IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 12 septembrie 2013

OARE ASA O FI? CE PARERE AVETI? ASTEPT COMENTARII

De cateva zile m-am "repatriat"din "agricultura de subzistenta" si iata-ma, intre o vara fierbinte si o toamna capricioasa si rece din nou acasa, pentru cateva zile.
Navigand pe net, cautand un blog care mi s-a spus ca a fost sters (PlanoX), am dat intamplator peste un altul - Asociaţia Militarilor în Rezervă "R-26500"
Nu mare mi-a fost mirarea asupra celor citite acolo asa ca, printre alte subiecte fierbinti cum ar fi inundatiile din jud. Galati - totala mea compasiune pentru cei afectati, Rosia Montana, maidanezii, va propun sa va aplecati un pic atentia si asupra subiectului de mai jos. 
Chiar poate fi adevarat asa ceva?

Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate. Cu cartile pe fata!
 
Acuzele din acest material nu sunt adresate nicidecum liderilor SCMD de buna credinta, ci doar celor care considera ca se regasesc in cele prezentate.


Mahatma Gandhi afirma: "Veritas laborant nimis saepe, extinguitur nunquam." In traducere: "Deşi respins de nenumarate ori, adevarul nu piere niciodată". Ca fiecarui oricarui om normal, nu imi place ipcrizia, de aceea sunt nevoit sa readuc aminte tuturor pas cu pas, tradarea conducerii SCMD a intereselor rezervistilor cu pensii diminuate. Argumentat, cu etape, cu documente. Am mai incercat mai demult sa fac acest lucru, dar mi s-a spus sa am rabdare desi pentru mine continuarea a fost totdeauna evidenta.
Faza I - Inceputurile SCMD. Context: anul 2009, an in care a aparut si Legea nr. 329/2009 care a interzis cumulul pensiei cu inca un salariu la stat. Aparitiei Legii nr. 329/2009 este fundamentul constituirii SCMD. Acest lucru este admis in nenumarate randuri de conducerea SCMD si despre aceasta lege vom auzi de multe ori in revendicarile SCMD. Pentru conformitate, mai 2013: "Mai aduc in vedere faptul ca aceasta interdictie - cumulul pensie salariu bugetar - a fost scanteia care a dus la crearea SCMD si a fost primul tel al luptei sindicale a rezervistilor" (Gl. Fl. Aer. (r) Iosif BALAN). Asadar, SCMD nu s-a constituit niciodata avand ca scop apararea intereselor rezervistilor cu pensii diminuate, nefiind nici cazul la acea vreme despre pensii diminuate, reunirea intereselor survenind ceva mai tarziu. Reunirea a fost aparenta, intrucat materialul de fata va demonstra ca s-au facut si gafe, in sensul ca pentru conducerea SCMD au primat intotdeauna interesele legate de cumulul pensiilor cu salariul, cele ale rezervistilor cu pensii diminuate trecand pe plan secund. In final, rezervistii cu pensii diminuate nu si-au atins interesele. Categoria celor interesati de cumulul pensie-salariu lupta inca, procesul legislativ fiind in dezbatere. A aparut in schimb o a 3-a categorie care si-a atins scopurile: cea a rezervistilor cu pensii majorate din conducerea SCMD (ca si din cea a ANCMRR) de regimul Basescu-Boc. Foarte bine, dar sa analizam si cu ce pret!  

Faza a II-a - Desfiintarea pensiilor militare de stat. Istoria este cunoscuta. In urma abuzivului act al statului roman, unora li s-au majorat pensiile, altora li s-au micsorat. In  conditiile date, mare parte dintre cei cu pensiile micsorate s-au inscris in SCMD. In SCMD au aparut astfel 2 categorii principale de rezervisti: unora - minoritara numeric formata din rezervisti al caror interes principal a fost cumulul pensiei cu un salariu la stat, si una majoritara numeric (dovedit prin cresterea de la 2 500 la cca. 30 000 a nr. de membri SCMD) - cei cu pensiile diminuate si al al caror singur interes a fost reintregirea pensiilor. Asadar, SCMD a reunit sub acelasi steag 2 interese. Pe aceasta structura, SCMD a desfasurat actiunile de protest contra regimului Basescu-Boc pana in luna mai 2012 cand USL a preluat puterea. 

Faza a III-a - USL in opozitie. Sa ne aduce aminte ca pe cand se afla in opozitie, USL  a initiat un proiect de lege real reparatoriu in sprijinul rezervistilor cu pensii diminuate. Este vorba despre faimosul proiect de lege PL-x 102/2012 care avea sa devina franjuri in final prin Legea nr. 112/2012. Aici este procesul legislativ complet. Ce observam? La data de 23.04.2012 cand USL se afla inca in opozitie, proiectul era adoptat de Senat ) in forma initiala, iar actul normativ legifera 2 lucruri simple: reintregirea completa a pensiilor diminuate (curat, fara ţeapa care avea sa apara in Legea nr. 241/2013) si returnarea tuturor sumelor de bani retinute de fostul regim.  
Faza a IV-a - USL preia puterea si ii tradeaza pe rezervistii cu pensiile diminuate. Dupa nicio o luna de la adoptarea in data de 23.04.2012 de catre Senat a proiectului de lege menit sa reintregeasa pensiile diminuate si sa returneze sumele retinute abuziv, USL a preluat complet puterea politica si in Camera Deputatilor, iar la data de 7 mai 2012, USL a format Guvernul. La data de 14.06.2012, proiectul de lege PL-x nr. 102/2012 adoptat deja de Senat la initiativa USL intr-o forma extrem de rezonabila, a intrat in dezbatere la Camera Deputatilor unde USL si-a facut zob propriul proiect de lege initiat de USL si adoptat de USL cand se afla in opozitie. Din Camera Deputatilor a iesit cu totul altceva decat initiase USL in opozitie, rezultand in final Legea nr. 112/2012. Aici s-a produs tradarea de catre USL a rezervistilor cu pensii diminuate, Ponta fiind premier, C. Dobritoiu la aparare si M. Campeanu la MMPS. USL preluand puterea, nu si-a mai adoptat propriul proiect de lege initiat in opozitie, fiind evident ca nici pe viitor nu va mai avea in atentie soarta celor in cauza. USL cu majoritata parlamentara prinsa cu mata in sac, a incercat sa se disculpe invocand niste baiguieli pe post de scuze legate de FMI si ca va rezolva problema dupa alegerile parlamentare. Ori, oricine cunoaste ca FMI nu impune niciodata nimic Parlamentului vreunui stat, ci doar guvernelor, USL tradandu-i fara echivoc pe rezervistii cu pensii diminuate, cu majoritate in Parlament si cu Ponta premier. 

