IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

sâmbătă, 25 octombrie 2014

25 Octombrie, Ziua Armatei Române



           Prin Decretul nr.381 din 1 octombrie 1959  al Prezidiului Mării Adunări Naționale, s-a decis că ziua de 25 octombrie să fie proclamată și aniversată ca „Ziua Forțelor Armate ale Republicii Populare Române”. 
Devenită simbol al tuturor bătăliilor și eroilor neamului românesc, data de 25 octombrie este strâns legată de eliberarea la 25 octombrie 1944 a ultimului oraș românesc de la granița de vest a țării, este ziua în care se aniversează eliberarea definitivă a teritoriului național vremelnic ocupat în urma Dictatului de la Viena din august 1940. 
Ziua Armatei este momentul de evocare și omagiere a faptelor de arme ale celor care și-au jertfit viața pentru libertatea și independența patriei.


    Vă dorim tuturor militarilor activi,  în rezervă, în retragere:

    LA MULŢI ANI !

 Filiala 1 Beiuș a SCMD 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.