IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 12 octombrie 2014

    Update   

 Raspunsul la "mic grup de membrii SCMD din provincie" care "in baza unei pile" (acest grup are acces unde BOC nu are ?!-in conditiile in care avem acelasi obiectiv, drepturile militarilor disponibilizati, in rezerva si retragere -prevederile Statutului SCMD, art.6 -este lipsa de comunicare sau alte interese ?! )




(vineri, 10 octombrie 2014)

          La solicitarea domnului Viceprim ministru Gabriel OPREA, Ministerul Apararii Nationale A PREGATIT SI VA INAINTA UN RAPORT PRIMULUI MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI, prin care se prezinta oportunitatea solutionarii problemei recuperarii sumelor abuziv retinute de Guvernul Boc timp de 21 de luni.

           Raportul, finalizat de Directia Financiara si Casa Sectoriala de Pensii, va fi inaintat Primului ministru si prevede POSIBILITATEA recuperarii sumelor retinute ( 105 mil. lei la nivelul ministerului apararii).

            Este un pas deosebit facut la initiativa unui „mic grup de membri SCMD din provincie” care, „in baza unei „pile” (07.10.2014) pusa telefonic”, a avut ”tupeul” sa solicite un dialog cu reprezentantii Guvernului pentru prezentarea punctelor de vedere ale unor rezervisti ce considera ca masurile extremiste sunt de domeniul trecutului.


         Putem sa-l informam pe col.(r.) Dogaru ca, ACEL MIC GRUP, NU A FOST TRIMIS LA PLIMBARE CI A DIALOGAT, NU A URLAT IN GIGAFOANE IMPOTRIVA PARLAMENTULUI TARII SI A GUVERNULUI, CI A SOLICITAT MASURI PENTRU REMEDIEREA ILEGALITATILOR COMISE DE FOSTA GUVERNARE, SI REZULTATELE SE VOR VEDEA.

           Doresc sa multumim domnului Viceprim ministru Gabriel OPREA pentru interesul manifestat fata de rezolvarea problemelor pensionarilor militari, a rezervistilor din intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala si, in special de promptitudinea demonstrata de factorii implicati in solutionarea acestor probleme, la solicitarea domniei sale.

           Totodata, implicarea doamnei Primar Olguta VASILESCU se constituie intr-un exemplu de respectare, de catre parteneri, a prevederilor protocoalelor incheiate de filialele SCMD si nu un motiv de critica, pentru adversarii sai politici, sprijiniti (o spunem cu parere de rau ) de catre unii membrii ai SCMD (fie ca sunt fondatori, creatori, inventatori ai mersului pe jos, etc.)
     
           Cred ca este timpul sa ne regandim pozitia fata de viitorul SCMD, SA REPUNEM SINDICATUL PE POZITIA CASTIGATA PRIN LUPTA CORECTA, NU PRIN MANIPULARE SI MINCIUNA.

           CRED CA ESTE TIMPUL CA CEI CARE AU CONSIDERAT SI CONSIDERA SCMD, CA O AFACERE DE FAMILIE, SA-SI REVIZUIASCA ACTIVITATEA SI ACTIUNILE SI SA SE SUPUNA STATUTULUI SI LEGII.

Vicepresedinte coordonator al filialelor
 din Bucuresti si judetul Ilfov

Presedintele Filialei Sector 6

Col.(r.) Marian TUDOR


preluare : http://scmdsector6.blogspot.ro/2014/10/comunicat_10.html


Am onoarea sa va salut dl cpt.r.Damian Victor. As fi vrut sa va raspund ca un comentariu la postarea dvs. , dar numarul mare de caractere al postarii nu-mi da voie. Asa ca va raspund pe adresa de e-mail, cu rugamintea sa-l postati dvs .in subsolul articolului.