Faza a V-a. Tradarea rezervistilor cu pensii diminuate de catre liderii SCMDS-a produs concomitent cu tradarea USL. Dupa ce USL si-a dat arama pe fata, a existat o tentativa a conducerii SCMD de contrare a tradarii USL prin organizarea a unui miting de protest, de data aceasta contra lui Ponta-Basescu. "Sa facem un miting prin mobilizare generala, a noastra si a tuturor aliatilor, sambata, 14 iulie (...). Va fi un miting in Piata Victoriei, impotriva FMI si a regimului Basescu-Ponta" - afirma presedintele SCMD, Mircea Dogaru la data de 15.06.2012. Aceasta era solutie corecta pe care daca ar fi urmat-o, conducerea SCMD si-ar fi pastrat credibilitatea si ar fi mentinut intacta solidaritatea organizatiei. A fost o ultima tentativa a conducerii SCMD de aparare a cauzei celor cu pensii diminuate. Nu s-a mai materializat, intrucat conducerea SCMD a transformat mitingul doar unul contra lui Traian Basescu. De ce asa? Intr-adevar, noi aveam pensiile diminuate de regimul portocaliu, dar la 14.06.2012 prin ceea ce a facut USL, este evident ca alianta s-a raliat in mod indubitabil doctrinei fostului regim. De la acel moment, SCMD s-a disociat complet de cauza rezervistilor cu pensii diminuate, revenind la vechiul interes al nucleului de baza al constituirii SCMD, cel legat de cumulul pensiilor cu salariul. Mitingul de la 14 iulie 2012, dupa cum era de asteptat, a fost un fiasco. Rezervistii cu pensii diminuate cunoscand foarte bine cum USL i-a tradat la 14.06.2012 nu s-au mai prezentat la miting. Ulterior, liderii SCMD - observand probabil ca SCMD este parasit masiv de cei cu pensiile diminuate, au mai incercat sa induca sporadic ideea ca s-ar ocupa si de problema celor cu pensii diminuate, insa faptele ulterioare infirma total aceasta ipoteza. 

Faza a VI-a. Pactizarea SCMD cu USL si abandonarea totala a rezervistilor cu pensii diminuate. In pofida celor petrecute, conducerea SCMD in loc sa ramana independenta politic, a abandonat complet problema rezervistilor cu pensii diminuate si s-a aliat cu USL, sprijinind neconditionat alianta politica la alegerile parlamentare din decembrie 2012 chiar daca stia foarte bine ca USL a lovit din plin la 14.06.2012, exact in rezervistii cu pensii diminuate. Conducerea SCMD a devenit impasibila la soarta celor 26 500 de rezervisti cu pensii diminuate in randul carora situatia s-a tensionat pe zi ce trece. Ignorand ceea ce s-a intamplat la 14.06.2012, diversi lideri au incheiat pacte/protocoale de sustinere a USL la alegerile din 9 Decembrie 2012. Pentru a calma spiritele in randul celor cu pensii diminuate, a inceput intoxicarea acestora cum ca imediat dupa inscaunarea la putere a Guvernului Ponta, acesta va emite o ordonanta de urgenta similara proiectului initial al USL PL-x nr. 102/2012. Nu s-a intamplat nimic. A fost un joc de-a uite ordonanta, nu e ordonanta - menit doar sa stopeze iesirea in strada a rezervistilor cu pensii diminuate care ar fi sifonat nu numai imaginea USL, ci si pe cea a conducerii SCMD care semnase protocale de colaborare cu USL. 

Faza a VII-a. Martie 2013. Ipocrizia conducerii SCMD. Neintamplandu-se nimic pentru remedierea situatiei rezervistilor cu pensii diminuate, pe fond de tensiune crescanda, cateva filiale din teritoriu nemaiavand nicio incredere in conducerea centrala a SCMD, au hotarat sa protesteze la Bucuresti contra USL, la data de 4 martie 2013. Aici au intervenit sforariile de tip utecisto-comunist, iar conducerea SCMD si-a dat complet arama pe fata, dovedind ca a devenit un simplu agent de propaganda politica, departandu-se total de interesele rezervistilor cu pensii diminuate. Intr-un final, a acceptat ca filialele sa isi desfasoare protestul, conducerea SCMD delimitandu-se cu tact de acesta. Si acum incepe balciul! Exista o nota cu nr. 177 din 26.02.2013 a presedintelui SCMD (pentru conformitate se poate consulta si copia, intrucat de la un timp se sterg din ce in ce mai multe urme). Extras: "10. In situatia in care dl. Vicepresedinte Col. r Popescu Victor, mentine hotararea de pichetare, actiune ce urmeaza a fi sustinuta cu delegati si de filialele care s-au anuntat deja, rugamintea este sa fiti de acord ca aceasta sa se desfasoare strict sub indernnul "Jos Basescu", "Jos Oprea", aratandu-ne astfel intentia de a ajuta USL-ul sa se curete de penalii strecurati de Basescu in interiorul sau". Cu alte, cuvinte - presedintele SCMD incearca sa deturneze tinta protestelor care de aceasta data era USL - USL detinand puterea politica, scotand asadar USL cu fata curata. Nu e totul! Prin comunicatul de presa de aici, presedintele SCMD constientizand ca protestarii nu vor tine cont de indicatiile lui, a inceput sa prolifereze amenintari impotriva celor care vor scanda contra USL. Extras: "Intreaga actiune se subsumeaza sloganului "Jos Basescu! Jos Oprea!". Orice alta lozinca va fi interzisa si eventualii provocatori basisti predati jandarmilor". Asadar, rezervistii cu pensii diminuate care ar fi indraznit sa acuze USL de faptul ca nu a facut nimic pentru indreptarea situatiei si ca situatia lor este ca pe vremea vechiului regim, ar fi fost provocatori basisti. Este evident cum se poate traduce o astfel de amenintare: "Chiar daca USL v-a tras clapa in 14.06.2012 si a dovedit ca v-a mintit, voi trebuie sa scandati tot contra lui Basescu si Oprea!" Complet penibil!
In final, nu a mai avut loc niciun protest, acesta fiind diluat prin diverse tertipuri de intoxicare. Conducerea SCMD a acreditat cu cateva zile mai inainte falsa idee catre filialele care si-au anuntat participarea la proteste ca problema este rezolvata. In final, in 4 martie nu a mai avut loc niciun protest, ci o intalnire a liderilor protestatarilor cu reprezentantii USL fara a se semna niciun document. Nici nu era cazul, urmand ca faimoasa conducere a SCMD sa se ocupe de restul. Ceea ce a si facut ulterior, batandu-si joc fara perdea de rezervistii cu pensii diminuate. 

