IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 10 decembrie 2014

Punctul de vedere al BOp. al Filalei 1 Beiuş a SCMD, cu privire la şedinţa Comitetului Director, de marţi, 09.12.2014, ora 1100.

          La punctul 1 de pe ordinea de zi, constatăm că BOC nu cunoaşte prevederile ROF-ului şi ale Statutului SCMD.
·   Suspendarea activităţii B.Op. al filialei se face de către AGF (adunarea generală a filialei) în conformitate cu prevederile art.46 şi 69 din ROF, Comitetul Director conform prevederilor art.8(8) şi 14 din Statut. 
   In baza prevederilor  ROF si  Statutului SCMD Decizia Biroului Operativ Central de suspendare a activităţii B.Op. al filialei sector 6 Bucureşti  este nestatutară.
·   Blocarea telefoanelor de serviciu, a subcontului bancar al filialelor este abuzivă şi în afara prevederilor Statutare.
·   Biroul Operativ Central este format din Preşedintele şi Secretarul General al sindicatului conform art.21(1) din Statut.
·   Din Decizia nr.1398/14.11.2014 a Biroul OperativCentral (dati click) aflăm că Biroul Operativ Central este format din trei persoane, cine l-a ales pe dl. Pricină în BOC ?  
     Ne întrebăm dacă prevederile Statutului şi ROF-ului sunt valabile numai la nivelul filialelor ?


Mai jos  vă prezentăm Prevederile statutului şi ROF-ului preluate de pe site-ul SCMD.


Art.21.(1) Biroul Operativ Central este organul care conduce activitatea curentă a Sindicatului, între şedinţele Comitetului Director, şi este format din Preşedintele şi Secretarul General al Sindicatului.
   (2) În exercitarea atribuţiilor proprii, Biroul Operativ Central emite Decizii, semnate de Preşedinte
Art.46. AGF are următoarele atribuţii:
d)     alege şi revocă membrii Biroului Operativ.

Art.69. Procedura de contestare/revocare/suspendare a membrilor de sindicat care ocupă funcţii în organele de conducere la nivel central şi teritorial se face în conformitate cu prevederile Statutului, astfel:
a)    contestarea se face în scris şi motivat, de oricare membru al Sindicatului şi se depune la BO al Filialei din care face parte.
b)    contestaţia se analizează în prima şedinţă a AGF care hotărăşte, cu majoritatea de voturi a membrilor prezenţi, una din următoarele soluţii:
·         clasarea contestaţiei ca nefondată.
·         aprobarea revocării/suspendării din funcţie.
·         declinarea competenţei de soluţionare a contestaţiei către organul ierarhic superior.


CAPITOLUL III. MODUL DE DOBÂNDIRE ȘI ÎNCETARE A CALITĂȚII DE MEMBRU
Art. 8 (8) orice membru care nu respectă statutul sindicatului este în primul rând atenționat în scris de către Comitetul Director, în caz de repetare i se va suspenda dreptul de vot timp de 6 luni, iar în final, va fi exclus la cererea Comitetului Director, printr-o hotărâre a Consiliului Național al Reprezentanților;
Secțiunea III – Sancțiuni
Art. 14. Pentru neîndeplinirea obligațiilor statutare de către membri se prevăd următoarele sancțiuni:
atenționarea verbală și scrisă;
b) suspendarea;
c) excluderea.
Cazurile de excludere se pot sesiza în scris Comitetului Director de către oricare dintre
membrii sindicatului. Organul abilitat a decide sancțiunile cu atenționarea verbală sau scrisă și suspendarea este Comitetului Director.






marți, 9 decembrie 2014,
PARTICIPANŢI :
La sedinţa au fost prezenţi/delegaţi următorii membri ai Comitetului Director (CD) al SCMD:

