IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 10 octombrie 2010

Întâlnirea preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), col.(r) Mircea Dogaru, cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din Beiuş


Sâmbătă, 9 octombrie a.c. a avut loc în Sala Mare a Primăriei Municipiului Beiuş o întâlnire a preşedintelui Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), col.(r) Mircea Dogaru, cu cadrele militare în rezervă şi în retragere din garnizoană. La întâlnire au mai fost invitaţi şi ec. Nicu Silviu Odobasianu,  subprefect de Bihor şi ing. Gheorghe Costin, viceprimarul Beiuşului.
În prima parte a întâlnirii, col(r) Dogaru a informat auditoriul despre S.C.M.D., scopurile acestuia şi acţiunile întreprinse până în prezent. De asemenea, s-a referit şi la starea actuală a ţării, la greutăţile cu care se confruntă cetăţenii, inclusiv pensionarii militari. A subliniat importanţa ca militarii disponibilizaţi să se organizeze în sindicat, singura cale prin care îşi pot promova şi impune interesele în situaţia actuală, când armata, ca institutie, şi militarii sunt pe cale să-şi piardă poziţia în societate. Actualele legi, emise de Parlament sau prin asumarea răspunderii guvernului au adus ţara în stare de haos, aproape de faliment iar „puterea portocalie” dezbină şi aţâţă categoriile sociale, pe principiul „Dividae et Impera”.
În partea a doua a întâlnirii, lt.col.(r) Cătălin Apostol, vicepre;edinte al S.C.M.D., a făcut precizări privind metodologia de recalculare a pensiilor dar şi modul incorect în care se face aceasta.
După întîlnire, s-a constituit Filiala 1 Beiuş a S.C.M.D., aceasta numărând 35 de membri.
 Simion Suciu

Un comentariu:


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.