IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

luni, 25 august 2014


Solicitare a SCMD inregistrata la Guvernul Romaniei cu nr. 9575/25.08.2014
                                    
Catre,
Guvernul Romaniei


In atentia:      Domnului Prim ministru Victor Ponta
Subiect:           Legi speciale


Domnule Prim ministru,

Stirile aparute saptamana trecuta in media, ca Guvernul Romaniei si-a schimbat pozitia fata de "legile speciale", adica fata de legile ocupationale, care stabilesc conditiile de pensionare pentru categoriile sociale atipice, a caror munca nu poate fi cuantificata conform normelor unei legi unice (militari, politisti, piloti, etc) a trezit o vie emotie si in randul rezervistilor.

Va informez ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat se afla de luni de zile la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, cu toate avizele necesare, asteptand doar avizul Guvernului pentru redactarea raportului care-l va introduce in procedura de vot. Noi consideram ca poate fi votat si legea prmulgata in cursul lunii septembrie a.c., cu aplicare de la 1 ianuarie 2015.

Anexez prezentei punctajul de probleme juridice privind necesitatea reintroducerii pensiilor militare de stat.

In situatia ca sunt necesare lamuriri suplimentare, va rog domnule Prim ministru sa luati in considerare, ca si in cazul Legii partial reparatorii 241/2013, eventualitatea unei intalniri, in functie de programul dvs. extrem de incarcat, cu reprezentantii SCMD.
                                                                    
Va asiguram, Domnule Prim ministru, de intreaga noastra consideratie.

Cu multumiri,
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA

3 comentarii:

  1. Aflăm din această solicitare că:
    La parlament se află un proiect de lege a pensiilor militare de stat;
    SCMD are un punctaj de probleme juridice privind necesitatea reintroducerii pensiilor militare de stat.
    Concluzia ar fi că cei din conducerea SCMD cunosc acest proiect din moment ce au întocmit acest punctaj de probleme juridice.
    Întrebarea ar fi de ce nu sunt aduse și la cunoștința membrilor SCMD aceste documente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Documentele la care faceti trimitere vor fi publicate pe site-ul central al SCMD

    RăspundețiȘtergere
  3. Din ce spuneți rezultă că cei din conducerea SCMD având proiectul legii pensiilor au întocmit acel punctaj de probleme juridice dar fără a aduce la cunoștința membrilor nici proiectul nici punctajul. Publicarea lor pe site-ul SCMD va avea ca efect doar creșterea numărului de vizitatori spre câștigul domnului Rinciog.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.