IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

luni, 16 septembrie 2013

NU SUNT PLANTA DECI NU TAC!!!

                  De cand ma stiu am fost invatat sa fiu cinstit si corect. Ba in copilarie, tata chiar mi-a administrat pedepse aspre cand nu ma conformam. La fel am facut si eu cu feciorii mei si, odata, cand li s-a intamplat o treaba neplacuta i-am intrebat: "Ma, da' de ce ati fost voi chiar asa de corecti"?. La care intrebare am primit raspunsul meritat: "Pai nu ne-ai invatat tu sa fim asa"? 
    
             
Iacata ca mi s-a aratat si mie sa-l intreb pe tata de ce m-a invatat sa fiu corect. Din pacate tata a plecat de multi ani pe alte taramuri si nu mai am pe cine sa intreb. 
                 Atunci te intreb pe tine, cititorule.
Au fost odata ca niciodata niste oameni necajiti care s-au aliat sa-si faca dreptate. La inceput totul a mers bine pana cand unii au inceput sa fie mai putin cinstiti si mai putin corecti decat ceilalti, altii au fost amenintati si s-au speriat, altii s-au dat bine pe langa pizmas si foarte multi, vazandu-si sacii-n caruta ori mituiti fiind s-au "dat la fund" si nu putini, cei lasi si indiferenti au disparut "ca magaru'n ceata". Si uite-asa au mai ramas nu multi care si ei au inceput sa se certe, unii transformandu-se din luptatori in chibiti, altii, pur si simplu nemultumiti fiind, spunandu-si pasul si dorind punerea lucrurilor la punct. 
Aceasta este intrebarea mea, cititorule - RECUNOSTI PERSONAJELE? Poti sa-mi sugerezi o cale de scapare?

9 comentarii:

  1. Personajele sunt usor de recunoscut , nu asta e problema .
    Problema e calea de scapare din aceasta mocirla .
    Alianta asta " a celor necajiti " nu are capacitatea de auto-perfectionare si auto-reglare .
    Pentru ca e dominata de un El Lider Maximo si de niste " membri fondatori " atotputernici , care NU PERMIT ABSOLUT NICI O SCHIMBARE IN SISTEM , numai pentru a-si conserva privilegiile .
    Adica " cei necajiti " trebuie sa se inchine , sa adore si sa se roage permanent la Sfanta Doime reprezentata de Dogaru - un personaj echivalent lui Dumnezeu pe pamant ( Doamne, iarta-ma ! ) si la sfintii din jurul lui , adica " membrii fondatori " - care , of course , le stiu si le fac PE TOATE .
    Numai si numai in interesul " celor necajiti " - of course iar .
    Lucru incredibil si de ne-acceptat intr-o alianta a " celor necajiti '" care au pretentia si impresia ca nu sunt doar niste oi sarace cu duhul , ci o categorie sociala in care candva tara chiar isi punea sperante si avea incredere .
    O cale de scapare , dupa parerea mea strict personala si subiectiva - ar fi debarcarea Liderului Etern si a sfintilor " membri fondatori " , care au facut din alianta " celor necajiti " un ghiveci calugaresc intre disponibilizati si cei cu stagiul complet si care , in loc sa le armonizeze interesele si doleantele , i-au invrajbit , favorizandu-i pe ultimii si tradandu-i pe primii .
    Lucru care nu se face - d-le Lider Maximal ...
    O alta cale de scapare ar fi migrarea catre alte asociatii ale cadrelor militare in rezerva .
    De urmarit atent ce vor cei de la R-26500 .
    Par altceva decat cele 2 aliante ale " celor necajiti " care-si disputa acum rolul de Primadona intre damele de companie ( sau consumatie ) preferate de catre Puterile care se perinda pe la guvernare in ultimii ani ...
    Ambele variante cer determinare si ceva sange in instalatie .
    Chestii care , din pacate , nu-i mai caracterizeaza pe " cei necajiti " , care sunt fie multumiti de oasele aruncate de politruci , fie nemultumiti de faptul ca politrucii le-au bagat mana in buzunar , fie bulversati de nimicnicia , ipocrizia , perversitatea si nesimtirea politrucilor , dar si ale liderilor " aliantelor " lor de " necajiti " - fapte pentru care fiecare striga si cere in legea lui , de ai impresia ca " necajitii " astia nu au fost militari , ci niste adunati aleatoriu de pe strada .
    Si atunci , calea va fi : " Las' ca merge si asa " ...
    Lucru pur romanesc . Doar " noi suntem romani " , nu ?!
    Scuze , am scris prea mult . Si nici macar nu mai sunt membru al aliantei " celor necajiti ' conduse de El Lider Nemaipomenitus ...
    Si am scris obsedant intre ghilimele " necajiti " - expresia dvs. - pt. ca , pentru Dumnezeu ! - NU SUNTEM NECAJITI !
    MACAR LA CAP !!!
    Dar nici material - ca ne bate Dumnezeu ca nu mai stim ce e aia saracie , pe bune ...