Pe acest fond de tradare a conducerii SCMD a intereselor rezervistilor cu pensii diminuate, in aprilie 2013 s-a autodizolvat oficial una dintre cele mai puternice filiale - Filiala Brasov. In celelate filiale nu exista dizolvari oficiale, insa o multitudine de membri cu pensiile diminuate au parasit tacit SCMD prin neplata cotizatiilor, astfel incat multe dintre filiale nu mai exista la aceasta ora decat pe hartie.  

Faza a VII-a. Ipocrizia conducerii SCMD continua. Sustine din faza de proiect Legea nr. 241/2013 contrara intereselor rezervistilor cu pensii diminuate. Ce s-a intamplat mai departe, se cunoaste! Conducerea SCMD s-a facut pres in fata fostului ministru al apararii Gabriel Oprea caruia dupa 5 martie a inceput sa ii aduca osanale precum conducerea ANCMRR pe vremuri. Osanalele au o explicatie logica si se regasesc in cuprinsul Legii nr. 241/2013. Toata lumea stie acum ca legea nu repara niciun abuz in cazul rezervistilor cu pensii diminuate. Prin art. 1 (1) se repun la misto in plata plata pensiile diminuate in cuantumul din decembrie 2010, iar prin art. 1(4) cei in cauza returneaza inapoi reintregirile prin schema financiara a neindexarii si inghetarii pensiilor respective. Pe de alta parte, statul nu returneaza nimic celor in cauza. Si atunci, de ce atata interes din partea conducerii SCMD pentru promovarea aceastei legi care isi bate joc in mod evident de rezervistii cu pensii diminuate? Cheia o reprezinta art. 2 unde se regasesc interesele acelor membri ai conducerii SCMD cu pensii majorate prin Legea nr. 119/2010. Am avut mai multe discutii cu 5 membri ai conducerii SCMD (din numitul Comitet Director). Am avut pentru dumnealor o intrebare constanta: De ce sustine CD al SCMD o lege care nu repara realmente niciun abuz la adresa celor cu pensii diminuate?  Unul dintre cei 5, mi-a raspuns franc la intrebare (nu ii prezint numele, poate s-o faca singur daca doreste). Parafrazez afirmatia: "Cei mai multi din CD au pensiile majorate prin Legea nr. 119/2010, deci nu ii intereseaza de voi - cei cu pensiile diminuate. Toti stiu ca pentru voi legea e o porcarie (chiar asa s-a exprimat)Problema sustinerii legii este ca cei in cauza trebuie sa returneze si niste bani ca urmare a calcularii eronate a grupelor de munca. Sunt interesati de art. 2 din lege si sa apara cat mai repede, si cu asta basta!" Explicatie logica! Confirmata si prin spusele presedintelui SCMD dupa aparitia Legii nr. 241/2013: "Apreciez ca prin acest gest au fost salvate cateva sute sau cateva mii de vieti, motiv pentru care suntem recunoscatori. Socul noilor decizii de revizuire/recuperare incepuse deja, de o luna, sa produca victime." Care sunt victimele? Cei cu pensii majorate prin calculul eronat al grupelor de munca al caror singur interes pentru lege a fost nerambursarea unor sume de bani? Doar rezervistii cu pensii diminuate sunt in aceeasi situatie de victime de la 01.01.2012 si vor ramane in aceeasi situatie multi ani de acum incolo, diferind doar metoda de diminuare! Devine din nou evident ce s-a petrecut in culise si cum liderii SCMD i-au abandonat fara scrupule pe rezervistii cu pensii diminuate! 

Legat de Legea nr. 241/2013trebuie sa lamurim si cateva aspecte secundare. Conducerea SCMD a facut si aici o gafa si si-a demascat intentiile inca din faza de proiect al legii despre faptul ca s-a debarasat de rezervistii cu pensii diminuate. Noroc cu Google care pastreaza materiale sau copii cache dupa toate scaparile. Conducerea SCMD a initiat propria propunere de proiect. Este aceasta de aici. Privind rezervistii cu pensii diminuate, dupa cum se observa chiar conducerea SCMD a propus bataia de joc care se regaseste in Legea nr. 241/2013. Conducerea SCMD insasi propune tertipul financiar (simularea reintregirii urmata de recuperarea acesteia prin inghetare si neindexare si niciun cuvand despre recuperarea sumelor retinute de stat). Referitor la aceasta propunere de proiect, exista si un detaliu picant, daca mai poate fi ceva picant in toate aceste sforarii. La un moment dat, in proiectul in cauza, la primul articol, se regasea abrogarea Cap. IV din Legea nr. 329/2009 - cel cu cumulul pensie salariu, si nu cel cu pensiile diminuate cum ar fi fost firesc. Articolele au fost inversate abia dupa atentionarile provenite de la cei cu pensiile diminuate. In urma discutiei cu un alt membru al CD, mi s-a mai spus ceva care da o logica multor lucruri, esenta fiind ca forma Legii nr. 241/2013 a fost in realitate prenegociata cu USL, iar USL a impus ca ori legea iese astfel, ori nu va fi nicio lege. Pentru a-si pastra credibilitatea, liderii SCMD nu ar fi trebuit sa sustina niciodata o astfel de lege, responsabilitatea revenind astfel in exclusivitate USL. Insa, dupa cum se vede conducerea SCMD a sustinut dintotdeauna alaturi de USL ca nedreptatile la adresa rezervistilor cu pensii diminuate sa fie perpetuate. 

