IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 15 noiembrie 2012

KATYN-UL REZERVEI ARMATEI ROMÂNIEI


Am aşteptat..... o idee clară, definită, nu a venit de nicăieri şi atunci am scris!

Vă aduceţi aminte? În primăvara anului 1940, aproximativ(ciudat dar aşa este consemnat) 22500 de cetăţeni polonezi, ofiţeri activi, ofiţeri în rezervă(ingineri, avocaţi, medici, înalţi funcţionari, preoţi) au fost executaţi de către forţele poliţiei secrete sovietice. Cu un glonţ în ceafă! La ordinul direct al lui Stalin! Până în anul 1990 masacrul de la Katyn a fost pus pe seama armatei germane. La 26 noiembrie 2010, Duma de Stat, a adoptat o declaraţie prin care Rusia recunoştea masacrarea a mii de ofiţeri polonezi, în 1940, la Katyn, o "crimă" ordonată de Stalin.
 
Toate acestea s-au întâmplat în secolul al XX-lea. Un secol revolut! Este posibil aşa ceva în secolul XXI? Un secol al globalizării. Al respectării drepturilor omului! Un secol în care dreptul legii primează şi nu orgoliul mai mult sau mai puţin patologic al celor însetaţi de putere. Este posibil! Pentru că au evoluat formele si metodele de eliminare a celor indezirabili.
 
Şi se petrece în România noastră bogată şi frumoasă! Cu peste 26500 de cadre militare. Foşti comandanţi, ofiţeri de stat major, medici, ingineri, economişti şi jurişti militari. Ca la Katyn! Numai că numărul este mai mare. Mult mai mare! Desigur, nu sunt eliminaţi din sistem cu un glonţ în ceafă, pentru că, nu-i aşa, "dulce ca mierea e glonţul patriei". Şi costă! Nu! Ei ies din sistem pe cale naturală(ce expresie cinică!) şi ajutaţi de aplicări retroactive ale legilor. Ceea ce înseamnă degradare militară, confiscarea drepturilor câştigate, aruncarea la periferia societaţii, cu ridicări din umeri: Cine sunt ăştia?
 
Nu, nu-i nevoie de un glonţ în ceafă! Pentru un militar care timp de 30-35 de ani a purtat cu demnitate haina militară şi a servit cu credinţa Drapelul Romaniei şi Naţiunea Română, confiscarea drepturilor, umilinţa, batjocura, punerea în discuţie a drepturilor sunt mai mult decât un glonţ în ceafă!
 
Ceauşescu nu a avut curajul să se atingă de drepturile militarilor statuate de marele CUZA. Întreb guvernele Boc dacă au avut nevoie de consiliere străină pentru a elimina REZERVA ARMATEI ROMÂNIEI? Sau au făcut-o din prostie! Îl întreb pe dl. preşedinte Băsescu dacă în sfera lui înaltă, dincolo de lumea politicienilor (adică el nu-i politician?) dacă nu i-a tremurat mâna când a semnat legile de dezrădăcinare a REZERVEI ARMATEI ROMÂNIEI? Dacă bătrânul colonel Băsescu nu se răsuceşte în mormânt pentru gestul fiului său?
 
Nu în ultimul rând! Îi întreb pe actualii guvernanţi dacă vor continua acest plan ticălos de anihilare a REZERVEI ARMATEI ROMÂNIEI? Sa stim dacă acest Katyn al nostru se va permanentiza. Să ştim...CLAR!

Col. Martin Cata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.