IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 2 mai 2010

SRISOARE CATRE MINISTRUL APARARII NATIONALE

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
   Adresa: Bucuresti, str. Dakar, nr. 30, nr. 6, Sector 1
   E-mail: secretariatscmd@yahoo.com  Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Telefon fix  0216673439, Telefon mobil 0725562223, 0752125848, Fax 0318177371
  
Nr. 23 din 30.04..2010


                       
            Catre,

MINISTERUL APARARII NATIONALE


In atentia:     Domnului ministru Gabriel OPREA
Subiect:        Pozitia fata de varianta Proiectului Legii sistemului unitar de pensii publice,
                        promovata de catre Guvernul Romaniei
                       

Am luat act de optiunea parlamentarilor independenti la dezbaterea in Senatul Romaniei a legii unice a pensiilor si de pozitia dumneavoastra oscilanta in acest domeniu, exprimata in ultimele zile.

Conducerea si membrii sindicatului nostru sunt dezamagiti de refuzul parlamentarilor independenti de a vota in interesul respectarii Constitutiei, al principiilor si regulilor care functioneaza in statele membre NATO si UE, al Directivei 86/378/EEC, amendata prin Directiva 97/96/EC, adoptata in considerarea jurisprudentei Curtii Europene de Justitie care guverneaza sistemele ocupationale de pensii.

Votul dumneavoastra alaturi de reprezentantii actualei puteri care au etichetat ca nesimtite pensiile militarilor, acceptarea cuvintelor denigratoare exprimate de primul ministru in cadrul sedintei Senatului la adresa militarilor, precum si pozitia lipsita de respect fata de veteranii de razboi si cavalerii Ordinului Mihai Viteazul, aflati in aula Senatului, ne indeamna sa ne indoim de sinceritatea pozitiilor exprimate de dumneavoastra la cele doua intalniri pe care le-am avut pana in prezent.

Va reamintim ca in baza Legii de organizare si functionare a Ministerului Apararii Nationale, aveti obligatia sa aparati interesele militarilor in rezerva si in retragere. Nu mai facem referire la spiritul camaraderesc, la atitudinea care trebuie sa ne uneasca si care a unit intotdeauna comunitatea militarilor.

Speram ca se pot invinge resentimentele, orgoliile politicianiste si ca va triumfa atasamentul fata de valorile militare si interesele institutiei pe care o reprezentati astazi si in numele careia doriti sa va construiti imaginea in politica romaneasca. Va aducem in atentie cuvintele maresalului Averescu : „Numai generalii care fac jertfe folositoare patrund in sufletul maselor”.


Credem ca domnul Sarbu nu poate declara pe la toate televiziunile, fara acordul dumneavoastra, ca vor scadea numai pensiile peste 3000 de lei, idee preluata de altfel de la unul dintre cei mai mari dusmani ai armatei, vremelnicul prim ministru Emil Boc.

Ca militar  stiti bine ca armata este structurata ierarhic, responsabilitatile, stresul si uzura fizica si psihica sunt direct proportionale cu pozitia in ierarhia militara si este normal ca si salariile si pensiile sa fie diferentiate. Aducerea in actualitate a principiilor egalitariste din epoca trecuta, negarea elitei militare, incercarea de a dezbina si invrajbi diferitele categorii de rezervisti, nu fac altceva decat sa releve slabiciunea politica a celor care promoveaza asemenea idei si incapacitatea de a solutiona problemele economice de care depinde viitorul acestei tari.

Speram ca Dumnezeu sa va dea intelepciunea si buna credinta necesare pentru solutionarea dreapta si corecta a problemei pensiilor militarilor, de care depinde viata oamenilor care au slujit cu credinta aceasta tara si nu sisteme politice trecatoare.
                                                                    
Va asiguram, Domnule Ministru, de intreaga noastra consideratie.

SINDICATUL CADREOLR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Biroul Operativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.