Faza a VIII-a. Conducerea SCMD solicita senatorului Cristiana Anghel retragerea oricarui amendament in sprijinul rezervistilor cu pensii diminuate. Dupa cum se stie, pe timpul dezbaterilor parlamentare, senatorul Cristiana Anghel a sesizat ca Legea nr. 241/2013 isi bate efectiv joc de cei cu pensiile diminuate. A incercat sa corecteze legea introducand niste amendamente real reparatorii, respectiv sa elimine tertipul inghetarii pensiilor si sa returneze diferentele de bani inapoi celor in cu pensii diminuate. Amendamentele sunt aici. Dupa cum se stie, USL le-a respins. Insa, mai stim si faptul ca chiar conducerea SCMD a cerut ca senatorul Cristiana Anghel sa renunte la singurele amendamente care ofereau o reparatie reala celor cu pensii diminuate. Solicitarea presedintelui SCMD Mircea Dogaru, este de pomina in acest sens. Extras: 
"Pe cale de consecinta, ca fost consilier, timp de cinci ani, la Secretariatele Biroului Permanent al Senatului, va rog respectuos ca, in plenul de marti, 21 mai a.c., pentru ca Proiectul sa treaca la Camera Deputatilor, unde ne asteapta alte batalii, sa retrageti amendamentele cu, eventual, exceptia celui de la Al. (3), completat de expertii nostri, dupa cum urmeaza:

"Alin. ( 3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: "(3) Cuantumului pensiei cuvenit pentru luna decembrie 2010. prevazut la alin. (1), i se aplica toate prevederile privind cresterile sau indexarile de pensii ce au aparut dupa 31.12.2010, inclusiv prevederile HGS 1019/2010"

Va transmit aceasta rugaminte, in nume personal, in calitate de presedinte al SCMD, asumandu-mi intreaga raspundere, atat fata de membrii SCMD, fata de ceilalti rezervisti (cu pensii marite) pe cale de a deveni victime ale noului val de revizuiri, cat si fata de electoratul dvs. civil".
 Rezulta inca o data foarte clar ca singura durere a conducerii SCMD in aceste interventii a fost legata de nerambursarea sumelor de bani legate de grupele de munca a unora cu pensii oricum majorate, eventual daca s-ar putea ca respectivii sa beneficieze de aceleasi majorari si in continuare. Ar mai fi ceva de comentat? Poate doar faptul ca toti cunoastem ca art. 2 din Legea nr. 241/2013 acopera si matrapazlacurile si erorile M.Ap.N. legate de grupele de munca din perioada cand Gabriel Oprea era ministru, in baza carora respectivul expedia scrisori electorale rezervistilor. 

Faza a IX-a. Scenete de teatru la nivelul conducerii SCMD. Una ar fi cea prin care referindu-se la Legea nr. 241/2013 aflata inca in stadiul de dezbatere, numita Caloian Monica, membra a CD al SCMD si a Departamentului Juridic constata cu inocenta faptul ca "La negativ pot fi menționate:
- nu se vor recupera sumele pierdute din decembrie 2010 pana in prezent". De parca CD al SCMD din care face parte si doamna, nu ar fi cerut acelasi lucru prin propria propunere de proiect de lege si nu ar fi cerut retragerea amendamentelor in favoarea celor cu pensii diminuate. In planul doi, doamna uitand probabil ce a sustinut SCMD, ii indeamna pe rezervistii cu pensii diminuate sa mai aduca si osanale SCMD si partidului, fiind de pomina formularea: "La unison cu întregul corp al militarilor în rezervă, am primit cu satisfacție apariția Legii nr. 241 din 19.07.2013, rezultat remarcabil al eforturilor sustinute desfasurate de SCMD, cu ajutorul unor factori guvernamentali si parlamentari care au înțeles și sprijinit acest demers pe deplin justificat (...)"Да здравствует Коммунистическая партия!

Faza a X-a. Morala. Morala este aceea ca USL chiar a avut in plan abrogarea Legii nr. 119/2010 si revenirea tuturor la pensiile militare de stat. Acest fapt ar fi insemnat insa "inghetarea" pensiilor majorate de regimul Basesc-Boc, ceva in genul art. unui 1(4) din Legea nr. 241/2013 prin care se ingheata pensiile diminuate, aplicat insa celor cu pensii majorate. Aici au intervenit sforarii cu pensii majorate, atat din SCMD, cat si din ANCMRR care s-au opus prin toate mijloacele revenirii la pensiile militare de stat care ar fi condus la inghetarea propriilor pensii. Daca despre conducerea ANCMRR era evident de la bun inceput cum va actiona - taras cum ii sta in fire, conducerea SCMD s-a intors din mers. De unde rezulta fara echivoc faptul ca rezervistii cu pensii diminuate au fost folositi doar pe post de masa de manevra contra regimului portocaliu, nemaifiind interesanti pentru nimeni dupa intronarea USL la putere. Restul s-a negociat in culise. USL putea face orice miscare, cu conditia sa se incadreze in acelasi fond alocat pensiilor fostilor militari. Din punct de vedere financiar, tertipul este simplu! Prin art. 1 (1) din Legea nr. 241/2013, nu se mareste fondul total de pensii raportat la o perioada de 5-10 ani, intrucat prin art. 1 (4) statul recupereaza tot in fiecare an (inghetare si neindexare). Sforarii si-au atins scopul, iar rezervistii cu pensii diminuate raman cum au fost, diferind doar metoda diminuarii! 

