IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 24 februarie 2013

INTREBARI DE DUMINICA SEARA

Duminica fiind, o zi inchisa si rece, prea batran sa mai fac copii si prea sarac sa am ce numara, am dat o raita pe blogurile SCMD si nu numai, poate, poate oi gasi o veste care sa-mi faca ziua mai frumoasa. Inafara de cateva injuraturi si de cearta caracteristica, cu injuraturi si jigniri, specifica unor oameni cu o educatie sumara, n-am gasit prea multe. Asadar, din bruma de informatii adunata mi-au atras atentia o postare si un comentariu la o alta postare. Ambele mi-au creat dileme pe care vi le impartasesc si dumneavoastra, in speranta ca impreuna vom gasi un raspuns:

1. Filiala 1 Brasov pregateste dezertarea din SCMD? 

Comunicatul Nr.83


Dragi camarazi ai Filialei SCMD, nr.1 Braşov

1. În data de 22.02.2013, la sediul filialei a avut loc Adunarea Generală a membrilor săi. Au fost prezentate şi dezbătute următoarele probleme: Darea de seamă cu privire la activitatea filialei pe 2012; situaţia referitoare la stadiul rezolvării de către SCMD, a litigiului pensiilor militare; riscurile şi discontinuităţile din funcţionarea SCMD şi implicit, a Filialei; decizia membrilor Biroului Operativ cu privire la demisia în bloc a membrilor săi; variantele strategice de continuare a luptei împotriva abuzurilor puterii; strategia pe termen scurt (până la 15 martie 2013) şi pe termen mediu (până la 31.12.2013 ); proiectul cu privire la dizolvarea Filialei 1 Braşov. În urma prezentării situaţiilor concrete precum şi a dezbaterilor interne s-a elaborat şi aprobat, în unanimitate, următorul
                       PROIECT DE HOTĂRÂRE
Filiala 1 Braşov, de la înfiinţare şi până în prezent, a acţionat cu responsabilitate pentru apărarea drepturilor legitime şi libertăţilor membrilor săi. În acest scop, a utilizat mijloacele şi instrumentele democratice legale. Adunarea generală apreciază că, principala problemă litigioasă apărută între putere şi membrii săi o constituie “diminuarea prin abuz politic şi juridic a pensiilor militare”. Pentru stingerea acestui litigiu a intreprins măsurile sindicale specifice alături de celelalte filiale, ale SCMD, din ţară.  Se constată, tot mai evident, că actuala configuraţie a schemei de funcţionare la nivel naţional a SCMD, obstrucţionează modul de manifestare şi implicare a membrilor săi în adevărata luptă sindicală. Sunt constatate o serie de discontinuităţi atât în conţinutul documentelor organizatorice (statut şi actul constitutiv şi Regulament) cât şi în relaţionarea noastră cu celelalte filiale şi Comitetul Director. Aceste discontinuităţi prezentate de către preşedintele Filialei la CNR, Alba Iulia 2012, nu au fost luate în seamă. Datorită acestora au apărut următoarele efecte cu impact negativ asupra personalităţii filialei şi anume: în evidenţă sunt 485 de membrii dintre care, activi numai 150; fondurile financiare ale Filialei sunt demult epuizate, având chiria neachitată, din octombrie 2012; se constată ruperea filialelor din Bucureşti şi Ilfov de conducerea centrală a SCMD; au apărut mai multe centre de decizie sindicală, SCMD devenind multipolar ( a se vedea dialogul condus de Filiala Craiova); se manifestă şi se exprimă o multitudine de concepţii divergente cu privire la lupta sindicală; au dispărut verticalitatea şi spiritul de solidaritate şi au apărut atitudini servile faţă de politică; nu am obţinut nimic, ci numai promisiuni mincinoase; Ministerul Apărării continuă elaborarea de decizii iar instanţele ne resping contestaţiile, pe bandă rulantă; comunicarea noastră este sporadică iar temele sunt iluzorii; formele noastre de manifestare publică au fost abandonate spre satisfacţia puterii; acceptăm şi promovăm cu uşurinţă formele de manipulare ale puterii; intercalăm în dialogul nostru limbaje şi comportamente specifice lichelelor sociale.
Prin urmare, în unanimitate, s-a hotărât:
a. Stabilirea unui orizont de aşteptare strategică până în data de 15 martie 2013, dată până la care aşteptăm emiterea OUG nr.1/2013 privind stoparea abuzului împotriva noastră sau desfăşurarea mitingului în Bucureşti;
b. Convocarea adunării generale în data de 15 martie 2013 pentru aprobarea dizolvării Filialei 1 Braşov;
c. Demisia membrilor Biroului Operativ al Filialei
d. Cu aceeaşi dată, prezentarea şi aprobarea proiectului Asociaţiei” ALIANŢA – SERVIM PATRIA” organizaţie cu personalitate juridică având 150 de membri fondatori, actualii membrii ai Filialei;
d. Înştiinţarea Comitetului Director al SCMD, asupra acestei hotărâri.

