IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 6 mai 2015

REACTII LA COMUNICATUL NR.7 din 28.04.2015 al ANCMRR


Domnule C. Alexandru, nu accept ofensa adusa majoritatii personalului militar in rezerva/retragere, fapt pt. care te declar "persona non-grata" pt. toti cei pe care ne desconsideri!

Am dat intamplator peste un comunicat semnat de dumneata, in numele A.N.C.M.R.R. Comunicatul este cel de aici. Textul vizat este urmatorul:

"Această rezolvare, așteptată și acceptată de marea majoritate a pensionarilor militari, este contestată de unele persoane care nu vor, sau nu pot să înțeleagă semnificația și importanța acestei măsuri, primită cu nerăbdare și interes de cei afectați de nedreptățile față de pensionarii militari, promovate de guvernul Boc. Neînțelegând textul proiectului de lege, unii dintre protestatari cer ca recalcularea pensiilor să se facă pentru toți pensionarii militari, deși o asemenea măsură ar provoca probleme foarte dificile sistemului de pensii militare și ar fi nejustificată, având în vedere că recalcularea pensiilor militare pe baza prevederilor OUG1/2011 a fost o măsură aplicată NUMAI pensionarilor militari, fiind inutilă o nouă recalculare. În același timp, recalcularea pensiilor acordate pe baza legii comune (263/2010) este necesar a fi făcută potrivit noii legi, pentru a deveni și acestea „pensii militare de stat”.


Ce vrei sa ma determini sa inteleg, domnule Comandor (r) Constantin ALEXANDRU, mare sef al serviciului juridic din A.N.C.M.R.R.? Ca actuala pensie in plata a subsemnatului, este de fapt militara? In conditiile in care:


1]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale) este stabilita in baza Legii nr. 119/2010 care mi-a desfiintat dreptul la pensie militara ce mi-a fost deschis initial in baza Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat. Rezultatul fiind atribuirea subsemnatului (ca si dumitale), incepand cu data de 01.01.2011, a unei pensii in sistemul public - exact asa cum prevede Art. 1 din Legea nr. 119/2010. Dumneata NU ai citit nici macar Art. 1 din Legea nr. 119, incat sa descoperi ca NU ai pensie militara, ci una in sistemul public?


Stii sa citesti, nu? Daca da, citeste ce scrie in Art. 1 din Legea nr. 119/2010: "Art. 1 - Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) pensiile militare de stat;
b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor;"


Clar, domnule C. Alexandru? Incepand cu data de 01.01.2011, dumneata, eu, toti militarii pensionati pana in anul 2011, NU mai avem pensii militare, ci pensii in sistemul public, respectiv contributive. Iar dumneata ce sustii, sa ne prefacem ca sunt militare si sa acceptam in contextul aparitiei noii Legi a pensiilor militare, doar rebotezarea acestora din contributive in militare, fara a se intampla realmente nimic?2]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale), dupa ce in prealabil a fost stabilita cu forta ca fiind pensie in sistemul public in baza Art. 1 din Legea nr. 119/2010, a mai fost si recalculata/revizuita in baza O.U.G. nr. 1/2011. Rezultatul in cazul meu fiind stabilirea unui cuantum inferior al noii pensii contributive a subsemnatului, fata de fostul cuantum al pensiei militare. In concluzie, d-le C. Alexandru, urmare a aplicarii O.U.G. nr. 1/2011, NU au mai rezultat tot pensii militare de stat. Ci pensii contributive stabilite in sistemul public. O.U.G. nr. 1/2011 fiind doar un apendice de aplicare a Legii nr. 119/2010. Ceea ce este scris negru pe alb si la Art. 1 (1) din O.U.G. nr. 1/2011: "Art. 1 (1) Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor (...), se revizuiesc, din oficiu (...)".


Ai inteles ceva, d-le C. Alexandru? O.U.G. nr. 1/2011 NU a recalculat/revizuit pensii militare, astfel incat rezultatul recalcularii/revizuirii sa fie tot pensii militare. A recalculat/revizuit niste pensii ale militarilor, militare candva, insa transformate in prealabil in pensii in sistemul public. Si cea mai naiva persoana cunoscand faptul ca dintr-o pensie calculata dupa regulile sistemul public, NU poate rezulta o pensie militara, ci tot o pensie in sistemul public!

( continuare aici)

preluare ://r-26500.blogspot.ro/2015/05/domnule-c-alexandru-nu-accept-ofensa.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.