IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 15 ianuarie 2014

Bilant negru pentru rezervistii romani, pe fond de prostitutie militara a celor din randurile noastre care s-au asezat in genunchi in fata politicului!

Acest articol, dupa parerea mea, are multe adevaruri. Desi nu sunt de acord cu tot ce scrie in el, totusi il public integral, in speranta ca vom gasi adevarul impreuna. (Suciu)

Ianuarie 2014 este prima lună dintr-un interval de timp care pentru unii rezervişti poate ajunge şi la 10-15 ani sau mai mult (la mulţi pe viaţă), începând cu cei care între 26 500 (cifra cel mai des vehiculată) şi 70 000 de rezervişti (cifră sugerată de M. Câmpeanu în emisiunea TV de aici - min. 16.54), victime ale desfiinţării pensiilor militare de stat în anul 2011, continuă să fie tot victime. De data aceasta, nu ale lui Băsescu, Boc şi Oprea, ci ale lui Ponta, Antonescu şi ale aceluiaşi Oprea.
In epoca Băsescu-Boc-Oprea ne este clar tuturor ce s-a întamplat! De fapt, aproape tuturor, sunt suficienţi care nu au conştientizat niciodată că nu mai au pensii de serviciu. Aşadar, prin Legea nr. 119/2010 au fost desfiinţate pensiile militarilor! După modelul democratic din Belarus sau din Coreea de Nord - adică după deschiderea dreptului la acest tip de pensie.  Urmarea? Un drept democratic călcat în picioare de statul român şi 26 500-70 000 de rezervişti cu pensii diminuate, la mulţi în asemenea procente încât au intrat în stare de exterminare pură! La acea vreme, reprezentanţii USL deplângeau ceea ce s-a întamplat militarilor români. Si promiteau că imediat ce vor prelua puterea, vor remedia toate abuzurile vechiului regim! De fapt, minţeau! Cu seninatatea şi neruşinarea specifice aventurierilor, derbedeilor şi fufelor politicii româneşti!
Cunoaştem că USL a preluat puterea politică în mai 2012, acest fapt fiind întărit şi mai mult în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012.  Intr-un final, reprezentanţii USL au uitat complet că desfiinţarea pensiilor de serviciu pentru militari a constituit un abuz de proporţii al regimului precedent şi nici nu au catadicsit să încerce să îl repare! Iar în mai 2014 se împlinesc 2 ani de când USL deţine de drept puterea politică. Nu 2 zile, nu 2 luni, ci 2 ani! In sfârşit, în cei aproape 2 ani, USL dacă tot a uitat complet de afrontul adus de fostul regim onoarei şi demnităţii militarilor români prin desfiinţarea pensiilor militare, s-a prefăcut  totuşi că emană ceva reparatoriu pentru cei 26 500-70 000 de rezervişti. Si a scremut faimoasa Lege nr. 241/2013.  Despre lege, se cunoaşte că reprezintă o capodoperă a ipocriziei politice româneşti! Printr-un articol (art. 1-1), legea a repus  în plată vechiul cuantum al celor cu pensii diminuate, din octombrie 2013. Insă doar la mişto! Intrucât prin aceeaşi lege, dar printr-un alt articol (1-4), din această lună reîntregiţii la mişto încep să returneze reîntregirile lui Ponta, Antonescu şi Oprea, adică la vistieria USL. Complet! Prin "îngheţarea" şi neindexarea pensiilor respectivilor vreme de ani şi ani de zile! Cu alte cuvinte, cei 26 500-70 000 de rezervişti, tot în stare de exterminare politică rămân, diferind doar metoda aplicată pentru decimare. Da, într-adevăr, există o oarecare diferenţă între a fi executat prin împuşcare sau prin spânzurare, aceasta fiind diferenţa între PD-L şi USL în ceea ce îi priveşte pe rezerviştii români, deşi rezultatul final este acelaşi.