Cat priveste repararea nedreptatilor contra celor cu pensii diminuate printr-o noua lege a pensiilor militare? In primul rand ca o astfel de lege este improbabila. Nu din cauza FMI, FMI nu impune legi Parlamentului, FMI incheie acorduri cu guvernele, nu cu Parlamentul. Daca Parlamentul promulga o astfel de lege, Guvernul se conformeaza, iar acordul se actualizeaza. Insa in actuala conjuctura politica Parlamentul nu va promulga decat legi care sa ii convina premierului. Este evident ca premierul nu vrea legi in Romania care sa ii sifoneze imaginea personala in relatiile cu FMI. Romania are un acord cu FMI, iar Ponta tocmai pregateste altul. Asadar, in conditiile politice actuale cu un Parlament marioneta a premierului Ponta si cu un premier care este un simplu artist politic, o astfel de lege nu este posibila. Insa, daca va fi vreodata - cei cu pensiile diminuate, inghetate sau cum mai sunt, trebuie sa ne invatam lectia: trebuie sa negociem noi pentru noi, nu trebuie sa mai negocieze nimeni altcineva in locul nostru, altfel se va intampla din nou ce s-a intamplat!   


Daca exista oameni ofensati de cele prezentate, pot sa isi prezinte opiniile - poate exista alt adevar. La urma urmei Mahatma Gandhi afirma: "Deşi respins de nenumarate ori, adevarul nu piere niciodată"

13 comentarii:

 1. " Insa, daca va fi vreodata - cei cu pensiile diminuate, inghetate sau cum mai sunt, trebuie sa ne invatam lectia: trebuie sa negociem noi pentru noi, nu trebuie sa mai negocieze nimeni altcineva in locul nostru, altfel se va intampla din nou ce s-a intamplat! ".
  Corecta concluzia !
  Cum vom putea negocia daca nu suntem organizati ?. Aveti o solutie in acest sens ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desigur - modificarea Statutului SCMD, reinvierea SCMD, modificarea componentei CD, stabilirea unor obiective punctuale si a cailor precise de atingere a lor. Ce mama nevoii, am fost militari o viata intreaga.

   Ștergere
 2. Va raspund la intrebarea din titlu : asa e , din pacate ! Am fost ofiter superior MApN , disponibilizat , am pensia ciuntita . Nu am facut smecherii la iesirea la pensie - solde merit , functii mai mari cu un an inainte , asa cum ne acuza cei cu stagiu complet . In ultimii 8 ( opt) ani din cariera am avut aceeasi functie , la 3 structuri diferite ( la trupa , nu la plimbat hartii ) , plus solda de merit in toti acesti ani . Asa ca nu am ingrasat porcul de Craciun , pt. a-mi umfla artificial pensia .
  SCMD m-a dezamagit total . Odata cu venirea la putere a USL . Mi-am dat seama ca si-au imbarligat cozile . Numai gargara , temporizare , amanari , fanfaronada ieftina si minciuni . Jenant .
  Drept pt. care in 2013 nu am mai platit cotizatia si ma consider exclus din acest sindicat cu multi , multi oameni de caracter , dar condus de niste impostori tupeisti si fanfaroni , care-si urmaresc doar propriul interes .
  Dl. Dogaru a pus bazele SCMD - TOT DUMNEALUI L-A INGROPAT .
  Sa-i fie tarana usoara .
  PS : urmariti blogul Asociatiei militarilor in rezerva R-26500 ...S-ar parea ca aceasta asociatie e total diferita ca mod de a pune problema rezervistilor militari decat SCMD-ul deturnat de USL & DOGARU & PRICINA - UNPR si ANCMRR-ul sluga ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Eu sunt mai retinut in a judeca niste fapte. Pana nu am toate datele problemei nu ma pronunt.
   2. Am fost si eu "taiat", am fost si dat afara din serviciu pentru cativa lei de boc, ce sa spun - am fost adus la sapa de lemn.
   3. Si eu sunt dezamagit atat de conducerea SCMD cat si de proprii mei colegi care au dat cinstea pe rusine si cand s-au vazut cu sacii in caruta ne-au intors spatele. Pentru argintii aruncati de Oprea... Daca eram solidari am fi fost departe acum... Cred ca de-aici ar trebui sa cautam hibele...
   4. Strategia SCMD nu a fost cea mai fericita, aveti dreptate. Pana nu strivest capul sarpelui...
   5. Desigur ca urmaresc blogul Asociatiei militarilor in rezerva R-26500 inca de cand l-am descoperit. Ei ar putea fi scanteia care sa revitalizeze SCMD, aerul proaspat de care are atata nevoie.
   4.

   Ștergere
  2. Domnule Incognito,
   Este mesajul clasic: v-ati "suparat pe SCMD? - veniti in asociatia noastra, ca va curge lapte si miere. Noi suntem cei cinstiti, harnici si drepti, ceilalti sunt hoti, profitori, etc."
   Pregatiti-va organizatoric, ca rezervistii vor da buzna in Asociatia R-26500, numai pentru faptul ca incriminati principalele organizatii ale rezervistilor. Ce nume, R-26500! Poate ma lamuriti, este o statie radio, cumva?
   Nu uitati sa-i cooptati in organizatie (evident, numai in conducere) pe cei care, de dimineata si pana seara, inca din anul de nastere al SCMD spun ca in conducerea SCMD s-au adunat o gasca de puscariasi! Nu-l uitati, de exemplu pe Col.martir (r) Marian Ilie, care s-a luptat si inca se mai lupta de unul singur cu fariseii din conducerea SCMD! Zilele trecute va implora sa-i dati datele de contact.