La cererea unanimă a participanţilor s-a hotărât ca, după aceeaşi dată, noua organizaţie să se alăture continuării tuturor acţiunilor intreprinse de SCMD.
Deoarece, la adunarea generală din 22.02.2013 au participat numai 40 de membri, se convoacă a doua adunare generală în data de 15 martie 2013, pentru ca acest “Proiect de Hotărâre” să devină HOTĂRÂREA ADUNĂRII GENERALE


2. S-ar putea intampla?

 Preluare de pe http://altfel.wordpress.com/2013/02/23/inutila-vaicareala/


Gourkha says:
Februarie 23, 2013 at 10:29 pm

Asadar! Dupa ultimele discutii cu prietenii militari activi, 2 lucruri sunt certe:
I. ASPECT IMPORTANT: VA FI DIN NOU LEGE A PENSIILOR MILITARE. CU APLICARE MAXIM DE LA 1 IANUARIE 2014, MINIM DIN IUNIE A.C.
Consecinte secundare: cei cu principiul contributivitatii, ar trebui sa va “reconfigurati” interesele si inca rapid, catre noua lege a pensiilor militare, intrucat daca insistati sa ramaneti la “contributivitate”, vi se va indeplina dorinta si veti fi “recalculati” sau “revizuiti” conform legii de capatai a contributivitatii si care este L. 263/2010. Va readuc aminte, ca pensiile voastre nu au fost calculate in baza L. 263/2010, ci in baza unei legi intermediare cu nr. 119/2010. Ori contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 263/2010 este diferita fata de contributivitatea reflectata in calculul pensiei dupa L. 119/2010, adica in L. 119/2010 “contributivitatea” e umflata cu pompa si nu e frumos sa ii fentati pe ceilalti “oameNi ai muncii”. Si cum toti “oamenii muncii” trebuie sa fie egali la “contributivitate” dupa o singura lege, dorinta va va fi indeplinita si vi se vor recalcula pensiile in baza legii-mama a “contribuabililor” – L. 263/2010, adica va vor scadea un pic. Readuc aminte si o anume chichita din L. 263/2010. Este Art. 171/L. 263 din 2010: “La data intrarii in vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv categoriile de pensii prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, devin pensii in intelesul prezentei legi.” Ori nu merge ca “in intelesul prezentei legi” unii sa aiba contributia calculata dupa L. 263/2010, iar altii dupa L. 119. Cu aceasta ocazie, se va face dreptate intre toti “contribuabilii” Romaniei, de la tractorist, la maistru militar, fiind indeplinita astfel dorinta fostilor militari care au dorit tratament egal cu ceilalti “contributori”!
II. ASPECT IMPORTANT: NU ESTE CLAR DACA VA MAI EXISTA VREODATA O REINTREGIRE A PENSIILOR DIMINUATE PRIN DECIZIE POLITICA.
Ultimele stiri spun ca Guvenul nu vrea sa auda de ordonanta de urgenta. Mai exact, latura PSD din Guvern nu vrea ordonantat de urgenta. Nici nu e de mirare! E chestie de orgoliu! Orgoliu de capcaun! Cat timp vicepremierul Oprea a stabilit cand a guvernat langa Boc, ca e perfect ca s-au diminuat 30 000 de pensii ale fostilor militari, de ce sa se razgandeaca acum? Fiind nasul lui Ponta, restul de subintelege! Adica nu strici o relatia nas-fin doar de dragul de a repara un abuz asupra a 30 000 de fosti militari. Cine ii mai cununa copiii