IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 1 martie 2013

Despre dureri de dinti, comunicate si masele stricate



Ultimele zile au fost pentru mine un cosmar – odata ca mi s-a defectat Daciuta, a doua oara ca am avut o durere cumplita de dinti si a treia oara ca parca a dat dracul iama in armata de rezerva. Pe primele doua le-am rezolvat, sunt oleaca mai chel in gura si mi-am reparat masina. A treia e mai complicata – nu depinde doar de mine si resursele mele.
Iata despre ce este vorba – nici nu s-a stins isteria de pe blogurile filialelor SCMD unde au fost averse de ineptii, injurii si „porcaieli”, certuri ca la usa cortului, in total dezacord cu un limbaj civilizat, si apare LIMBAJUL DE LEMN al ANCMRR care, ziua si comunicatul, nu mai inceteaza cu ploconelile – daca inainte erau in fata lui Gabriel Oprea si a UNPR-ului acum si-au largit paleta, adaugandu-i pe dl. Prim ministru Victor Ponta si USL (nadajduiesc ca domniile lor, mai pe urma pomeniti, n-o sa plece urechea la „odele” puturoase, cu miros de rautate si stricaciune, venite din partea unor indivizi fara coloana vertebrala, care una spun si alta fac.De altfel, zilele trecute, prin trompeta Nicolicea, UNPR-ul si-a spus punctul de vedere. Acum o sa-l comentez, dupa cum l-am inteles eu, pe al vuvuzelei Iliescu.

Asadar:
Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.) atrage atenţia asupra faptului că orice demers pe care şi-l asumă pensionarii militari trebuie să fie în acord cu principiile şi valorile Armatei Române. În acest context, intenţiile SCMD privind organizarea unei pichetări a sediului USL din Capitală stârnesc îngrijorare prin conotaţiile politice pe care conducerea Sindicatului le-a dat de-a lungul timpului acţiunilor sale.
Adica, dupa parerea d-lui general Iliescu, principiile si valorile Armatei Romane sunt cele care stabilesc ca pensionarii militari sunt asistati social. Ca statutul de cadru militar in rezerva nu inseamna doar un grad in fata unui nume, trecut pe un cupon de pensie. Si apoi vreau sa-i reamintesc, ca dumnealui e cam scurt la memorie, probabil si din cauza varstei ceea ce este scuzabil, NU SCMD A FACUT SLUJ IN FATA UNPR CI ANCMRR. SCMD nu a „cantat ode” nimanui, niciodata. SCMD a incheiat aliante, ceea ce e cu totul altceva decat ASERVIREA.

Pornind de la premisa că obiectivul comun al tuturor asociaţiilor de pensionari militari este menţinerea pensiilor majorate şi reîntregirea celor diminuate în urma recalculării, A.N.C.M.R.R. face următoarele precizări:

1.     USL este până în acest moment cel mai serios partener politic pe care l-au avut pensionarii militari şi asociaţiile care îi reprezintă. Trebuie să fim conştienţi că protocolul de colaborare semnat cu ACS (Alianța de Centru Stânga) din cadrul USL este în vigoare şi că, până acum, a fost respectat de către partenerul nostru politic.

Daca USL este cel mai serios partener, de ce in 2011 - 2012 ANCMRR avea „UNPR-ul in suflet”? Adica atunci USL-ul nu era bun, ca era in opozitie. Acum, la putere fiind, sunt cei mai buni.

2.     Mai mult, există voinţa şi implicarea necesară atât la vârful USL cât şi la nivelul instituțiilor pentru remedierea problemelor semnalate, inclusiv şi mai ales întregirea celor 10% din pensiile care au scăzut în urma recalculării.

Adica, domnule general Iliescu, acceptati recalcularea? Pai cum mama naibii, chiar USL spune ca a fost incorecta?  "Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!" Cam asa si dumneavoastra, domnule general Iliescu (Farfuridi).

3.     Campaniile de denigrare şi atacurile la persoană nu servesc intereselor pensionarilor militari, ci servesc intereselor unor foşti camarazi de­-ai noştri care au acceptat să fie părtaşi la dezinformări, manipulări şi jocuri politice de cea mai joasă speţă.

Campaniile de denigrare si manipulare le faceti dv. d-le general Iliescu. Si le-ati facut si anul trecut, in detrimentul pensionarilor militari.

4.     Pensionarii militarii nu sunt şi nu trebuie să devină masă de manevră pentru cei care-şi urmăresc doar interesul personal. Constatăm de luni de zile că onoarea unora dintre auto-proclamaţii lideri ai pensionarilor militari a apus o dată cu răsăritul unor  interese financiare strict personale, la care mulţi dintre cei care au purtat şi poartă uniforma Armatei Române nici nu îndrăznesc să spere vreodată.

Va mai amintiti, d-le general Iliescu, cine a spus ca „UNPR este partidul nostru de suflet”?