    PS :
    Cum de va lasa cei de la SCMD sa apareti pe blogul lor cu intrebari si subiecte dintr-astea " subversive " ??? :)))
    Fentati " cenzura " sau dvs. reprezentati supapa prin care se mai pot spune franc niste pareri in SCMD-ul asta ?!
    Pentru ca la majoritatea covarsitoare a materialelor postate pe blogul SCMD nu se pot posta comantarii ...
    Intreb doar , cu cea mai mare buna credinta , fara absolut nici o idee preconceputa .
    Pentru ca imi place pur si simplu cum puneti problemele .
    Toate cele bune si sanatate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu comentez decat PS-ul, pt restul raspunde presedintele SCMD, pe pagina centrala a SCMD:

      Dl. Col. Suciu nu fenteaza "cenzura" ci este optiunea domniei sale, libera si nestanjenita inca de la infiintarea blogului, de a admite comentarii pe blogul Filialei Beius. Aceasta optiune o au si celelate filiale. dar, dupa ce unele au incercat aceste "facilitati" pentru membrii SCMD, vazand rezultatul, au solicitat inchiderea comentariilor.
      Cautati presedintele de filiala si intrebati-l de ce nu da drumul la discutii la filiala dvs.

      Ștergere
    2. Imi pare rau ca va dau raspunsul asa de tarziu, dat fiind faptul ca am fost plecat din localitate. Pot sa va spun cinstit si corect ca pe blogul Beiusului s-a comentat tot timpul (desigur, cu bun simt, fara injurii siautentificat). Ceea ce a spus, mai sus, dl. col Rinciog este adevarat. Fiecare responsabil de blog are posibilitatea sa activeze-dezactiveze comentariile, fiind administrator. Nu ma consider o "supapa" a SCMD. Dupa cum ati observat din postarile mele precum si din comment-uri, nu ma hazardez in a da solutii ci, mai degraba, a cauta solutii. Si ma straduiesc sa nu fac afirmatii gratuite, atata cat pot.
      Va respect punctul de vedere dar sunt de parere sa mai asteptam pana dupa CNR unde, precis , apele tulburi se vor limpezi in mare parte. Cat despre greselile facute... este greu sa imi exprim un punct de vedere asupra cauzei - ma limitez sa studiez efectul si sa dau solutii pentru evitarea altor situatii paguboase.
      In ceea ce priveste personajul, pot afirma ca este un personaj colectiv alcatuit din colegi de-ainostri pe care-i gasim usor, incepand cu ograda noastra si pana sus.

      Ștergere
  2. Cum domnul Rinciog mai aruncă câte un ochi pe aici, aș dori să informez conducerea SCMD că pe site-ul MApN, http://dlaj.mapn.ro/, a fost afișat, pe 9 sepembrie, spre dezbatere publică timp de 10 zile, un proiect de ” lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat”. O simplă lecturare a texului și a expunerii de motive arată că ar fi fost mult mai utilă o dezbatere a acestui proiect de lege pe site-ul SCMD decât ceea ce este postat la rubrica ”Știri, opinii, informări ”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am preluat, va multumim!
      Mai trageti-ma de maneca atunci cand gasiti evenimente de interes pentru membrii SCMD ...
      Cu stima,

