IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 26 octombrie 2010

Votez pentru tine !

Nu pentru tine, alegatorule, intrucat ceea ce doresti tu conteaza prea putin pentru mine. Ci pentru tine iubitul meu lider de grup sau de partid. Cam asta a parut sa fie filosofia parlamentarilor puterii pana saptamana trecuta.
Dupa accidentul cu domnul Toader-degetel se pare ca, cei care conduc PDL au fost nevoiti sa gaseasca noi metode pentru a-si controla parlamentarii, astfel incat acestia sa nu interpreteze gresit indicatiile pretioase primite de sus. Pentru a fi siguri ca parlamentarii lor nu vor fi depasiti de complexul concept al votului cu bile sau ca domnul Toader nu prinde din nou o zi proasta cei de la guvernare s-au gandit la o metoda sigura: nu vor vota deloc.

Eu voi vota. In favoarea motiunii…
Sunt medic si parlamentar intr-un colegiu in care sunt doua universitati ,mai mult licee si scoli,cateva spitale, o sectie de politie si una de pompieri ,o unitate militara si chiar si un penitenciar de maxima siguranta. Cu greu poate fi acoperit mai bine spectrul bugetar.
Totdeauna am votat pentru sanatate,educatie si ordine publica fiindca am considerat ca in absenta acestora viata si viitorul romanului obisnuit nu pot sa existe. Oricare dintre noi,tanar sau varstnic,angajat la stat sau la privat, activ sau pensionar avem nevoie de acest trepied pe care ne intemeiem existenta.si supravietuirea.
In profesia mea ,in medicina de urgenta,atunci cand nu poti face o manevra de urgenta de trei ori chemi un alt coleg s-o faca.Dar cum ramane cu cei care ne guverneaza ? In ciuda manevrelor ineficiente de tratament a economiei si societatii romanesti tot numaram guvernele domnului Boc.Boc I,Boc II,Boc III si cine le mai stie dar sigur e ca dupa Boc urmeaza Boc.
Tot in profesia mea este esential ca pacientul sa aiba incredere in medic pentru a creste sansele de vindecare .Ma intreb cati dintre romani mai au incredere in acest guvern caruia nici macar parlamentarii puterii nu-i mai acorda votul de incredere.Sa inteleg ca pana si doamna presedinte a Camerei Deputatilor si liderii de grup ai partidelor aflate la guvernare se abtin cand este vorba de increderea acordata acestei guvernari ? Se poate ca ministrii acestui guvern care au si calitate de parlamentar să nu isi acorde nicio brumă de sustinere adevărată si să se multumească cu o bleagă abtinere. Ma intreb si daca domnul Boc ,daca ar fi inca deputat ,ar accepta sa stea in banca lui parlamentara fara a acorda un minim de incredere acestei guvernari. Sau poate că sunt puse la îndoială chiar capacitătile intelectuale si praxice de a introduce bila care trebuie în urna care trebuie
Eu stiu ca votul e mai puternic decat glontul iar domnul Boc ,deja medaliat,poate deveni oricand prin votul parlamentarilor erou.

Preluare de pe http://medicalnet.ro/blog/ciuho/votez-pentru-tine/3507/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.