  1. Lt Col. Apostol Catalin (a delegat pe Col. Pricina Valeriu)
  2. Gl. Fl. Aer. Balan Iosif
  3. Col. Caloian Monica
  4. Col. Comaneci Mircea (a delegat pe Col. Dogaru Mircea)
  5. Col. Cotoi Anton
  6. Col. Dogaru Mircea
  7. Col. Dogaru Dumitru
  8. Col. Macovei Remus
  9. Gl. Mr. Nastase Constantin (a delegat pe Col Tudor Marian)
  10. Col. Popescu Victor
  11. Col. Pricina Valeriu
  12. Col. Tudosie Stefan
  13. Col. Varban Aurica
  14.  Col. Tudor Marian (suspendat)
Au absentat d-nii vicepresedinti Col Aromanesei Radu si Ungureanu Marius. Precizam ca dl. Col. Racasan Stefan nu mai este membru al SCMD, datorita neplatii cotizatiei.
De asemenea, Comitetul Director a aprobat participarea la sedinta si a 4 membri ai Biroului Operativ  al Filialei Sector 6 si le-a ascultat opiniile.
Dupa ample si furtunoase dezbateri privind responsabilitatea celor care au atacat public legalitatea Consiliului National al Reprezentantilor SCMD (CNR), desfasurat la Alba Iulia in perioada 17-18.10.2014, insultand pe toti membrii CNR si aducand astfel prejudii grave SCMD, s-a admis disjungerea responsabilitatii, CD votand, cu 9 voturi din cei 13 membri prezenti cu drept de vot, ridicarea masurii luate de catre Biroul Operativ Central, dar mentinerea suspendarii, pana  la viitoarea sedinta a CD, pentru presedintele acestei filiale, dl. Col Tudor Marian, cu recomandarea adresata domniei sale de a-si sustine cu probe toate acuzatiile publicate pe  site-ul de Internet al Filialei SCMD Sector 6 sau trimise pe e-mail.
Verbal, membrii CD i-au solicitat d-lui Col. Tudor Marian sa-si retraga acuzatiile  si sa-si prezinte scuze in mod public.
Pentru conformitate, prezentam fisele individuale de vot, cu mentiunea ca membrii CD ale caror fise nu se regasesc, au refuzat sa-si exprime votul.


5 comentarii:

  1. Pacat de idea acestui sindicat. Se stinge, incet. incet, nici o perfuzie nu-l mai poate reanima.
    Va ramane doar ANCMRR ca structura asociativa reprezentativa a militarilor non activi .
    Iar aceasta structura, cel putin prin conducerea centrala si a unei mari parti a conducerilor filialelor este doar covorul rosu pe care paseste Oprea si in spatele lui un ministru care inca nu e dumirit care-I treaba cu armata asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect , aveti dreptate , din pacate . Ce sa-i faci , daca unii se cred proprietari eterni ai acestui sindicat , fac doar ce le trece lor prin cap si reteaza dictatorial si promt orice tentativa de democratizare si transparentizare a activitatii sindicatului .O mare deziluzie e acest sindicat . Cat despre ANCMRR- chiar nu mai are rost nici un comentariu ...

      Ștergere
  2. Incep sa se agite apele in Paradisul lui Dogaru ?!

    " INFORMARE

    Începând cu data de 11 decembrie a.c. m-am retras din poziţia de Vicepreşedinte coordonator pentru Zona de Vest. În funcţie de desfăşurarea evenimentelor din cadrul SCMD, voi încerca să acţionez în continuare pentru promovarea intereselor militarilor în rezervă şi în retragere în calitate de preşedinte al Filialei 1 Timişoara.



    Col(r) Radu AROMÂNESEI



    Nu puten sa nu remarcam ca, in anul care se va incheia peste putine zile, dezacordul unor filiale fata de modul in care se desfasoara activitatea Comitetului Director al SCMD a atins cote destul de ingrijoratoare.

    Biroul Operativ al Filialei Ineu regreta hotararea luata de D-l Col.(r) Radu Aromanesei dar , avand in vedere ca propunerile, unele venite si dinspre biroul operativ al filialei noastre, nu au fost luate in seama la nivelul Comitetului Director, apreciem ca alta cale de rezovare nu exista la momentul actual.

    Daca ne este permis, inaintam conducerii SCMD dorinta noastra de a lua in considerare si propunerile venite de la baza sindicatului, si sa revenia la dialogul si transparenta ce ar trebui sa guverneze intreaga noastra activitate.



    BIROUL OPERATIV AL FILIALEI INEU





    RăspundețiȘtergere
  3. .
    Am o întrebare prin demisie puteţi promova mai bine interesele sindicaliştilor ? Cui serveşte această demisie ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea mare s-a jucat la CNR 2014. Din pacate, putini au fost jucatori. altii (doar) au fost, altii au fost obedienti si multi, multi "trisori".

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.