IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 7 februarie 2013

MARE E GRADINA TA, DOAMNE... Raspuns pentru col.r. Acatrinei Marcel - Filiala SCMD Iasi

Dupa ce ca suntem necajiti si umiliti, ne mai si sfasiem intre noi. In una din zilele trecute am citit un punct de vedere pe blogul SCMD Iasi. De acord, in multe privinte cu continutul postarii dar am ramas siderat citind urmatoarele:

În ceea ce privește problema cumului pensie-salariu cred că trebuie să se renunțe, cel puțin pentru moment, la aceasta întrucât ideea este din start eronată. Legea 329/2009  nu interzice nimănui să muncească, ci nu mai îngăduie celor cu pensii de peste 2000 de lei să încaseze tot din sistemul bugetar salarii de alte zeci de mii. Cine se se consideră bun, poate merge în sectorul privat unde se poate câștiga la fel de bine. Să ceri statului, indiferent cît de valoros  te consideri, două îndemnizații din sărăcăciosul buget, mi se pare incorect, dar mai ales imoral. Cu toții avem copii sau chiar nepoți, unii dintre ei superspecializați, care cu greu își găsesc un loc de muncă. Și apoi, cum spune o zicală romanească,” nimeni nu mănâncă cu două linguri!”.

Daca aceste vorbe erau spuse de bace Miculae, fost cap-ist, nu ma miram dar, spuse fiind de un ofiter in rezerva si vicepresedinte al unei filiale SCMD, tare mirat sunt. Si am sa-i explic d-lui col. r. Acatrinei de ce:
1. Nu este normal ca vicepresedinte de filiala fiind, sa actionezi impotriva celor care te-au ales sa-i reprezinti.
2. Ca e sistemul bugetar tot interdictie se numeste.
3. Nimeni nu a cersit un loc de munca - toti cei care au fost dati afara au fost angajati prin concurs si au semnat un contract de munca pe durata nedeterminata. Cum se poate - la angajare au fost buni, dupa aceea n-au mai fost, ca aveau pensia mai mare cu 10 lei (situatia mea)?
4. Acesti oameni au muncit pentru salariul primit, care nu a fost un cadou de la stat.
5. Din salariul obtinut, cumularzilor li se retinea impozit, care ajungea la bugetul statului, contributia pentru pensie din care si dumnealui se infrupta precun si 2%somaj, suma de care cumulardul nu avea posibilitatea sa beneficieze nicicand. Deci nu e asa de greu sa intelegi ca statul a pierdut ceva banuti desfiintand cumulul. 

Nu stiu cu ce s-a ocupat dl. col.r. in armata dar a sunt sigur ca nu a avut nici o treaba cu finantele. Nici cu omenia. Asa ca imi permit sa-i recomand ca judecatile "de valoare" de acest gen sa le faca la bodega din colt, la un rom cu carutasii iar nu fata de colegii din sindicat, care sunt afectati de L. 329.
Vestea demisiei dumnealui din Biroul Operativ al Filialei Iasi poate ca ar sterge oarecum rusinea punctului de vedere "pus" pe blogul SCMD Iasi. Decat cu asemenea conducatori, mai bine fara.
 
Se spune ca Dumnezeu a creat copacul perfect, bradul, dar dracul, invidios pe creatia divina a inceput sa bata cuie in tulpina si de-atunci, tulpina de brad are cioturi...  

Simion Suciu, presedintele Filialei 1 Beius a SCMD


6 comentarii:

  1. Ati sesizat bine si ati luat o pozitie corecta. Onorabilul nostru camarad uita cat de imoral a fost ceea ce s-a petrecut cu noi in acesti ani. Probabil ca varsta ori starea de sanatate a domniei sale nu-i permit sa mai lucreze, ori, este cumva unul dintre fericitii acceptati ca sefi in sectorul privat. Dar, in mod cert probabil se pozitioneaza astfel, pentru ca, posibil ca dumnealui sa se gandeasca la nepotii domniei sale care nu mai au loc de noi! Inca putin si ne acuza ca n-au loc de noi, cand putea foarte bine sa si-i trimita la privat.
    Ii recomand cu caldura sa reciteasca OG7/1998 si Legea 164/2001.Din acestea o sa afle ca dreptul de cumul ni l-a oferit clasa politica, tocmai pentru a compensa eliminarea noastra din sistem, precum si faptul ca s-a dorit valorificarea pregatirii si competentei noastre. Poate asa va pricepe ca aceasta masura ii va afecta si pe militarii in activitate. Cat despre cele doua linguri, am impresia ca se face ca nu pricepe ca, cele doua linguri ale unui disponibilizat, insumate fac cat a domniei sale!
    Da, si eu cred ca demisia ar fi normala, in caz contrar, cel putin sa isi ceara scuze camarazilor pe care ii trimite la privat.
    Secretarul filialei Slatina,
    lt.col.(rz) Ion LINTOIU

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate domnule Presedinte. Eu am renuntat -temporar-la pensia nesimtita de 2228 lei "in mana" pentru un salariu ceva mai mare.Pe 9 01.2013 am primit o noua decizie de rrrrrevizuire prin care mi s-a marit pensia cu 8 lei...Acum nu pot cumula pentru 11 lei...(Zegrean poate cumula 157oo lei pensie cu 16600 lei salariu de la CCR...de exemplu...) USL se pare ca a uitat sa abroge Cap.IV/L329/2009...TIPIC ROMANESC.
    Cu stima,
    Col.(r) Emanuel BACIU
    BACAU

    RăspundețiȘtergere
  3. Stimate domnule lt.col.(r) SUCIU, culmea este ca domnul Acatrinei a lucrat in domeniul financiar si a iesit la pensie din structura de audit a Armatei!Dar nu specialitatea militara sau locul de munca sunt in discutie, ci caracterul acestui individ!
    V.Bolohan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica ce vreti sa spuneti d-le ?Ce legatura constatati dvs.intre dreptul la un punct de vedere si caracter? Doar pentru ca gandeste altfel?De data asta cred ca la caracterul dvs.e o problema.

      Ștergere
  4. @All - Stimati colegi, aveti dreptate, s-au facut multe nedreptati. Astept totusi raspunsul d-lui col. Acatrinei.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Anonim 11 februarie 2013, 20:54 "Nu este normal ca vicepresedinte de filiala fiind, sa actionezi impotriva celor care te-au ales sa-i reprezinti". Asa am scris in articol. Ce caracter trebuie sa aiba un om pe care-l pui sa te ajute si iti da in cap? Cum se numeste asta? MÂRŞĂVÍ//E ~i f. Comportare sau faptă de om mârşav; josnicie; ticăloşie; abjecţie. /mârşav + suf. ~ie

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.