IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 26 ianuarie 2014

Intrebari

Acest articol, dupa parerea mea, trebuie coroborat cu evenimentele politice majore a anului 2014 - alegerile europarlamentare, alegerea viitorului presedinte, desfasurarea referendumului privind revizuirea Constitutiei - dar si cu viitoarele legi care urmeaza a fi votate in Parlament - Legea Pensiilor Militare, Statutul Cadrelor Militare.

         In acest context

Cui serveste actiunea initiata de catre conducerea ANCMR  contra S.C.M.D ?

si

De ce se doreste  desfiintarea SCMD ?

        Cu speranta ca o sa gasim impreuna raspunsul, public integral articolul aparut pe "R-26500 Elita"

(Victor Damian)
Vesnica penibilitate a moaștelor militare din ANCMRR!


Desi in perceptia publica a fost acreditata ideea ca A.N.C.M.R.R. este o structura a M.Ap.N. care grupeaza cadrele militare in rezerva si in retragere, in realitate asociatia este o simpla O.N.G. ca oricare alta. De exemplu precum Asociatia Cadrelor Nationale de Bicicleta! La un moment, conform afirmatiilor liderilor organizatiei non-guvernamentale, aceasta ar fi grupat in momentele ei de glorie, cca. 30 000 de rezervisti din M.Ap.N. Din aproximativ 85 000. Conducerea A.N.C.M.R.R. s-a autoerijat de mai multe ori ca fiind aparatoare a tuturor intereselor rezervistilor din M.Ap.N. Asociatia are un statut contradictoriu. Se declara apolitica in statut, dar prin acelasi statut "funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de Onoare al A.N.C.M.R.R." Asadar, A.N.C.M.R.R. este o organizatie atat de apolitica incat se subordoneaza prin propriul statut exact 2 persoane politice.  

Cu ce pretinde A.N.C.M.R.R. ca s-ar ocupa? Din statut rezulta ca "reprezintă şi apără drepturile cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinătate".  Chiar asa? Ia sa vedem cum reprezinta si apara aceste drepturi? Dupa cum se cunoaste, in anul 2011 regimul de trista amintire Basescu-Boc-Oprea, a desfiintat pensiile militarilor, transformandu-le in pensii in sistemul public. Si nu numai atat, in urma procesului intre 26 500 si 70 000 de rezervisti au ramas muritori de foame! Bineninteles ca inclusiv din cadrul A..N.C.M.R.R.! Cum i-a reprezentat si cum i-a aparat conducerea A.N.C.M.R.R. pe cei in cauza? S-a pus pe adus osanale in genunchi celor care au provocat un rau imens armatei. Mai tineti minte? Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.” Si se poate trage apa!

Mai nou, liderii A.N.C.M.R.R., lanseaza un atac contra S.C.M.D. care chiar poate avea urmari. In sensul pericilitarii existentei SCMD pana la desfiintarea organizatiei. Dupa cum se cunoaste, S.C.M.D. a facut in regimul de trista amintire, ceea ce ar fi trebuit sa faca A.N.C.M.R.R. conform propriului statut, adica sa apere cu adevarat interesele cadrelor militare in rezerva si in retragere.  Intre conducerile celor 2 organizatii au fost disensiuni dure, concretizate in diverse comunicate si replici acide. Conducerea SCMD acuza pe buna dreptate in acele vremuri, de ipocrizie si de obedienta in fata politicului, conducerea A.N.C.M.R.R. Si avea perfecta dreptate! In atitudinea conducerii SCMD a intervenit insa o schimbare radicala de atitudine, odata cu schimbarea regimului. Cand adulatul de catre A.N.C.M.R.R - Oprea si detestatul de catre SCMD - acelasi Oprea, a trecut in barca politica preferata de SCMD. Desi timp de cca. un an si jumatate de guvernare USL (mai 2012-octombrie 2013) situatia celor 26 500-70 000 nu s-a schimbat cu nimic fata de vechiul regim, liderii SCMD nu au mai comentat nimic. Intrand practic in aceeasi barca cu conducerea A.N.C.M.R.R. de odinoara. In final, cele 2 conduceri au ajuns la un numitor comun: Oprea nu trebuie sa mai fie deranjat cu ceea ce s-a intamplat celor 26 500-70 000. Conlucrarea a fost perfecta, in final a aparut Legea-Teapa nr. 241/2013  cu acordul deplin al ambelor conduceri, cazul celor cu pensii diminuate fiind inchis: adica tot ca inainte, doar metoda diminuarii difera.  Ca sa nu mai reamintim ca ambele conduceri si-au dat acordul sa nu revendice sumele restante pentru cei 26 500-70 000 de rezervisti decimati de sistem.

De fapt, ceea ce fac cei 2 lideri ai A.N.C.M.R.R. era previzibil. Prin multe semnale, unul fiind acest comunicat care pentru a putea fi citit in conditii de deplina siguranta, ar trebuie sa ingeram in prealabil un antivomitiv. Dupa ce i-au ametit pe liderii S.C.M.D. sa ii abandoneze pe cei cu pensii diminuate, acum a sosit momentul sa scape de intregul SCMD. Procedand in acest mod, cele 2 moaște ale fostei armate comuniste, Iliescu si C. Alexandru, au un ordin de executat, in mod cert. Politic! Scopul este evident! USL se va sparge. Nu poate sti nimeni in ce noua barca va ajunge Oprea, e posibil orice - la putere sa fie! In cazul spargerii USL, este clar ca SCMD (atat cat mai functioneaza) se va repozitiona! Dupa cum stau lucrurile, cel mai probabil contra taberei in care se va aciua Oprea! Astfel ce cei care au ridicat vreodata ciocul contra lui Oprea, trebuie anihilati preventiv. De aceea, s-au trezit la viata cele 2 moaște.

In final, este problema liderilor celor 2 organizatii cum se anihileaza unii pe ceilalti! Aceasta nu mai este lupta celor 26 500-70 000 de rezervisti care am fost sacrificati si de o tabara si de cealalta. Poate ca acum liderii SCMD realizeaza si faptul ca de cand cu abandonul intereselor celor cu pensii diminuate, SCMD a ramas realmente si fara sprijinul cel mai consistent din partea propriilor sustinatori de altadata. Morala se deduce din insasi educatia noastra militara si care ne-a invatat sa stam mereu departe fata de politic, daca vrem sa ne aparam interesele. Pe de alta parte, sunt destule antecedente care demonstreaza ca militarii care pun botul in fata politicului, ajung intotdeauna intr-o hazna si ii mai trag si pe ceilalti dupa ei!

Ramane o dilema! Cele 2 moaste din A.N.C.M.R.R. au dovedit in repetate randuri ca reprezinta un etalon de penibilitate militara. Cunoastem toti ca majoritatea membrilor A.N.C.M.R.R. percep asociatia ca o simpla casa de ajutor reciproc, si cam atat. Dar chiar nu exista nimeni in A.N.C.M.R.R. care sa ii trezeasca la realitate pe cei 2?

R-26500




Un comentariu:


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.