IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 27 decembrie 2011

Cum ne-a furat Grinch Crăciunul


Inspirată de o legendă de acum clasică pentru americani, Grinch-ul spiriduş, un duh rău al marii sărbători a Crăciunului, va încerca să fure tot ce aduce bucurie momentului. Spiriduşul care urăşte Crăciunul decide să spargă sărbătoarea în orăşelul Whoville. Acest singuratic fără inimă, locuieşte într-o peşteră pe vârful muntelui Crumpit cu câinele său Max. Se hrăneşte cu o cantitate enormă de suc de salată verde, ulei de castor şi lapte bătut - totul pentru a-şi prelungi viaţa. 
Este înspăimântător, răutăcios şi urăşte Sărbătorile de Iarnă, aşa că decide să fure Crăciunul şi toate bucuriile care vin cu acest prilej. Vorbim despre Grinch care nu înţelege deloc şi chiar este iritat de fericirea cu care cei din Whoville se pregătesc pentru a celebra Crăciunul. El se născuse aici, însă, din cauza înfăţişării lui înfricoşătoare, oamenii îl evitau. Acum, el a luat o decizie care ar putea afecta viaţa tuturor celorlalţi, deoarece el pune la cale un plan diabolic. Grinch s-a săturat de atât de multă fericire, aşa că are de gând să se costumeze în Moş Crăciun, să fure cadourile, brazii, decoraţiile, bucatele tradiţionale... să fure Crăciunul. 
Cam asta e, pe scurt, povestea americanilor.
Din păcate, avem si noi spiridușul nostru care, la fel, are un câine credicios și se hrănește cu alegători, spre a-și prelungi viața politică. Și uite-așa, Grinch al nostru a împărțit înainte de Crăciun pomeni electorale pe niște cupoane pe care scria pensionar și de care unii beneficiari s-au bucurat foarte mult. Dar iata că pomana are picioare scurte și la unii nu a mai ajuns, ba, ca să-și pună în aplicare planul demonic, de la aceștia a mai și luat. Așa a furat Grinch al nostru, deghizat in Moș Crăciun, buna-dispoziție din casele lor, bradul de pe masă, bucatele tradiționale... Așa a furat Grinch al nostru Crăciunul. În legenda americană, la final Grinch sărbătorește Crăciunul alături de cei din Whoville.
În varianta românească a trecut Crăciunul și a fost sărbătorit cu un nod în gât de către unii posesori de cupoane… Desigur, Grinch a sărbătorit și el alături de gașca lui canină punând la cale alte și alte planuri…
Bănuiți cumva cine este Grinch al nostru? Dar credinciosul său câine? Oare vor fura și Paștele?
Depinde…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.