IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 21 noiembrie 2014

ODIHNĂ VEŞNICĂ!



             Pe data de 22 noiembrie 2014 se împlineşte 1 an de zile de când inima 

generalului de divizie (ret.) IOAN POPA 

a încetat să mai bată după o suferință nemeritată, lasând în urmă îndurerați: familie, camarazi, rude și prieteni. 

Membrii subfilialei Beius a ANCMRR şi Filialei 1 Beius a SCMD precum şi Lt. col. Mihai Sopota, comandantul Unitatii militare din Beiuș, jud. Bihor, unitate unde şi-a început activitatea tânarul locotenent Ioan Popa, tancuri şi auto promoţia 1968, îi aduc un pios omagiu,  îşi exprimă sentimentele de profundă durere şi transmit familiei sincere condoleanţe!  Dumnezeu să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească!

General de divizie (ret.) IOAN POPA a fost un om modest și decent,  cu o deosebită noblețe sufletească, de o înaltă ținută morală, omenos și respectos, caracter sociabil, răbdător și la nevoie de un real ajutor  pentru colegi. A îndeplinit toate funcţiile ierarhice, de la comandant de pluton şi companie la cea de  locţiitor al comandantului unităţii (după absolvirea Academiei Militare promoţia 1977) la U.M. 01334 Beiuş. Din 1980 a îndeplinit funcţii de mare raspundere în garnizoanele: Arad, şef de stat major de regiment la Turda şi comandant de regiment la Târgovişte. A fost şeful de stat major şi comandantul Armatei 1 (18 octombrie 1995 - 1 mai 1997). A mai îndeplinit funcţii importante în Statul Major al Forţelor Terestre iar o perioada a fost comandantul Academiei Trupelor de Uscat. Rezultatele muncii au fost întodeauna de calificative maxime, a fost decorat cu numeroase ordine şi medalii culminând cu Ordinul National Steaua României in grad de Ofiţer in anul 2000.
Pentru tăria cu care a trecut peste greutăți și pentu modul cum s-a luptat să se realizeze profesional a fost respectat, iubit  și stimat de toți cei care l-au cunoscut și va rămâne o amintire luminoasă și memoria noastră.

Rugam pe Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică şi sa-i aşeze sufletul în Împărăția Cerurilor!



M.M. Principal (r) Tăsică Bursaşiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.