5.     Atacul mincinos la adresa premierului Victor Ponta şi la adresa vice-premierului Gabriel Oprea  este în contradicţie cu faptele şi cu realitatea concretă. Recalcularea a adus creşteri pentru 85% din pensiile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi, respectiv, 90% din pensiile celor din MApN. Acesta este adevărul pe care îl pot demonstra, cu talonul de pensie în mână, zeci de mii de camarazi de-ai noştri.

Domnul prim ministru Victor Ponta nu este atacat de SCMD. Doar i se aminteste ca a promis ceva si trebuie sa indeplineasca promisiunea.
Cat despre dl. Oprea, cu dumnealui e alta speta.
In alta ordine de idei, cum v-ar conveni, d-le general Iliescu sa aveti 85%, maini, 85% picioare, etc, etc? Asa si cu corpul pensionarilor militari.

6.     Dezinfomarea, manipularea şi incitarea la confruntări între pensionarii militari şi asociaţiile care îi reprezintă riscă să ducă la distrugerea spiritului de corp care caracterizează Armata Română. Col (r) Dogaru Mircea, prin declaraţiile şi acuzaţiile mincinoase pe care le face, riscă să îi învrăjbească pe militari împotriva militarilor, pe cei care au pierdut în urma recalculării împotriva celor care au câştigat în urma acestui proces.

Dl. Col.(r) Dogaru Mircea nu starneste confruntari intre categoriile de militari in rezerva – acestea sunt rodul obedientei dv. d-le general Iliescu.

7.     Singura soluţie viabilă pentru întregirea pensiilor care au scăzut este dialogul onest, deschis şi constructiv.  Atacurile, denigrarea, minciunile şi dezinformarea nu fac decât rău atât celor care vor ca pensiile lor să revină la nivelul anterior cât şi la nivelul întregii categorii a pensionarilor militari.

Toti dorim reintregirea pensiilor, doar ca unii dintre noi vrem sa fie corecta.

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere  „Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) militează atât pentru menţinerea la nivelul actual a pensiilor care au crescut în urma recalculării, cât şi pentru întregirea pensiilor militare care au scăzut, şi nu din vina militarilor, în anii trecuţi. În acest sens, susţinem demersurile iniţiate deja de către USL şi Alianţa de Centru Stânga și avem încredere în premierul Victor Ponta și în vice-premierul Gabriel Oprea.  În toate discuţiile purtate cu factorul politic, A.N.C.M.R.R. a mizat şi va miza în continuare pe corectitudinea solicitărilor camarazilor noştri şi pe reprezentativitatea pe care o avem la nivelul acestei categorii. A.N.C.M.R.R. nu va utiliza niciodată forţa zecilor de mii de membri ai săi în scop politic şi nu va recurge la presiuni, şantaj sau ameninţări la adresa partenerilor noştri politici, aşa cum, din păcate, procedează anumite structuri asociative.
A.N.C.M.R.R.  este cea mai mare asociaţie a cadrelor militare şi va continua să reprezinte şi să apere drepturile şi interesele camarazilor noştri trecuţi în rezervă şi în retragere, precum şi ale familiilor acestora.  În acest scop, Asociaţia utilizează exclusiv mijloacele care au făcut şi fac onoare hainei militare, apărând şi promovând în acelaşi timp valorile Armatei Române, conform devizei ,,PATRIE – ONOARE – DEMNITATE”.

No comment! Gargara.

Iata, dragi prieteni, inca o masea care ma doare rau de tot si trebuie tratata. Daca nu – extrasa! 

PS - In alta ordine de idei, pentru ca tot a venit primavara, La Multe Primaveri cu Sanatate si Pensii Netaiate!


Lt.col.r. Simion Suciu
Presedintele Filialei 1 Beius a SCMD

8 comentarii:

  1. @Peacemaker Twister 11.39
    Limbajul comentariului dumneavoastra nu este adecvat publicarii pe acest blog, conform avertismentului. Ideea, spusa in alte cuvinte, decente, este laudabila. Cu stima, Admin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica, pentru cititorii curiosi, dl Peacemaker Twister subscrie ideii ca ancmrr sunt o gloata de lingai, obedienti si cu coloana vertebrala de molusca dar folosind versuri vulgare. M-am exprimat cat de decent am putut incercand "sa pun pe note" aceste versuri.

      Ștergere
  2. SIMIOANE, BINE LE ZISESI !
    DAR TARE IMI MAI ESTE TEAMA CA S-AR PUTEA CA IN RITMUL ASTA SA RAMII FARA DINTI SI MASELE IN GURA ! (DOAMNE FERESTE) .
    SARACU iliescu !

    TUDOR ALEXANDRU, ORADEA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandule, jos mai am patru. Asa ca mare paguba nu e. Trec la proteza daca oi avea cu ce sa o platesc. Daca nu trec pe sucuri. O fac si pe asta numai sa fie bine. Parol!