Am onoarea sa va salut stimati colegi din Beius. Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti in textul din preambulul articolului col.r.Tudor Marian, Presedintele filialei sector6 Bucuresti, dar citind textul dvs. m-am grabit sa fac unele precizari.
Mai intai va multumesc ca preluati spre informarea membrilor filialei dvs. punctele de vedere ale filialei nostre si nu numai.
 Tinand cont de faptul ca, Presdintele SCMD in repetate randuri face diverse afirmatii in media, afirmatii care ori sunt neadevarate, ori sunt facute fara a consulta nici macar Vicepresedintii de zona, filialele din Bucuresti, Oltenia si nu numai au ajuns sa nu-l mai creada pe dl Dogaru in ceea ce intreprinde. Domnia sa in multe situatii ne-a adus multe deservicii prin actiunile luate unilateral si fara a consulta presedintii de filiala. Asa  s-a intamplat (si va pot da multe exemple) si cu strangerea de semnaturi pt. domnul Melescanu. In emisiunea Danai Grecu unde a participat a afirmat ca ".....CNSC prin fundatia Alternativa Natianala a strans semnaturi pentru dl Melescanu”(va pot trimite inregistrarea cu cele afirmat). Aceasta afirmatie aduce mari deservicii. Ce este CNSC si fundatia Alternativa Nationala?. Stiti ca sunt marci inregistrate la OSIM si pe banii filialei dvs.?. Va pot trimite Buletinul oficial de proprietate industrial-Cereri marci din 27.12.2014, sa va convingeti. Cu ce seamana aceasta inregistrare la OSIM?. Cu Ioana Basescu, cu a sa marca inregistrata Miscarea Populara, care apoi devine fundatie si mai apoi partid?. Asta doreste dl Dogaru.?. Probabil.
Apoi, pe dl Dogaru nu-l mai primeste nimeni sa discute cu Domnia sa, pentru ca asa cum cunoasteti i-a pus pe cei trei lideri USL sa semneze Acordul format dintr-o pagina, iar apoi dumnealui a atasat si a difuzat televiziunilor,  ca anexe,  diverse solicitari scrise, printre care unele aberante ca de exemplu,  desfiintare DNA, ANI, CNA,etc. Cum sa ceri asa ceva cand aceste institutii sunt cerute de UE prin Directive Europene la care Romainia a aderat si este obligata sa le infiinteze si a le finanteze de la buget?.
Noi dorim comunicarea si lamurirea divergentilor, dar dl .Dogaru primeste la dialog numai membrii de sindicat care il lauda si ii sunt obedienti.Nu pe cei ce il critica si ii arata unde greseste. Nici nu mai raspunde la telefon, col.r.Tudor Marian. A participat la o singura adunare a filialei, desi a fost invitat in scris, la adunarile Filialei Sector6. Este posibil asa ceva?. Mmembrii nostri de sindicat se considera jignitit de dl Dogaru, prin neparticiparea acestuia la adunari. Ii este frica de noi?.
Simati colegi, Filala Sector6 ca si cele din Oltenia nu doresc ca sa inlocuiasca Presedintele SCMD, cu unul din presedintii filialelor lor. Nu vrea nimeni nici un post, sau functie, precum sustine manipulator, dl Dogaru. Filialele din Bucuresti si Craiova doresc sa se rezolve problemele militarilor in rezerva, sa nu fie manipulate de dl. Drogaru. Dvs. nu simtiti ca una spune si alta face, ceea ce inseamna manipulare. Dl Dogaru sa nu mai faca politica, pentru ca dupa cum vedeti nici un partid nu a rezolvat problemele noastre. Sindicatul trebuie sa ramana apolititc, a lupte pentru membrii sai si sa nu se amestece cu CNSC, FOTRA A TREIA SI ALTERNATIVA NATIONALA, numai de dragul de a fi sef acestor structure, dl Dogaru.
Dvs. nu vedeti ca atunci cand suntem aproape de rezolvarea unei probleme a tuturor, dl.Dogaru face ce face pentru a se pune rau cu cei ce sunt decidentii rezolvarii, problemelor noastre?.
Oltenii sunt cu un pas inaintea dl Dogaru, impreuna cu Tudor Marian, au fost primiti de Vicepremierul Oprea (ceilalti 9 vicepresedinti de filiala din Bucuresti au fot prezenti la poarta MAI-ului, caci vroiau sa mearga toti, dar s-a cerut o delegatie de trei persoane) si se pare ca ceva, ceva se va rezolva. Si Filiala Sector 6 considera ca dialogul,comunicare, este principala forma de actiune inainte de a o declansa pe ultima, iesirea in stada. Ori dl. Dogaru nu a facut nimic, pentru ca nimeni nu-l mai primeste, in sensul de a dialoga. Oricand sunt disponibil sa va raspund si la alte intrebari pe care membrii filialei dvs. le au. 

Cu stima, Secretarul Filialei Sector6, Lt.col.r.Dragos Icleanu.    

2 comentarii:

  1. Acest scandal iscat între conducerea centrală a SCMD și unele conduceri zonale/locale vine prea târziu pentru a mai avea vreun efect pozitiv. Practic SCMD, ca structură bazată pe membri cotizanți/activi, nu mai există. Au rămas încă în SCMD conducerea centrală, birourile operative ale filialelor și până în 4-5 membri în filialele mai mici, un pic mai mult în cele mai mari. O posibilă reformă a sindicatului prognozată la CNR nu va însemna automat revitalizarea acestuia, va dura probabil 3-4 ani până când sindicatul va ajunge la un număr de membri care să garanteze acceptarea acestuia ca partener de dialog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevărat că aceste acţiuni contradictorii aduc deservicii majore sindicatului şi rezerviştilor, fiind percepute ca o luptă internă pentru putere.
      În opinia mea este o lipsa de comunicare, de dialog, între conducerea centrală a SCMD și conducerea unor filiale. Totodată am convingerea că membrii de sindicat, conducerea filialelor, conducerea centrală a SCMD, au înţelepciunea de a trece peste aceste neînţelegeri.
      Referitor la reforma sindicatului ea este necesară, prin aducerea unor modificări statutului în conformitate cu evoluţia sa, cu evoluţia societăţii româneşti în ansamblu.

      Ștergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.