbatere, simulare, propuneri, de unde noi cei interesaţi de acest demers, nu am fi lipsit nici cu material. Avem de aface aici cu o adevărată bandă, care a profitat de prostia celor căzuţi în cap şi au întrodus acele ordonanţe, care produc astăzi găurile în bugetul statului lună de lună. Am arătat la data apariţiei ordonanţelor, că ce s-a întâmplat în luna ianuarie 2011 cu înjumătăţirea pensiilor la toţi pensionarii militari, a fost o diversiune ieftină, care a şi avut impact asupra opiniei publice, ca după aceea să se răsufle. Am avut dreptate când am afirmat, în nenumăratele mele articole publicate, că avem de aface cu o bandă de derbedei care au produs acte normative, prin care foarte uşor poţi fabrica falsuri, cu care astăzi se confruntă Casele de pensii sectoriale şi descoperite de auditul efectuat. Numai în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, paguba rezultată ca urmare a documentelor false introduse, precum şi a modului de calcul defectos, este de peste 5 milioane de euro pe an. Numai art.8 din anexa 3, la aliniatul şi alte venituri asimilate celor salariale, a creat posibilitatea apariţiei de documente false. OuG 1/2011 nu numai că produce lunar găuri în buget, dar este una dintre cele mai aberante ordonanţe, care anulează în fapt pensii stabilite printr-o lege constituţională 164, trimiţându-le acasă pensionarilor care nu au depus cereri de recalculare, o sumă stabilită aleatoriu, de către nu se ştie cine, pentru a nu muri de foame. Decizia prin care se trimite această sumă stabilită aleatoriu, nu reprezintă pensia fostului militar, aceea find anulată de fapt.
     Timp de doi ani am spus că legea 119/2010 şi OuG 1/2011 sunt imorale şi au un caracter distructiv. Am luat atitudine pentru că am lucrat în acest domeniu şi cunosc bine principiile care trebuie să stea la baza dimensionări pensiilor, fără de care nu se poate stabili şi peste care  nici nu se poate sării, pentru că altfel nu mai vorbim de pensii militare. Nu am putut sta de o parte, când am văzut că un act normativ introdus banditeşte de un şef de mafie, poate aduce prejudicii nu numai bugetului naţional, dar şi organismului militar în ansamblu, producând dezechilibre, dicriminări, sfărmarea ierarhiei militare menţinută şi la pensii cel puţin 150 de ani. Este evident o măsură abuzivă, care se cere să fie  reparată de-ngrabă deoarece, abuzul este demostrat prin  calcule matematice, care arată supradimensionarea nejustificată a pensiilor, ca urmare a introduceri unui element şi anume  salariu mediu pe econ naţ., într-o formulă de calcul specifică calculării pensiilor civile, militarii nebeficiind niciodată de salari. A lua în considerare că şi militarii ar fi putut contribui, în condiţiile când o legislaţie introducea soldele într-un alt regim de cheltuieli, nu poate fi luat în seamă din punct de vedere juridic. Iată ce spune un ministru al guvernului Ponta, D-na Câmpeanu într-un interviu acordat agenţiei Mediafax.  Cea mai mare eroare a fost că pensiile din regimul militarizat au fost introduse în sistemul de pensii publice. În nici o altă ţară nu s-a întâmplat acest lucru. Nicăieri acest personal nu cotizează la sistemele de pensii, pentru că există un alt fel de remunerare şi o altă legislaţie pentru pensionare, pentru că şi munca lor este diferită de a unei persoane civile. S-a pornit cu intenţia de a obţine economii din plata pensiilor militare şi s-au trezit în final că s-au majorat majoritatea într-un cuantum foarte mare, ceea ce a condus la creşterea dificitului bugetului de pensii foarte mult.
      Introducerea neinspirată în formula de calcul pentru militari, ca element de calcul, a salariului mediu pe econ. naţ., în condiţiile când soldele militarilor au fost dimensionate ţinându-se seama de alte principii, specifice politicilor de apărare şi nu în funcţie de producţiile economice realizate, a aruncat în sus nejustificat de mult, pensiile militarilor,în special a celora care au prins perioada războiului rece, unde acel element, salariul mediu pe ecn. naţ. era foarte mic în raport cu soldele, ceea ce acum dă acestă dimansionare de proporţii şi care i-au surprins şi pe cei din şatra lui Boc, dar nu mai aveau ce face, pentru că înghiţise deja găluşca furnizată de şeful  mafiei personale. Astfel unuia cum a fost, este şi va fi Dragnea, i-a crescut pensia jenant de mult,încât Domnia Sa putea să-şi dea seama la experienţa şi vârsata dumnealui că ceva nu este în regulă, că aceşti bani nu se pot lua,  decât de la gura altuia.  Îmi este mie jenă, să spun cu cât a crescut, însă cifrele apărute în tabelele afişate pe site-urile ministerului, sunt grăitoare şi în acelaşi timp uimesc. Pentru că , pentru cine este normal la cap îşi poate da seama că este o creştere venită dintr-un calcul greşit, când vezi dublarea, triplarea pensiei avute. Cazuistica nu menţionează fenomene de acest gen, până la apariţia acestei ordonanţe, de-a dreptul idioate. Nu este singurul caz Dragnea, dar din partea dumnealui ne aşteptam la o poziţie. A existat, dar a dezamăgit, sărutând mâna unui personaj care mai recent a fost reevaluat într-o funcţie la palat.
     Iată de ce mă întreb din nou. Ce e atât de greu să nu faci, ce face-un derbedeu.
Dacă luăm în seamă declaraţia domnului fost ministru Dobritoiu, că  „ nu voi face nici un pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat  mâna în buzunar banditeşte” mai putem trage speranţe că bandiţii vor pleca, undeva, undeva,departe de ţara mea, numai dacă Ponta vrea.
      Mă tot macină o întrebare. De ce l-or fi schimbat de la apărare?
 
                                                                         Col.(r) Nour Constantin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.