   Ștergere
  3. Domnule Ranciog , nu sunt membru al Asociatiei Militarilor in Rezerva R-26500 . Un camarad mi-a semnalat aparitia ei si a blogului ei .
   Aici doar semnalam faptul ca pe langa SCMD si ANCMRR a mai aparut o organizatie , care pare la prima vedere mai serioasa si mai verticala decat cele 2 amintite anterior .
   Linistiti-va . Nu voi da buzna sa ma inscriu in aceasta asociatia - DUPA TEPELE CRANCENE PE CARE LE-AM LUAT CU ANCMRR si SCMD ( exact in aceasta ordine , evident ) .
   Aceasta este parerea mea strict personala .
   Daca nu va convine parerea mea - imi pare rau pt. dvs. - dar asta e , nu puteti face nimic altceva decat sa va bagati in seama aiurea ca in cazul de fata , cand ati intervenit in discutia mea cu dl . Simion R. Suciu ca o musca in ... ce preferati dvs .
   Puteati sa va aparati organizatia si fara sa-mi dati mie indicatii pretioase , dar total inutile si neavenite , eu , repet , nefacand parte din asociatia R-26500 .
   Asa ca redirectionati-va sfaturile intelepte direct asociatiei in cauza .
   Asa e mult mai barbateste si mai practic .

   PS :
   Chiar nu v-a picat fisa ce reprezinta 26500 ?! :))
   Este cifra rezervistilor din MApN , MAI si SRI cu pensii hacuite de hienele de la PDL, stimate domn ..
   Adica fix aceia pe care ANCMRR si SCMD i-au tradat impreuna cu hienele astea mai ipocrite , mai zambitoare si mai cumsecade de la USL ...
   Despre "R" -ul acela din fata chiar nu vreau sa va luminez ...
   Mizez totusi pe inteligenta dvs . ca veti pricepe pana la urma semnificatia lui .

   Ștergere
  4. Domnule Ranciog , nu sunt membru al Asociatiei Militarilor in Rezerva R-26500 . Un camarad mi-a semnalat aparitia ei si a blogului ei .
   Aici doar semnalam faptul ca pe langa SCMD si ANCMRR a mai aparut o organizatie , care pare la prima vedere mai serioasa si mai verticala decat cele 2 amintite anterior .
   Linistiti-va . Nu voi da buzna sa ma inscriu in aceasta asociatia - DUPA TEPELE CRANCENE PE CARE LE-AM LUAT CU ANCMRR si SCMD ( exact in aceasta ordine , evident ) .
   Aceasta este parerea mea strict personala .
   Daca nu va convine parerea mea - imi pare rau pt. dvs. - dar asta e , nu puteti face nimic altceva decat sa va bagati in seama aiurea ca in cazul de fata , cand ati intervenit in discutia mea cu dl . Simion R. Suciu ca o musca in ... ce preferati dvs .
   Puteati sa va aparati organizatia si fara sa-mi dati mie indicatii pretioase , dar total inutile si neavenite , eu , repet , nefacand parte din asociatia R-26500 .
   Asa ca redirectionati-va sfaturile intelepte direct asociatiei in cauza .
   Asa e mult mai barbateste si mai practic .

   PS :
   Chiar nu v-a picat fisa ce reprezinta 26500 ?! :))
   Este cifra rezervistilor din MApN , MAI si SRI cu pensii hacuite de hienele de la PDL, stimate domn ..
   Adica fix aceia pe care ANCMRR si SCMD i-au tradat impreuna cu hienele astea mai ipocrite , mai zambitoare si mai cumsecade de la USL ...
   Despre "R" -ul acela din fata chiar nu vreau sa va luminez ...
   Mizez totusi pe inteligenta dvs . ca veti pricepe pana la urma semnificatia lui .

   Ștergere
 3. In atentia dl. Rinciog D.! Eu am scris acel material si il sustin! R = REZERVA. 26500 = nr. cel mai des vehiculat pentru rezervistii cu pensii diminuate. Dar probabil ca nu aveti pensia diminuata, de aceea nu cunoasteti semnificatia acelui numar. Eu nu am incriminat SCMD ca organizatie, ci doar pe acei lideri pe care ii cunoasteti foarte bine si care si-au batut joc de rezervistii cu pensiile diminuate. Sunt aceia care au semnat proiectul paralel sustinut de SCMD la care am facut referire si care au sustinut pas cu pas Legea nr. 241/2013. Daca liderii respectivi aveau vreun Dumnezeu, ar fi trebuit sa ceara simplu: reintregirea pensiilor fara smecheria aceea cu neindexarea si bineinteles si returnarea diferentelor. Daca USL accepta sau nu, era treaba USL - insa SCMD nu trebuia sa sustina mascarada de la inceput.

  Va simtiti confortabil cunoscand ca SCMD a propus ca celor 26500 sa le fie mentinute in continuare pensiile diminuate? Banuiesc ca ati citit Legea nr. 241/2013 sustinuta de SCMD. Mai ales art. 1 (4)! Dar propria propunere de proiect a SCMD ati citit-o vreodata? Este aici http://actualitateasindicala.blogspot.ro/2013/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html. Mai ales art. 1(5). Observati cum atat SCMD cat si USL, cu exceptia metodei de diminuare, ii lasa pe cei 26500 exact cum au fost? Pe bune acum! Ori diminuare directa cu barda precum PD-L, ori diminuare "pe la spate" - adica prin neindexare vreo 10 ani de zile, nu e tot diminuare cumva? Dar despre diferentele pe 21 de luni ce ziceti? Nici USL, nici SCMD nu au pomenit un cuvant despre ele? USL putea sa ia orice decizie, insa SCMD a propus exact ce a legiferat USL.

  Si atunci, nu trebuie cumva ca cei cu pensiile diminuate sa ne aparam si noi drepturile cumva? Nu incriminam alte organizatii, dar cu cei care tradeaza avem deja o problema intrucat si ei au lovit in noi! Ce vreti sa fac? Sa aplaud cum CD al SCMD a propus sa imi inghete pensia 10-12 ani de zile si sa ajung iar ca pe vremea lui Boc?

