IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 12 martie 2010

Militarii ar putea beneficia de pensii ocupationale separate

Militarii ar putea beneficia de pensii ocupationale separate, de la 1 ianuarie 2011, drept de care se bucura in prezent, dar care nu mai este prevazut in Legea unitara a pensiilor, in urma discutiilor purtate la o intalnire informala, la care au participat ministrii MApN, MAI si Muncii. Intalnirea informala a avut loc joi, la complexul Haiducului, in prezenta ministrului Apararii, Gabriel Oprea, a ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si a ministrului Muncii, Mihai Seitan, au declarat, pentru NewsIn, participanti la eveniment. La discutii au mai participat independentul Marian Sarbu, membri ai Comisiilor de Munca si de Aparare din Parlament, dar si reprezentanti ai organizatiilor militarilor din sistemul national de aparare, Armata, Interne, SRI, SIE etc. Potrivit surselor citate, cei prezenti au abordat, printre altele, subiectul pensiilor ocupationale pe care militarii le pierd prin Legea unitara a pensiilor, odata ce va fi aplicata. In cadrul discutiilor a fost avansata ideea potrivit careia este posibil ca, de la 1 ianuarie 2011, sa se introduca pensiile ocupationale pentru militari, eventual prin amendamente aduse la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, care nu vorbeste de pensii ocupationale, au declarat, pentru NewsIn, sursele prezente la intalnire. In cadrul intalnirii, ministrii Oprea si Blaga au pus la dispozitia participantilor mai multe documente cu situatia existenta in alte armate si sisteme militare din cadrul NATO sau UE. "A fost pus la dispozitie un documentar, in jur de 7 documente, cu situatia reala a militarilor din statele NATO sau UE, unde se arata ca peste tot militarii au pensii ocupationale separate, intrucat au alte conditii de viata. Concret, s-a spus intre ce varste sunt acei militari activi, varsta si conditiile lor de pensionare si alte lucruri de genul acesta", au mai spus sursele. In 20 mai 2009 Guvernul a eliminat principiul ocupational, care permitea unei categorii socio-profesionale sa structureze un sistem suplimentar de pensii.
Sursa – HOTNEWS.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.