      Ștergere
  3. COMUNICAT

    Subiect: Cu privire la actiunea de luni 04.03.2013, in lumina discutiilor
    purtate la Guvern astazi, 02.03.2013, ora 12.00-13.30

    Domnilor colegi,
    In urma recentelor evenimente, sambata, 02.03.2013, a avut loc la Palatul Victoria, un dialog intre Comisia de dialog cu Guvernul a SCMD si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.
    Din partea SCMD, au sustinut obiectivele din memoriul alaturat, care urmeaza a fi inaintat conducerii USL urmatorii: Col. (r) dr. Mircea Dogaru (presedinte), Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif (secretar general), Gl. Mr. (r). Constantin Nastase, Col. (r) Pricina Valeriu, Col. (r) Tudor Marian (vicepresedinti).
    Analizand memoriul din perspectiva Guvernului, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a aratat ca in perioada imediat urmatoare din luna martie se va realiza promisiunea USL din campania electorala, ca pensiile diminuate sa revina la nivelul celor din 2010, cu fonduri din bugetele institutiilor respective, fara a se utiliza resurse suplimentare de la bugetul de stat. De asemenea, in cadrul intalnirii s-a remarcat dorinta si disponibilitatea vice-premierului Oprea pentru rezolvarea problemelor privitoare la pensiile militare, in colaborare cu reprezentantii SCMD si cu cei ai Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Alexandru Ioan Cuza" (ANCMRR), printr-o lege a pensiilor millitare de stat, care sa fie aprobata de Parlament.
    In acesta situatie, va rog domnilor vicepresedinti de zone si presedinti de filiale sa fiti de acord sa limitam actiunea de luni la o delegatie, care va purta discutii la sediul USL cu ocazia inmanarii memoriului anexat, cu reprezentanti ai USL.
    In acelasi timp, transmitem rugamintea atat membrilor de sindicat neimplicati, cat si altor persoane, sa nu participe la aceasta delegatie, deoarece obiectivele actiunii preconizate sunt pe cale de realizare. Daca, pana la sfarsitul lunii, constatam ca angajamentele asumate de dl. viceprim-ministru si, in repetate randuri de catre liderii USL nu vor fi, din varii motive, realizate, vom actiona in functie de noile realitati.
    Cu multumiri,
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum vine asta? iese T.B. si spune ca e criza mare.statul nu mai are resurse financiare si este nevoie, TEMPORAR, de reduceri de salarii, pensii, indemnizatii,sporuri etc la nivel national. daca ccr nu a fost de acord sa reduca pensiile ci doar salariile temporar apare un smecher revizuit si din recalculare sporeste efortul bugetar marind pensiile/sist. militar.nu mai era criza? TB a tacut ca doar nu dadea el banii, el ii imprumuta in numele nostru fara ca noi sa putem face mai nimic. ce si-a zis zeus: le dam si lor praful de pe toba ii transf. in asistati apoi le reducem pct de pensie si grosul banilor imprumutati il luam noi ca doar cine-nparte parte-si face.temporarul s-a transformat in permanent. si dupa aproximativ 6-12 luni a disparut criza(!?) si au trecut baietii sa le dea bani viitorilor sustinatori ai lui GOprea, luand de la altii si spunand in gura mare ce bine le-a facut celor multi pe care initial au vrut sa le jupoaie pensia cu 15%.VENEAU CAMPANIA ELECTORALA SI ALEGERILE SI AVEAU NEVOIE DE VOTURI. nu s-a adeverit pseudoefortul facut cu bani nostri pt. ei.ideea a fost preluata din campania trecuta cand au dat ajutoare din sist. asig. sociale la cei peste 800.000 fara venit-ideea lui EBoc. atunci a prins acum nu. si totusi il vedem iar in capul mesei guvernului pe reevaluatul fost ministru si jongler cu banii, vietile si destinele militarilor. cum sa inghit magaria miseleasca:daca o singura pensie scade imi dau demisia si ipocrizia ca nu sunt bani dar pensiile vor creste.sa fie la ei mizeria pe care dandu-si mana EB,TB,GOp,MSb,..Seitan. RAlma et co. au aruncat-o asupra noastra ca militari in rez. dar si asupra civililor pensionari din tara. cum au perceput civilii ca in criza un reevaluat cu acceptul "stapanirii" mareste pensiile la militari? nu i-a cerut-o nimeni. cum ne-am simtit toti umiliti ca probl. pensiilor militare "nesimtite" sa constituie un paravan pentru mentinerea la un nivel peste nesimtire a pensiilor celor din justitie. asta e situatia creata de mai bine de 8 ani incoace:"dezbina si stapaneste"...cu acordul justitiei reformate de stapanirea portocalie.Tot respectul pentru cei care au fost si sunt inca militari...verticali

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule "t", goprea este intr-o situatie dificila - din trei colturi se trage asupra lui - DNA, Curtea de Conturi si...base. Da , nu va mirati, base nu-i poate ierta tradarea din primavara 2012, cand a trecut la USL ca sa-si salveze pielea si sa ramana in carti. Cat despre base, sper sa faca si el o fapta buna si sa faca rocada intre A. Nastase si goprea. Si... poate , in viitor, cineva sa mai faca o fapta buna, trimitandu-l pe base sa-i tina companie lui goprea. Si la fel cu boc, videanu, alma, nutzica, etc. O sa spuneti ca e un vis dar, uneori, visele se mai si implinesc.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.