IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 1 august 2014

1 AUGUST - ZIUA TANCHISTILOR


                În urma cu 95 de ani, în vara anului 1919, un moment important pentru arma tancuri la reprezentat înfiinţarea  la 1 august 1919 a primului batalion de tancuri. Efectivul primului batalion de tancuri din armata română, organizat pe 4 companii, era de 25 ofiţeri inferiori şi 376 de militari în termen. 
                  Înzestrarea armatei române cu acest nou şi modern gen de tehnică militară - tancul - demonstrează înţelegerea faptului că tancurile reprezintă principala  forţă de izbire în cadrul trupelor de uscat.
                   Condiţiile de serviciu foarte grele a făcut ca încadrarea cu personal a batalionului să constituie o preocupare deosebită. Cadrelor care urmau să facă parte din această subunitate, pe lângă cunoştinţele de mecanică, li se cerea rezistenţă fizică, încredere în eficienţa acestui nou material, şi iubirea pentru arma tancuri. 

 Evoluţia tancurilor  de la :

-prima parada la care participă tehnica primului batalion de tancuri ale armatei române-Mai 1920 

                 

 1 decembrie 2013 -tancurile la parada de Ziua naţională a României






SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
FILIALA 1 BEIUŞ



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.