In concluzie, pensii militare de stat tot nu avem nici cu USL, şi prin cacealmaua de art. 1(4) din Legea nr. 241/2013, cei 26 500-70 000 de rezervişti cu pensii diminuate, revin cu trecerea fiecărei luni şi a fiecărui an, la situaţia de dinaintea apariţiei legii. Pe de altă parte, ca urmare a dispariţiei pensiilor militare, militarii activi au o situaţie din ce în ce mai grea. Nu este vorba de militarii de salon precum fostul purtător de cuvânt gen marinarul acela de Tiberiu Frăţilă sau fosta generaliţă Maria Lupu, ci despre cei din unităţile operaţionale. Programele de instruire trebuie parcurse, misiunile trebuie îndeplinite. De la comandant la soldat, cu 40-45 de kilograme de echipament, în ger, în noroi,  nu contează! Ca militar operaţional, o duci aşa până pe la 40 ani, poate până la 45 de ani - dar după? Din cauza abrogării legii pensiilor militare, nimeni nu mai poate pleca din sistem prin pensionare după depăşirea limitei vârstă de uzură pe o funcţie operaţională şi nimeni nu poate avansa pe o funcţie mai ferită de duritatea celor din unităţile operaţionale, întrucât nici cei care le ocupă actualmente nu pot pleca pentru a putea fi înlocuiţi - decât poate direct în şomaj! Prin urmare, soluţia pentru cei din unităţile operaţionale este să rămână pe aceleaşi funcţii până la 50, 55 sau 60 de ani! Teoretic este posibil - dar în misiuni şi aplicaţii, tot 40-45 kg cântăreşte echipamentul şi pentru comandant şi pentru orice subaltern, şi pentru ofiţeri şi pentru subofiţeri/maiştri.  Plus bolile profesionale, inerente după o astfel de uzură!  Cât despre soldaţii şi gradaţii profesionişti, este simplu acum! Pentru sistem, nu pentru ei! La vârsta de maxim 50 de ani, sunt daţi afară. Prin lege, fără niciun drept! Oricum, limita de vârstă de 50 de ani este  şi aşa inutilă şi pentru această categorie de militari, întrucât ca operaţionali rareori pot rezista cerinţelor sistemului mai mult de vârsta de 45 de ani. Prin urmare, tot în şomaj ajung, cu 25 de ani de serviciu militar pe umeri - în timp ce omologii lor din alte armate NATO, au drept de pensie militară. In schimb, în România au pensii de serviciu, magistraţii şi care au considerat tot conform principiilor democraţiei bieloruse şi nord-coreene că doar ei merită un astfel de drept - nu şi militarii, dar şi funcţionarii de la Curtea de Conturi. Si care în caz de conflict armat, nu se deranjează cu nimic pentru patrie, ci privesc eventual la TV - ca un simplu divertisment, pe militarii întorşi  acasă în sicrie acoperite cu drapelul naţional, care s-au sacrificat asigurându-le lor liniştea cea de toate zilele.
Cam acesta este tabloul, în rezumat, al militarilor români! Si al aprecierii politicienilor asupra militarilor români! Si atunci ce este de făcut? Sau mai este ceva de făcut? Deşi există întotdeauna soluţii, este greu de spus ce cale avem de urmat! Militarii activi au forţă, dar nu au voce. Este de înţeles! Cei din sistem care au parcurs mai mult de jumătate din carieră, nu mai au altă şansă în viaţă, decât să îşi continue cariera. In genunchi, nu contează - oricum nu au altă cale să îşi câştige existenţa! Este evident că pentru cei din structurile operaţionale, cariera nu se poate încheia la 50, 55 sau 60 de ani, ci eventual printr-o pensionare medicală, deci în mizerie. Este oricum mai economic pentru stat, decât o pensie de drept! Cei intraţi mai recent în sistem, nu s-au resemnat, dar au ales calea cea mai simplă de a corecta sistemul: pur şi simplu, dacă nu îşi găsesc un loc mai călduţ (şi care este din ce în ce mai greu de găsit - în ultima vreme chiar imposibil), demisionează rând pe rând.  Si bine fac! Numai că în acest mod, sistemul nu se va autocorecta în mai puţin de 2 decenii.