      Ștergere
  3. Daca chiar vreti un raspuns la intrebare, ar trebui sa faceti ceea ce v-a invatat parintele dumnevoastra si v-ati sfatuit si copii: sa fiti sincer pana la capat, chiar daca s-ar putea sa nu va fie bine. Spuneti lucrurilor pe nume, Numai Dogaru si pricina vorbesc ”cu bataie”, dar ei o fac pentru ca nu au personalitate si nu si-au asumat niciodata raspunderea, lovesc mereu pe ascuns, pe la spate, insinueaza, jignesc vorbind ”la modul general” . Daca le adoptati tehnica, aproape ca nu mai e nevoie sa puneti intrebari retorice. Daca insa va respectati blazonul, spuneti lucrurilor pe nume si eventual incercati sa va clarificati pozitia. Asta e parerea mea, sper sa fie inteleasa asa cum a fost postata, cu respect si incredere. Sper sa nu raspunda domnul Rinciog, nu lui m-am adresat. Dar daca tot citeste atunci este bine sa specifice cum e cu liber la comentarii, ca nu am inteles. Eram de fata cand presedintele filialei Craiova l-a intrebat de ce sunt inchise comentariile si domnia sa a raspuns ca a sa a decis domnul Pricina. Administratorul blogilui si membrii biroului operativ Craiova mi-au confirmat ca nu au posibilitatea tehnica sa admita comentariile. Si atunci de ce aici se poate si pe alta pagini nu? Pentru ca la Beius presedintele de filiala a insistat, ca sa folosesc un eufemism , sa nu se inchida dreptul la comentarii si conducerea sindicatului nu a dorit sa mai piarda un presedinte de filiala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Neacsu, salut vizita dv. pe acest blog. Chiar sunt foarte sincer, nu stiu ce sa mai cred si chiar nu ma intereseaza daca sinceritatea mea o sa ma coste ori nu. Am pus in discutie gandurile mele din dorinta de a vedea si alte pareri. Si, cam atat. Iar daca am cdeva de spus, stiti destul de bine ca o fac. Nu curat oua nimanui si nici tucalar nu sunt. De patru ani, de cand cu "razboiul" asta al nostru nici nu m-am indoit si nici nu am cedat. Desigur ca nu mi-a fost prea moale dar mi-am asumat actiunile. Si asta trebuie sa o stiti. Nu mi-am modificat (aproape) niciodata verticalitatea - asa cum multi au spus-o, nu tradez si in perimul rand, nu ma tradez pe mine. Pe de alta parte, am invatat o chestie in armata - intai somez si apoi trag.
    Cu scuzele de rigoare pentru intarzierea raspunsului (cam la 3 - 7 zile pun mana pe un calculator, auto-exilat fiind la tara).

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru dl. Col Neacsu:

    Cred ca Dogaru si Pricina ar trebui impuscati, pentru a nu mai putea face rau, in veci, rezervistilor militari!
    La fel trebuie procedat si cu membrii CD sau presedintii de filiale care nu tin cont de sfaturile si somatiile d-lui Col Neacsu si ale d-lui Col. Marian Ilie!...

    Cele bune,
    Lt Col Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dogaru și Pricină sunt de-acum istorie și o dată cu ei și SCMD. Urmele acestui sindicat sunt șterse cu grijă, vezi ștergerea grupului de discuții .
      Nu Neacșu sau Marin Ilie sunt adevărații contestatari ai conducerii SCMD ci miile de rezerviști înscriși în acest sindicat și abandonați de conducerea acestuia.
      Să fim serioși, mai tot ce s-a obținut în materie juridică în această luptă cu puterea , începând cu sentința curții de apel de la Cluj privind HG735/2010, până la deciziile tribunalului Argeș de menținere în plată a pensiilor stabilite în baza legii 164, a fost obținut prin acțiuni în afara sindicatului.
      Conducerea SCMD s-a mulțumit cu jumătăți de măsură și cu promisiuni neonorate ale celor de la putere.
      Apariția legii 241, a reprezentat un prilej de a ataca cu succes în justiție legea 119 și faimoasa OuG1/2011, dar iată au trecut aproape trei luni și SCMD nu a inițiat o acțiune în justiție pentru extinderea cuantumului cel mai avantajos de la data diminuării pensiilor.
      Ați asistat pasivi ,complice chiar, la tergiversarea răspunsurilor la contestațiile celor cu pensii diminuate care nici după aproape doi ani de zile nu au primit răspuns la acestea neputând continua acțiunile în justiție.
      Ați oprit depunerea de amendamente la proiectul legii 241.
      Nu v-ați implicat în susținerea celor din grupa alte condiții, marii perdanți ai legii 119 și OuG 1.
      Dar nu-mi propun să fac un bilanț al activității SCMD, veți face acest lucru probabil în noiembrie la CNR.
      Ce pot să va spun este că miile de pensionari cu pensile diminuate vor dori să continue lupta pentru recâștigarea drepturilor pierdute și că vor face acest lucru separat de SCMD în care și-au pierdut încrederea.

      Ștergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.