IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 23 aprilie 2015

COMUNICAT

Cu privire la Proiectul Legii pensiilor militare de stat - in atentia mass media si a tuturor celor interesati


Astazi, 22.04.2015, Guvernul Romaniei a dat avizul pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat, care se afla in dezbatere parlamentara.
Pentru a stopa valul de opinii eronate lansate de catre persoane care nu l-au citit, care nu cunosc problematica dar au pareri sau tin sa informeze opinia publica, se impun urmatoarele clarificari:

  1. Sintagma "pensii speciale" este o insulta la adresa inteligentei cetatenilor, folosita in mod manipulator, deoarece n-a existat si nu exista asa ceva.  Caracter "special" au doar indemnizatiile acordate unor persoane sau categorii cum ar fi: artisti, sportivi, revolutionari, etc.
  2. Dintotdeauna si in toate statele membre sau nu ale NATO, referitor la sistemul militar, exista "legi speciale" sau capitole separate in legea unica a pensiilor, deoarece munca militarilor si politistilor nu poate fi cuantificata in sistemul 8 ore de munca X 5 zile pe saptamana, 8 ore de odihna si 8 ore de pregatire sau refacere a capacitatii de munca. Noi suntem considerati in serviciu 24 h din 24 h. De aici, daca avem restrictii, avem si deosebiri stabilite prin lege speciala. Valabil si pentru piloti, sportivi, artisti, etc.
  3. Nu exista mai multe Proiecte ale Legii pensiilor militare de stat, ci unul singur, initiat de membri ai Guvernului, la 06.01.2015. Noi am fost contactati de catre dl. Viceprim-ministru Gabriel Oprea cand s-a initiat, in prezenta ministrilor de Interne, al Apararii, Finantelor si a secretarilor de stat de la celelalte ministere, comisia care a elaborat Proiectul de Lege, formata din sefii serviciilor juridice si financiare ale structurilor active si presedinti de sindicate.
  4. Nu este vorba despre o recalculare si o revenire la cuantumurile pensiilor din 2010, deoarece acestea s-au realizat prin Legea, reparatorie, cu caracter provizoriu, nr. 241/2013. Este vorba despre uniformizarea legislativa, deoarece suntem supusi actiunii a 11 legi si ordonante, concomitent, si care, fiind contradictorii, perpetueaza haosul creat in sistem, de regimul Basescu-Boc.
  5. Noi am contribuit la fondul de pensii, ca si cei de la cooperatia de consum, mai mult decat civilii, dar in sistemul nostru militar. Nu am contribuit niciodata la Casa Nationala de Pensii, exceptand perioada 01.01.2011 si pana in prezent. Este benefic pentru pensionarii civili ca noi sa ne intoarcem in sistemul nostru, unde suntem acoperiti de contributiile militarilor si politistilor activi si sa nu-i mai incarcam cu cuantumurile noastre. In acelasi mod ar fi benefic pentru pensionarii civili ca nici indemnizatiile si nici ajutoarele sociale, in frunte cu cele ale fostilor membri CAP, sa nu mai fie platite de catre Casa Nationala de Pensii, pentru ca au alt statut juridic.
Regret dezinformarile media care vorbesc de 'pensii speciale', 'recalculari', 'mariri' si altele. Regret si atitudinea unor civili, inclusiv aliati de-ai nostri, care isi dau cu parerea in necunostinta de cauza. Tuturor le recomand sa citeasca Proiectul de Lege.

Incepand cu 07.03.2015, ne-am adresat in mod deschis tuturor politicienilor, intregii media si societatii civile, trimitand peste tot Proiectul Legii pensiilor militare de stat,  solicitand sprijin,  pentru ca dorim, in mod firesc, sa nu mai fim considerati asistati social ci sa revenim la calitatea noastra juridica de militari si politisti in rezerva, cu toate obligatiile dar si cu toate drepturile decurgand din contractele de munca individuale semnate de noi cu statul roman.
 La 18.03.2015, in conferinta de presa organizata la Camera Deputatilor, si-au asumat initiativa legislativa, la solicitarea SCMD, un numar de deputati si senatori, in frunte cu d-na deputat Liliana Minca, dl. deputat Stefan Petru Dalca si dl. senatorDumitru Pelican.
  
In continuare urmeaza procedurile in Senat si in Camera Deputatilor.
 Honor et Patria! Vae victis!
 PRESEDINTELE SCMD,
 
Col. (r) Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.