Cei în rezervă, avem voce, dar suntem fie indiferenţi, fie ne mâncăm între noi, fie nu înţelegem fiecare ce vrea celălalt! Este interesant că în cazul celor în rezervă, sunt din ce în ce mai mulţi care fac apel la unitate! Perfectă ideea, se cunoaşte că unitatea aduce succes, dar aici e o problemă şi încă stringentă! Atât la nivelul ANCMRR, cât şi la nivelul SCMD, liderii organizaţiilor în loc să facă apel la unitate în jurul unui lider militar, au cerut unitate în jurul USL! Ca pe vremuri, doar că atunci farul călăuzitor era P.C.R. care după cum bine se cunoaşte, era înjurat de toţi militarii de carieră. De fapt, liderii din ANCMRR au cerut unitate şi în regimul trecut, solicitând unitate în jurul lui Boc şi Băsescu, mai exact în jurul UNPR când aceasta era formaţiune portocalie şi care a contribuit din plin la batjocorirea şi masacrarea militarilor români. Cât priveşte atitudinea  durilor care iniţial i s-au opus lui Oprea, sfârşind în a-l adula în genunchi, trebuia să avem şi noi, rezerviştii, prostituatele noastre! In sfârşit, unitate - dar să fie neapărat în jurul USL? Adică în jurul celor care prin  Legea nr. 241/2013 îi "îngheaţă" din această lună pe rezerviştii cu pensiile diminuate de Băsescu & Boc până când aceştia returnează "reîntregirile" acordate la mişto de aceeaşi USL? In jurul celor care sunt total de acord cu ce au făcut Băsescu şi Boc, dovedit prin faptul că aceştia asistă impasibili atât la ceea ce s-a întamplat în trecut militarilor în rezervă, cât şi la ceea ce li se întâmplă militarilor activi astăzi?
Aşadar, ce este de făcut? In primul rând ca aceia din rezervă care mai considerăm că avem ceva moral în noi, nu trebuie să facem niciun fel de unitate nici în jurul lui Băsescu & Boc, nici în jurul lui Ponta, Antonescu şi Oprea, nici in jurul vreunui alt lider politic - ci doar in jurul intereselor militarilor! Cine se abate de la această cale, serveşte oricui, doar intereselor militarilor - nu! Practic la acest moment, după 3 ani de zile, este definitivată  şi o întreagă listă neagră cu cei care şi-au bătut joc de militarii români! Lista este importantă întrucât trebuie să ne cunoaştem bine atât adversarii, cât şi trădătorii sau linciuriştii. Este indubitabil că Ponta şi Antonescu intră pe listă alături de Băsescu, Oprea şi Boc! Dacă ar fi numai atât! De fapt, pe aceeaşi listă intră şi capii organizaţiilor de rezervişti care au pus botul în faţa politicului, încurajând (direct sau prin neimplicare) atât apariţia Legii nr. 241/2013 care doar face mişto de foştii rezervişti cu pensii diminuate, cât şi neapariţia la modul concret a vreunei legi a pensiilor militare. Gl. (rtg) Iliescu de la ANCMRR era oricum compromis alături de întreaga conducere a ANCMRR, conducere care s-a dovedit a fi un simplu preş politic. Insă, acesteia i s-au adăugat din mers si Col. (r) Dogaru M. şi practic întreaga conducere a SCMD,  care de 2 ani cântă în struna USL, în timp ce USL a realizat pentru militari exact ce este descris mai sus! Adică nimic pozitiv faţă de Băsescu sau de Boc. In aceeaşi oală intră şi capii organizaţiilor discrete, doar ştim că mai sunt şi alte organizaţii în afara de ANCMRR şi SCMD. Inclusiv unele afiliate EUROMIL, dar sponsorizare de guvern să tacă. Cu scuzele de rigoare pentru limbaj, dar Ponta şi Antonescu ne-au considerat pe cei cu pensiile diminuate, probabil, şi un pic retardaţi, din moment ce au emis o lege care printr-un articol (1-1) repara o nedreptate, iar prin alt articol (1-4) - reface nedreptatea la loc cum a fost promulgată de Băsescu & Boc. Cunoaştem că sunt şi lideri ai rezerviştilor care au acreditat ideea că dacă trebuie să obţinem ceva de la politic, trebuie să ne dăm bine cu el. Probabil că respectivii fac parte din generaţiile şcolite la Stefan Gheorghiu, însă militarii de carieră cunoaştem din educaţia noastră că acela care a pus botul în faţa politicului, nu numai că nu obţine nimic, ci îşi pierde şi calitatea morală de militar.  