IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 9 martie 2012

DIVERSIUNE EXTREM DE PERICULOASA



EMOTIA PRODUSA DE CIRCULATIA PE INTERNET A UNUI COMENTARIU LA O DECIZIE CEDO

In ultimele zile circula pe internet un material semnat de dl. Calin Dragos, judecator de nivel Curte de Apel, fapt ce-i confera o anumita autoritate si care se refera la o decizie CEDO.
Este un comentariu personal, pe care imi permit sa-l caracterizez, datorita efectelor, drept diversionist si executat in scop de intoxicare, dovada ca a fost imediat preluat si analizat de presa scrisa si televiziunile aservite Puterii.
Acest comentariu a adus, in primul rand, grave prejudicii aliatilor nostri din Federatia Sindicatelor din Justitie, care au procese pe rol pe HG 737 de aplicare a Legii 119/2010, facand Curtile de Apel sa ezite in luarea hotararilor definitive si irevocabile in procesele pe rol ale grefierilor. Comentariul insa a produs o vie emotie si in randurile membrilor SCMD sugerand ca CEDO a respins dosarul grefierilor intr-un proces similar cu cel pe care intentioneaza sa-l deschida acolo SCMD.
In realitate cazul analizat de dl judecator nu are nici o legatura cu procesul grefierilor, fiind vorba de 5 persoane din jud. Covasna, foste grefiere, iesite la pensie in baza Legii 567/2004 care le prevedea un cuantum de 80% din ultimul salariu brut. Nici macar lor, CEDO nu le-a respins intreaga actiune, urmand sa se judece plangerea reclamantelor pe baza art. 6 si 14 din Protocolul nr. 1 la Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale.  
Dosarul inaintat la CEDO de catre sindicatul grefierilor, care cuprinde aproape 300 persoane din randul personalului auxiliar instantelor si parchetelor, are numarul 14387/2011, deci este cu tottul altceva ! Acest dosar se afla in prezent la Camera Superioara 3 a CEDO pentru fixarea termenului si modului de judecata (pilot/cu celeritate sau obisnuit). Aceste aspecte au fost omise (voit ?)  din comentariul respectiv, iar lipsa lor a creat o mare confuzie.
Pentru conformitate ii rugam pe toti cei interesati sa se adreseze presedintelui Federatiei Sindicatelor din Justitie, dl. Vasile Persinaru sau dnei vicepresedinte Mariana Vaida.
In ceea ce priveste pe membrii SCMD trebuie precizat ca situatia personalului auxiliar din instante si parchete nu este identica cu cea a militarilor/politistilor in rezerva. Grefierii au intrat in 2004 pe legea speciala venind de pe un sistem de pensii contributiv si nu necontributiv, cum este considerat cel al militarilor. In plus, sistemul pensiilor militare de stat, care avea la baza legile nr. 164/2001 si 179/2004, se incadra perfect sistemelor ocupaţionale de pensii guvernate de Directiva 86/378/EEC, amendată prin Directiva 97/96/EC adoptată în considerarea jurisprudenţei Curţii Europene de Justiţie. Daca statul roman doreste sa se conformeze reglementărilor comunitare, in mod normal va trebui sa revina la sistemul pensiilor militare de stat.
In ceea ce priveste aservitii Puterii, ii avertizam ca zelul manifestat in executarea unor operatiuni de diversiune in dauna intereselor unor largi categorii socioprofesionale va fi platit cum se cuvine, tot in baza legii, mai devreme sau mai tarziu!

PRESEDINTELE SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.