IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

sâmbătă, 11 februarie 2012

Despre politichie și proteste


De-o săptămână mă mut din fața tv-ului în fața calculatorului și vițăvercea, spre nemulțumirea soției, care, după o zi de muncă, nici nu mai are cu cine să stea de vorbă acasă – deh, telectualul face politică... 
Din fericire, Bihorul a fost ferit de urgia iernii așa că, principala mea ocupație, de pensionar, se limitează la micile treburi gospodărești, la citirea mail-urilor si urmărirea programelor de știri.  Aș vrea eu să fac și alte treburi, mai bănoase dar nu știu cum se nimerește ca nimeni nu are nevoie nici de priceperea și nici de experiența mea, nici de serviciile mele... 
Curat - murdar, coane Fănică!

Și atunci, protestez!

La mine-n sat, pe ulița pe care stau, vecinii mei protestează mai mult pe la birtul lui Mitică dar până la urmă se dreg cu o pălincă si le trece. Nu sunt violențe, doar scandări puternice, chiar dacă nu-s prea mulți, cu trimitere în unele zone ascunse și intime, atât a lui base, a guvernului cât si, alternativ, a unei părți a demonstranților. 
Marile proteste au loc, de obicei, dupa ieșirea de la slujba de duminică (ce să-i faci dacă birtul e-n drum spre casă? Cum se spune la armată - punct obligat de trecere). 
Uneori protestez cu bace Sandricu, da pe șest, să nu ne prindă nana Mărie ori nevastă-mea. Oricum, lozinca de bază este peste tot aceeași - "Jos băsescu". Nu știu care-i problema, ori noi nu protestăm cu destulă vehemență, ori nu ne rugăm destul de fierbinte la biserică, ori mai exista un motiv care ne scapă (precis asta e) că băse se încăpățânează să rămână. 
Ce ți-e și cu protestele astea...

Politichia se zice că e acea artă de a fi și cu clisa-n pod și cu tigaia unsă.

Mai deunăzi, mă uitam pe ”antene” și vedeam cei trei crai de la București, șefii USL, zic eu, singura speranță a noastră în momentul actual. Mă uitam la ei și mă minunam – tineri, frumoși, inteligenți, bătăioși... Dar  scurtă mi-a fost bucuria când am auzit, tot de la ”antene”, că în USL și-a băgat dracu’  coada,  că Ponta a spus nu știu ce discurs în Parlament, că Antonescu s-a făcut foc și pară, că tătuca Iliescu încercând să îmbuneze ”cârlanii” puși pe harță, mai mult a pus gaz pe foc, că USL scârțâie...

Și atunci, protestez!

Că dacă vom mai fi băsiți multă vreme, praful și pulberea se alege de noi, de casa noastră, de ograda noastră, de telechi, de sat, de județ și de țară.
Am zis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.