  PS: Va salut, dl. Simion Suciu! Probabil ne-am intalnit la protestele organizate la Bucuresti. Zi buna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule Olescu,
   USL-ul era decis sa nu mai adopte nici o Lege reparatorie, lasand pe colegii nostri sa dea faliment pana la adoptarea Legii pensiilor militare de stat, cu 01.01.2014.
   Deci, esential pt SCMD era sa impiedice, pe orice cale, retinerile din pensiile deja diminuate, a altor bani!...
   Poate dvs. ati fi reusit sa subzistati pana in ianuarie, dar erau unii care isi pierdeau inclusiv locuintele.
   Si apoi, noua Lege a pensiilor militare de stat va schimba fundamental toata filozofia acestor pensii, va abroga Legea 241/2013. Nu cred ca cineva va mai incerca vreodata sa trateze, discriminatoriu, prin lege. rezervistii militari.
   Va recomand sa cititi ultima postare de pe pagina centrala a SCMD, semnata de presedinte.
   Om trai si vom vedea cine a avut dreptate!
   Lt Col Dumitru Rinciog

   Ștergere
  2. Pentru Sindicatul Militarilor. Raspunsul este partial real, partial ilogic.

   A. Real: "USL-ul era decis sa nu mai adopte nici o Lege reparatorie, lasand pe colegii nostri sa dea faliment pana la adoptarea Legii pensiilor militare de stat, cu 01.01.2014." Acest lucru se cunoaste inca din data 14.06.2012. Recititi Faza a IV-a! E demonstrat ca in iunie 2012, USL si-a facut praf propriul proiect de lege favorabil celor cu pensii diminuate. Si atunci, de ce SCMD si-a mai obligat membrii sa sustina USL si sa mai aduca osanale USL cand stia bine ca USL nu a avut nicio intentie sa rezolve problema pensiilor diminuate?

   B. Afirmati: "Deci, esential pt SCMD era sa impiedice, pe orice cale, retinerile din pensiile deja diminuate, a altor bani!" STOP! Nu cumva acele retineri afectau si pensiile majorate in baza OUG 1/2011? Ba da! Si atunci de ce va referiti doar la cei cu pensiile diminuate? Deci, si cei cu pensiile majorate erau extrem de interesati sa nu le fie retinute anumite sume de bani din pensii care dupa retineri oricum ramaneau oricum majorate in baza OUG 1/2011? E simplu: din iulie, dintr-o pensie majorata, trebuiau operate retineri de 1/3 pt. recuperarea sumelor calculate eronat, atat in cazul celor cu pensii diminuate, cat si in cazul celor cu pensii majorate.

   Si atunci tragem linie si adunam! Este evident ca dupa forma in care a aparut, Legea 241/2013 apara in primul rand interesele celor cu pensii majorate. Este demonstrat prin cateva elemente simple:
   - pt. cei cu pensii diminuate efectele legii intra in vigoare abia in octombrie, in schimb efectele privind retinerile au intrat deja in vigoare;
   - presedintele SCMD i-a cerut senatorului Cristiana Anghel sa renunte la singurele amendamente real-reparatorii in favoarea celor cu pensii diminuate;

   Si apoi, dl. Rinciog! Recititi, Faza a VII-a! Ce aproba USL, era treaba USL! Dar cum se face ca propria propunere de proiect a SCMD care oricum nu conta pt. nimeni fiind o simpla propunere, este identica cu ce s-a promulgat prin Legea 241? Nu este clar ca SCMD n-a sustinut niciodata reintregirea reala a pensiilor diminuate si rambursarea diferentelor, ci doar ca cei cu pensii majorate sa nu mai restituie diferentele acelea cauzate de calculul eronat al grupelor de munca? Daca SCMD ar fi fost vreodat interesat de cei cu pensii diminuate, ar fi lasat cele 2 cerinte in propriul proiect, macar de fatada, dar nici macar nu le-a inclus.

   Om trai si om vedea cine a avut dreptate? Spuneti ceva de locuinte pierdute de la 1 ianuarie si alte probleme? Care 1 ianuarie? 2014? La cine va referiti exact? La cei cu pensii majorate care ar fi trebuit sa restituie si diferentele? Dl. Rinciog! Uitati cumva ca de la 1 ianuarie 2012, deci de 21 de luni, sunt(em) zeci de mii de rezervisti cu pensii injumatatite. 4 luni sub PD-L si 17 luni sub USL. 17 luni sub USL sprijinit de SCMD.

   Mr. (r) G. Olescu. Apropo! Prin decizie a Justitiei, alaturi de alti 50 colegi, am din nou pensia militara in plata din luna martie 2013. Interesant, dar CD al SCMD nu a mediatizat si nu a sustinut niciodata un astfel de caz desi l-a cunoscut, astfel incat sa fie folosit in avantajul tuturor celor cu pensii diminuate. Aveti idee de ce? Deranjeaza pe cineva revenirea "erga omnes" la pensii militare cumva? Pe cine in afara de cei cu pensii majorate in baza OUG 1/2011?

   Ștergere
 4. Ei, acum m-ati luminat, domnule Mr. Olesccu! Chiar nu intelegeam cum un om, aflat intre doua optiuni - aceea de a i se lua din pensie pana la 1 oct, ac. apoi sa i se restituie pensia integrala, plus diferentele retinute sau aceea de a accepta retinerile din pensie pana la 01.01.2014, si, pana atunci, sa i retina si alte sume din pensie ("diferente incasate necuvenit"), numai in ideea ca o prezumtiva Lege a pensiilor militare de stat il va repune in toate drepturile, sa aleaga a doua varianta, echivalenta cu celebra A DA VRABIA DIN MANA PENTRU CIOARA DE PE GARD!
  Dvs, erati oricum asigurat, aveati in buzunar sentinta judecatoreasca!...
  Dar la cei care nu o aveau, d-le Mr. Olescu, acestia fiind cei mai multi, nu va ganditi deloc?
  Pe ei sa-i abandonam, numai pentru ca dvs. credeti ca veti pierde 4% din pensie si ca in urmatorii 10 ani nu va va mai creste pensia, si alte asemenea supozitii total false?
  Mai putem vorbi, in continuare, de camaraderie, de solidaritate cu cei napastuiti, de sprijin reciproc?

