IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 4 februarie 2015

"Majoritatea" amendamentelor propuse au fost acceptate ?!

marți, 3 februarie 2015

Informare cu privire la stadiul Proiectului Legii pensiilor militare de stat

 Astazi, 03.02.2015, intre orele 10.00-13.00, s-au purtat discutii pe textele amendamentelor, intre reprezentantii sindicatelor si ai ANCMRR si reprezentantii la varf ai ministerelor si structurilor din sistem.
Majoritatea amendamentelor propuse au fost acceptate, discutia fiind pe formularea textului si pe articolele la care acestea trebuie incadrate. Este vorba despre principalele propuneri pe care le sustinem de ani de zile, privind racordarea la sistem la si drepturile rezervistilor din sistem. Obiectiile s-au axat pe probleme legate de varsta pensionarii.
Cu surprindere s-a constatat ca discrepantele privind aplicarea HG 1294/2001, completata cu extensia ei HG 1019/2010, exista doar la MApN. In celelalte structuri n-au existat diferente la aplicare.
La sfarsitul acestei saptamani reformularea textelor articolelor va fi finalizata, urmand a fi asumate de demnitarii care le pot initia in Parlament.
Atat noi, cat si sindicatele de la Interne, care cunosc procedura, am insistat ca este vorba nu de un proiect nou de lege, care ar trebui sa preia procedurile de la capat, ci de proiectul care a trecut pe la toate ministerele, care are toate avizele de la comisiile parlamentare, la care se adauga niste amendamente, putand astfel intra in procedura de vot. Orice amanare, dictata de varii considerente sau interese, atrage pericolul ca acest lucru sa nu se intample in luna februarie, astfel incat o eventuala schimbare a Guvernului ne va aduce in situatia de a o lua de la capat, pentru a obtine avizul unor eventuali noi ministri si al unui eventual nou premier, indiferent cine ar fi acestia.
Se pastreaza principiul ca nimeni nu trebuie sa piarda vreun drept castigat, dar discrepantele trebuie sa dispara astfel incat sa fim acoperiti pentru prezent si viitor, ca rezervisti cu obligatii militare atat in sensul traditiei cat si al legislatiei NATO.

PRESEDINTE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

VICEPRESEDINTE SCMD,
Col. (r) Valeriu PRICINA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.