lui Ponta daca il supara pe nas acum? Pe de alta parte, cica anumiti ministri din Guvern au cerut Parlamentului sa initieze si sa adopte o lege reparatorie si care sa fie promulgata in regim de urgenta! Problema este alta! Cine o aproba? O astfel de lege a mai existat si anul trecut in Parlament, iar Ponta a dat ordin parlamentarilor USL sa faca cumva, dar sa nu reintregeasca pensiile diminuate. Asa a aparut L. 112/2012, unde USL a taiat exact acele puncte care permiteau reintregirea pensiilor diminuate. La ordinul lui Ponta! Jocul pare sa se repete! Parca il vad pe Ponta disculpandu-se: “Daca Parlamentul nu a aprobat, eu ce pot sa fac? Parlamentul decide!”.
III. ASPECT IMPORTANT! PENTRU MINE, DAR POATE FI SI PENTRU ALTII! POATE CHIAR PENTRU TOTI! Nu am un document, dar mi s-a comunicat astazi telefonic. M.Ap.N. a pus in aplicare o decizie judecatoreasca (revizuire/OUG Nr. 2011), prin care urmeaza sa primesc din nou pensie militara si cu toate diferentele din urma. Nu doar eu, ci intregul grup care am castigat pe revizuire (fond). Am dubii, am castigat fondul, dar nu am ajuns la recurs. Sa nu fi intentat M.Ap.N. recurs? Nu cred! Ar fi ceva sa fie adevarat! Daca e sa castig doar eu sau grupul meu, nu ma bucur total! Ma gandesc si la un posibil recurs si pe care sa il castig. Si asa cum Grupul de la Cluj a aruncat in aer HG 735/2010 (recalculare in baza L. 119), asa as vrea sa fac parte din primul grup care arunca in aer OUG 1/2011 (revizuire in baza L. 119). Corelat cu Raportul Special al Institutiei Av. Poporului, o astfel de victorie ar insemna abrogarea L. 119 si pensii militare pentru toti (erga omnes) dupa L. 164! Pentru stat, e ceva logic sa se intample asa! Care stat nu se bucura la reduceri de cheltuieli cand se stie prea bine ca L. 119/2010 aplicata prin OUG 1/2011, a marit cheltuielile?
IV. MAI SUNT CATEVA ASPECTE. AU LEGATURA CU CATEVA ORGANISME INTERNATIONALE SESIZATE DE MILITARII ROMANI, NU DOAR DE REZERVISTI, CI SI DE ACTIVI. NU DETALIEZ. SUNT LA NIVEL PREA INALT, IAR MULTE AMANUNTE NU LE STIU NICI EU, STIU DOAR CA EXISTA.
Nu vreau sa fac legaturi intre cele 4 puncte, dar mie imi iese o jonctiune logica! Cu final previzibil!
 



3 comentarii:

  1. Cand corabia ia apa, sobolanii pleaca primii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut pe pagina centrala - Generalul il face praf pe bichonul Neacsu dar tot nu inteleg un lucru - de ce era nevoie de o bisericuta in cadrul sindicatului. Am impresia ca d-lui general ii place sa fie prezident. Cat priveste pe Gourkha cred ca este cam optimist.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Anonim 21.40.
    Nu stiu cum ai ajuns dumneata la concluyia ca generalul l+a facut praf pe Neacsu, dar daca asa se vede din partea aia, nu e vina dumitale. Ai putea insa sa imi explici unde anume a fost domnul general mai tare si cu ce anume a impresionat, poate vad si eu la fel.

    Pe de apta parte, felicitari Beiusului ca inca mai isi mentine coloana.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.