  Cu stima,
  Lt Col (r) Dumitru Rinciog

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In loc sa retineti ca in luna martie conducerea SCMD trebuia sa fiarba pentru un "erga omnes", Dv. ma duceti intr-o alta directie. In primul rand ca tinand cont de meandrele Justitiei din Romania, va informez ca sunt sanse multiple ca Legea nr. 241/2013 pe care a sustinut-o SCMD, sa loveasca si in mine si in grupul meu si sa ajungem "inghetati" in randul lumii si noi!
   Si chiar daca nu va fi asa, nu vrem ca ai nostri colegi sa ramana "inghetati", si noi sa stam ca "plantele" - vorba dl. Simion Suciu. Solidaritatea cu cei napastuiti a conducerii SCMD ar fi fost aceea ca din moment ce ati luat la cunostinta despre punerea in plata a unor pensii de serviciu, sa faceti orice demers ca acest fapt sa fie aplicat "erga omnes", adica tuturor! Nici nu era greu! Asa cum a fost abrogata HG 735/2010, tot la fel poate fi abrogata si OUG 1/2011 care e tot un fel de HG 735/2010. Asa ce ati facut? Ati sustinut Legea 241. Ne prefacem ca va reintregim pensiile la art. 1(1), apoi va luam banii inapoi prin neindexare prin art. 1 (4).

   Apropo de solidaritate! In data de 10 octombrie, Filiala SCMD Pitesti se afla intr-un proces decisiv in urma caruia se poate incheia definitiv si cu OUG nr. 1/2011 si pana la urma si cu Legea 119. In data de 31 octombrie, 2 filiale tot din Arges, intra in acelasi tip de proces. Sunt ocazii unice sa se incheie si cu OUG 1/2011 si cu Legea 119, ceea ce ar insemna revenirea automata la pensii militare. Un miting in fata Ministerului Justitiei, ceva? Pentru a va sprijini filialele, nu deranjati stapanirea cu nimic, este? Si atunci?

   Cat priveste povestea cu noua lege a pensiilor militare, si eu si tot grupul meu avem legaturi suficiente ca sa va spun ca deocamdata legea este un "miraj". Si oricum, si cu o lege noua, vechile abuzuri pentru cei cu pensii diminuate raman tot abuzuri.

   D-le Rinciog, ca sa n-o mai lungim mult! Eu fac parte dintr-un grup care am avut pensiile nu diminuate, ci injumatatite si stiu bine ce inseamna acest lucru. Ma pozitionez 100% de partea celor cu pensii diminuate si mai nou "inghetate". Pot sa va spun cu precizie ca singura reparatie reala pentru cei cu pensiile diminuate consta in:
   - in prealabil abrogarea/modificarea art. 1(4) din Legea nr. 241/2013 astfel incat sa nu mai apara "fraierirea" aia cu rambursarea reintregirii;
   - tot in prealabil: returnarea tuturor diferentelor retinute de PD-L si de USL timp de 21 de luni;

   Simplu si punct! Abia de la acest moment vorbim de repararea unor abuzuri. Dupa aceea trecem si la noua lege a pensiilor militare care va intra in vigoare cel mai probabil dupa ce Romania va scapa de FMI.

   Ar mai fi o problema! Am citit intr-un final comunicatul la care faceti referire! Greu de citit, incepe cu Ana si se incheie cu Caiafa. Am gasit ceva concret unde dl. Dogaru are un razboi personal cu nu stiu cine, nu ma intereseaza razboiul, nici personajele. Dar cica : "A fost creata si o organizatie pirat a rezervistilor care ataca acum nu numai SCMD, dar si ANCMRR si UNPR...". D-le Rinciog! Hopa?! Neoficial era evident ca este asa, dar SCMD a devenit cumva si in mod oficial a 2-a filiala a UNPR dupa cea a ANCMRR? Acum ca (fost) rezervist cu pensia diminuata, va spun eu ceea ce probabil ca Dv. nu intelegeti: cei cu pensiile diminuate percepem UNPR cauza principala a tuturor relelor produse militarilor, la egalitate cu PD-L. Prin urmare, eu va spun prieteneste: din cauza asocierii conducerii SCMD cu UNPR, sa nu va faceti iluzii ca veti mai vedea multi rezervisti cu pensii diminuate prin SCMD. Noua ne-a fost clar ce se va intampla inca din din martie de cand au inceput osanalale pt. Gabriel Oprea si din partea SCMD, alaturi de celebra in adus osanale ANCMRR!

   In final, e loc suficient sub soare si pentru organizatiile de rezervisti devenite filiale ale UNPR, dar si pentru o organizatie independenta a rezervistilor cu pensii diminuate. Cei cu pensiile diminuate ne-am lamurit pe deplin! Va asigur ca nu e doar opinia mea! Succes!

   Ștergere
 5. Concluzie ca SCMD a devenit filiala a UNPR este trasa de dvs. si inca vreo cativa.
  Cum ar putea un membru al CD sa-i influenteze pe toti ceilalti 20, care nu sunt UNPR-isti? Cat de mare sa aiba acele obiecte... ca sa-i controleze pe toti?
  Dvs, spuneti ca SCMD trebuia sa dea de pamant cu USL, sa-si umfle muschii si sa ceara pe data indeplinirea tuturor revendicarilor noastre! Sa fim realisti: si cu noi, si fara noi, USL-ul era pe val in decembrie 2012. Daca ni-l faceam dusman (adica declaram razboi total lui Ponta si lui Oprea)ce castigam pentru rezervisti?
  Nu suntem singuri pe lume, d-le Olescu, mai sunt si altii, poate mai napastuiti si mai nedreptatiti decat noi.
  SCMD trebuie sa se adapteze la realitatea politica a zilelor noastre. Si aceasta realitate politica ne obliga sa cooperam (acum, azi, nu stim ce va fi maine) cu USl, cu Ponta, cu Oprea, in beneficiul majoritatii rezervistilor.

  RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.