IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 2 februarie 2012

CAT DE MARE POATE FI IMPOSTURA

Astazi va prezentam o publicatie din Braila (click aici pentru a viziona si comenta articolul de mai jos)


IMPOSTÚRĂ s.f. Înşelătorie, minciună. ♦ Situaţie în care se află cineva care vrea să înşele buna-credinţă a altora. [< fr. imposture, it.impostura]. (DEX)

Daţi-le sânge rezerviştilor!

de Liviu G. Stan
Maneaua protestatară la care am asistat în ultimele săptămâni şi care a făcut deliciul amatorilor de resentiment şi pumni în bot a scos la lumină - pe lângă multe alte anomalii - şi adevăratele preocupări ale unei anumite categorii sociale pe care nu contenim să o considerăm eroică. Este vorba de şleahta pensionarilor militari, membrii "Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere". Prescurtat: rezerviştii.
Ţinuţi în lesă de scârbosul propagandist comunist Mihai Dogaru, cei 2.000 de rezervişti veniţi în Capitală au lătrat cu o ură ce-ţi atrăgea atenţia nu prin forţa plămânilor, ci printr-un limbaj în care încă puteai auzi cu claritate, bătute cu pumnul ceauşist în mesele prezidiului, directivele PCR. Păcat! Urât mod de a îmbătrâni, având nostalgia unui regim care a instituţionalizat crima. Dar, vorba lui Olavo de Carvalho, unii se nasc pur şi simplu sclavi din fire!
Într-un editorial pe aceeaşi temă, Mircea Mihăieş ne sfătuieşte să accesăm site-ul SMCD, pentru a ne edifica puţin în legătură cu pasiunile ideologice ale unei bune părţi dintre rezerviştii români. I-am urmat sfatul şi am accesat următoarea adresă: sindicatulcmd.blogspot.com. Booom!!! Oroare (şi nu onoare...)! Lăsând deoparte gregaritatea mentală şi gramaticală a majorităţii textelor prezente pe site, ceea ce sare în ochi este exaltarea naţionalistă cu care sunt scrise, însoţită de o insaţiabilă sete de sânge. Da, senzaţia concretă este aceea că rătăceşti prin minţile unor oameni definitiv nebuni! Evident, din acest lăutărism al dispreţului antidemocratic nu lipsesc şi obşteştile citate din gazetăria lui Eminescu (ale cărui viziuni politice ştim cu toţii că numai democratice nu pot fi considerate) şi invocarea scutului divin (ei, spuneţi şi voi, cum poţi să-l mai bănuieşti de rea intenţie pe un om care cere legea bâtei în numele Domnului şi al Neamului?). Să-l luăm, de pildă, pe numitul Teodor Dungaciu şi al său manifest "mesianic", purtând titlul "Veţi plăti!". Citez: "Ai aruncat (Traian Băsescu, n.r.) iraţional Naţiunea Română în ghearele acestei cohorte revizioniste (UDMR, n.r.), prin susţinerea la fel de necugetată a unei adunături de derbedei şi mistificatori politici din partidul personal PDL şi din pramatiile traseiste din UNPR. Act samavolnic şi ignobil, pe care Istoria îl va taxa ca atare, trebuie să ştii!" Ei, ce ziceţi? Breaz ostaş al pământului strămoşesc domnul Dungaciu ăsta! Însă niciun cuvinţel despre "samavolniciile" Opoziţiei. De ce? Poate pentru că undeva, în colţul din dreapta al blogului domnului Dungaciu, tronează ca o statuie, cu manşetuţele cămăşii sumetecate, trupul zeiesc al lui Crin Antonescu... Dar pentru sănătatea mea mintală şi a dumneavoastră, mă voi opri aici cu şovinismele domnului Dungaciu. Pentru cei interesaţi de a cunoaşte în detaliu caracterul de sanatoriu al SMCD, veţi găsi o veritabilă enciclopedie a urii pe pagina web sus-menţionată.
Bun. Acum voi face două afirmaţii ce-mi vor aduce cu siguranţă un val de înjurături. Prima: după cum ne indică prezenţa liderului SMCD, sindicatul rezerviştilor nu este altceva decât o cloacă de pensionari comunişti (sincer, nu ştiu câţi din "eroii" care umflă listele sindicatului au apucat să tragă vreodată un glonte împotriva inamicului). A doua: nemulţumirile rezerviştilor sunt cel puţin aberante, ca să nu spun nesimţite, în contextul în care, în urma recalculării, pensiile militare mai mult au fost majorate decât diminuate: de exemplu, cred că cei 3.000 de lei pe care îi primeşte lunar Mircea Dogaru îi ajung totuşi pentru un coltuc de pâine...
Şi când te gândeşti cum par ei de la televizor nişte bătrânei cinstiţi şi cu frică de Dumnezeu, care nu vor decât să-şi ceară drepturile. Însă de cum apucă să-şi deschidă gura, cer ghilotina şi înţelegi subit că unii chiar trec degeaba prin viaţă!
Repet: unii chiar se nasc pur şi simplu sclavi din fire!

2 comentarii:

  1. ACEST COMENTARIU NU ESTE UN ATAC LA PERSOANA CI UN DREPT LA REPLICA
    D-le liviu. g.stan, cine-ti puse, bre, condeiul in mana? Eu cred ca ti-a pus o sapa, ori o ranga. Nu stii mataluta ca pe presedintele SCMD il cheama Mircea Dogaru iar nu Mihai Dogaru. Si e colonel dr. si istoric, nu un neica nimeni ca liviu. g.stan. Dumneata, in neputinta dumitale, n-ai scris atatea articole cate carti a scris Dogaru. Am intrat pe Google si am gasit mai multe informatii despre manelistul Liviu Guta decat despre d-ta. Ia o batista si sterge-te pe gura ca ai vorbit murdar.
    In alta ordine de idei, sindicalistii nu sunt niste sclavi tinuti in lesa, ei sunt UNITI si stiu ce vor, fapt ce-i deranjeaza pe stapanii d-tale si, implicit, pe dumneata. Apropo, dumneata esti cel tinut in lesa si asmutit pe cine sa latre. Iar in ceea ce priveste pensiile militare, stapanii d-tale te-au dezinformat - la peste 40% din pensionarii militari li s-au diminuat pensiile cu sume intre 20 - 65% din cuantum. De asemenea, conform uzurii portocalii, nu te dezminti nici d-ta facand front comun cu baconschi, urban si alte persoane care au jignit poporul roman. Cum zici? - "cloacă de pensionari comunişti (sincer, nu ştiu câţi din "eroii" care umflă listele sindicatului au apucat să tragă vreodată un glonte împotriva inamicului). Poate nu au tras prea multe gloante ca nu a fost razboi dar au construit ceea ce stapanii tai se chinuiesc sa vanda, pe ultima suta de metri.
    Nu te gandesti ca e si maine o zi? Nu te gandesti ca stapanii tai nu vor fi mereu la putere? Ce-o sa faci atunci cand ei vor cadea? Noi stim ce o sa facem. Dar dumneata?

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim Nu-ti pune mintea cu pigmeii din presa portocalie. Atia sunt niste paduchi mizerabili platiti.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.