IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 4 noiembrie 2014

INFORMARE

Cheltuieli ale SCMD

In atentia tuturor membrilor SCMD
Deoarece diverse persoane, cu sau fara "misiune", agita prin mesaje personale membrii de sindicat, cu eterna problema a banilor cheltuiti aiurea, precizez ca pentru perioada 18 august 2009 - 1 februarie 2012, SCMD a constituit subiectul unui control "la sange" efectuat de ANAF, ale carui concluzii, subliniind legalitatea cheltuielilor si probitatea conducerii SCMD, au fost publicate. 

De asemenea, au fost facute publice si rapoartele anuale ale Cpmisiei de Cenzori a SCMD, acestea fiind aprobate, in unanimitate,  la CNR -uri.
Raspunzand solicitarilor venite din partea unor presedinti de filiale, deoarece am considerat ca este util sa cuantificam cifric si acest gen de activitati, facem precizarea ca, de la 1 februarie 2012, cand s-au depus concluziile ANAF, si pana astazi, SCMD i-a sprijinit pe membrii sai si pe familiile acestora cu urmatoarele:
  1. Ajutoare de inmormantare/spitalizare, in numar de 135, totalizand 114.278,90 lei;
  2. Prime acordate de catre filiale unor membri (in general din BO) pentru activitatea depusa statutar, in interesul SCMD. Cu mentiunea ca, exceptie facand presedintele Filialei F1/S6 Bucuresti, nici un membru al Comitetului Director nu a facut obiectul premierii, si ca interdictia de premiere votata la CNR 2010 a fost ridicata la CNR 2011, precizez ca in perioada 3 decembrie 2011 - 3 noiembrie 2014, filialele au acordat 100 de premieri unui numar de 66 de persoane, totalizand 72.474 lei, astfel:
a.    Filialele din Bucuresti, 80 premieri, totalizand 62.224 lei la 49 de persoane, dupa cum urmeaza:
                                                             i.      Filiala 1 Sector 1, 6 prime = 4.400 lei;
                                                           ii.      Filiala 1 Sector 2, 6 prime = 4.900 lei;
                                                        iii.      Filiala 2 Sector 2, 5 prime (4 persoane) = 4.800 lei;
                                                        iv.      Filiala 1 Sector 3, 6 prime (4 persoane) = 11.622 lei;
                                                           v.      Filiala 1 Sector 4, 11 prime (7 persoane) = 9.282 lei;
                                                        vi.      Filiala 2 Sector 5, 15 prime (8 persoane) = 5.226 lei;
                                                      vii.      Filiala 1 Sector 6, 31 prime (14 persoane) = 21.994 lei
b.    Filialele din tara, 20 premieri, totalizand 10.250 lei, la 19 persoane, dupa cum urmeaza:
                                                             i.      Filiala Baia Mare, 1 prima = 400 lei;
                                                           ii.      Filiala Buzau, 4 prime (3 persoane) = 4.000 lei;
                                                        iii.      Filiala Husi, 1 prima = 200 lei;
                                                        iv.      Filiala Pitesti, 2 prime = 850 lei;
                                                           v.      Filiala Ploiesti, 8 prime = 2.400 lei;
                                                        vi.      Filiala Ramnicu Sarat, 1 prima = 500 lei;
                                                      vii.      Filiala Slobozia, 2 prime = 1.700 lei;
                                                   viii.      Filiala Targoviste, 1 prima = 200 lei.

Cele doua tipuri de cheltuieli insumeaza 186.752,90 lei. 

Alte cheltuieli cu caracter social care vor fi analizate, aprobate de CNR, sunt decontarile deplasarilor facute de reprezentanti ai filialelor sau ai CD la: sedintele CD, Adunarile Generale ale filialelor (vicepresedintii responsabili de zona), la tribunale si avocati (depuneri de dosare), la emisiuni de radio si televiziune (cu exceptia presedintelui SCMD, care nu deconteaza nici un fel de sume).

Cheltuielile fixe tinand de buna functionare a intregului sindicat au fost reduse la jumatate, conform hotararilor CNR 2012, abonamentul lunar telefonic pe sindicat fiind 3.300 lei/luna iar cheltuielile cu personalul fiind de 14.500 lei/luna.

Alte detalii cu privire la cheltuielile SCMD le puteti gasi in informarile periodice ale Departamentului Economic Financiar al SCMD, postate pe pagina de Internet a Comitetului Director.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU






3 comentarii:

  1. Dupa cum vedeti dl Dogaru critica Presdintele Filiala sector 6 ca a fost premiat la fel ca si membrii Biroului Operativ. S-a acordat o premiere pe an, in valoarea aprobata de CNR. Da, s-au facut premieri pentru ca membrii nostrii de sindicat au aprobat in adunarea generala sa se faca acest tip de cheltuieli. Iar membrii Biroului Operativ al filialei au muncit pentru ei. Dumnealui nu spune membrilor de sindicat, care este valoarea decontarilor lunare de carburanti facute membrilor Comitetetului Director (nici usturoi nu a mancat nici gura nu-i miroase) si celor angajati cu salariu lunar sau ca personae fizice autorizate, pentru decontarea carburantului autoturismelor proprietate personala. Si nici cat se deconteaza autoturismului SCMD. Filiala sector 6 a cerut Presedintelui Comisiei de cenzori sa ne raspunda la mai multe intrebari privind cheltuielile facute de membrii Comitetului Director si de cei platiti cu salariu sau ca persoane fizice autorizate, insa pana la aceasta data nu ne-a dat nici un raspuns. Dl Dogaru nu spune nimic despre plata dl Radu Toma-consilier pentru disapora (asa mi-a spuns mie ca este incadrat acest domn) pe care il plateste cu 1650 lei lunar. Parca noi nu am avea in diaspora ofiteri in rezerva care sa-l consilieze pe dl Dogaru. Pentru dvs. dl Damian, va trimit pe adresa personala de e-amil documentul prin care solicitam Presedintelui Comisiei de cenzori sa execute un control tematic pe obiectivele cerute de membrii filialei. Il puteti publica daca doriti. Cu stima, Vicepresedinte al Filialei sector6, Dragos Icleanu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Icleanu, mai cititi odata comunicatul! Dl. Dogaru nu critica, doar informeaza. Va simtiti cumva cu musca pe caciula?

      Ștergere
  2. Doar informeaza?.Pai asa?.Inducand manipulator membrilor de sindicat ideea ca Filiala sector 6 cheltuie banii in mod ineficient?.De ce dl Presdinte nu explica ce reprezinta cei 21.994lei?.Filiala sector 6 nu cheltuit banii in mod ineficient,asa cum a cheltuit conducerea SCMD in perioada 2009-2011.Ati uitat, sau vreti sa va amintesc cu date din Raportul de verificare?.Cu stima Dragos Icleanu

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.