Mulţi din liderii SCMD - singura organizaţie credibilă pentru militari până la schimbarea puterii politice, s-au pus bine cu USL! Si acum îi cântă în strună! Urmarea? Fără pensii militare şi de luna aceasta, reîntregiţilor  electorali le sunt îngheţate pensiile până îşi recuperează USL banii, Ponta şi Antonescu împlinind astfel voia iniţială a torţionarilor de militari, Băsescu & Boc.  Si astfel, liderii singurei organizaţii credibile la un moment dat, s-au alăturat linciuriştilor tradiţionali din conducerea ANCMRR şi acelor lideri ai organizaţiilor discrete ai căror şefi sunt remuneraţi din bani publici, toţi coparticipând din plin la împlinirea ordinului lui Băsescu-Boc concretizat în umilirea şi decimarea militarilor români ! 
Aşadar, ce este de făcut ca să obţinem (redobândim) nişte drepturi cetăţeneşti  normale pentru militarii români? Eventualele soluţii de ordin pragmatic, sunt binevenite! Menţionăm că răspunsurile pot influenţa şi forma de înregistrare juridică a "R-26500", amânată cu intenţie (cel mai probabil vom funcţiona ca fundaţie cu denumirea Ordinul Militar "R-26500 Elita". Modificarea era necesară, întrucât sunt militari activi - puţini, dar sunt - care vor să ni se asocieze. Iar în condiţiile actualului statut, aceştia nu pot activa decât într-o fundaţie, nu într-o asociaţie exclusivă a militarilor în rezervă. Pe de altă parte, o elită are caracteristic  şi faptul că membrii acesteia se implică individual şi în mod activ, voluntariatul fiind calitate de bază. Ori, cunoaştem că voluntariatul este o noţiune cam anostă în societatea română - activităţile de voluntariat presupun anumite eforturi individuale la care 9/10 persoane fac pasul înapoi, statistica de la ale cărei reguli, din păcate, nici rezerviştii nu fac excepţie). Rugăm entuziaştii cu sugestii gen să ne organizăm în filiale etc., să fie realişti! Indiferenţa instalată în rândul rezerviştilor este mult prea vastă, şi de aceea ni se întamplă tuturor ce ni se întamplă. 
In final! In lumea aceasta există o naţie persecutată mai aprig decât orice altă naţie! A ajuns să fie aproape exterminată. Si totuşi, un supravietuitor a ajuns să îi vâneze, să îi judece şi să îi condamne pe toţi exterminatorii şi pe colaboratorii lor. Inclusiv astăzi se întamplă, chiar dacă Simon Wiesenthal nu mai este! La o scară mai mică, la fel s-a întamplat şi cu militarii români, exterminaţi în mod paradoxal, tot de români! Sau ce naţie or fi Băsescu, Boc, Oprea, Zegrean, Motoc, mai nou colaboratorii lor Ponta, Antonescu, M. Câmpeanu sau linciuriştii lor precum Iliescu, Dogaru sau Pricină. Si nu îi uităm nici pe cei  care l-au asasinat pe Mareşalul Antonescu şi nici pe cei care au exterminat Armata Regală. Intrucât şi comuniştii sadea au avut asasinii lor de militari români, la fel ca şi urmaşii lor neo-comunişti de astăzi. Numai că cei în cauză nu conştientizează că şi militarii de carieră au Simon Wiesenthal-ii lor şi care ne vom face datoria!   
Cu mulţumiri şi un An Bun, tuturor care mai reuşiti să luptaţi! In acest mod, pentru cei care mai aveaţi dubii, poate aţi înţeles pe deplin de ce a fost necesară apariţia "R-26500 Elita".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.