IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 19 ianuarie 2011

COMUNICAT




În urmă cu cîteva zile am intrat în posesia pensiilor militare recalculate de către un guvern trădător, care, după o aritmetică numai de ei ştiută, au provocat pagube inimaginabile în bugetele pensionarilor militari.
Aproape toate pensiile au scăzut dramatic cu sume cuprinse între 10 şi 80%, în anumite situaţii aceste scăderi punând în pericol chiar subzistenţa familiilor pensionarilor.
Sfidând trei sentinţe, două ale Curţii de Apel Cluj ( 338/2010 şi 433/2010 - dosar 1371/33/2010 – referitoare la supendarea respectiv anularea unor articole ale HG753/2010) şi una a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (decizia 38/07.01.2011 pe care v-o anexăm în fotocopie), nerespectând legislaţia în vigoare care prevede că pensionarul primeşte decizia, are 30 de zile la dispoziţie pentu a face contestaţie şi abia după aceea, dacă nu se contestă se aplică, aceşti guvernanţi incapabili au pus carul înaintea boilor şi au terfelit onoarea şi demnitatea militarilor, purtându-i pe la diverse unităţi iar în final, le-au tăiat pensia după „principiul Ciomu”, asigurându-i că pensiile vor creşte iar diferenţele le vor primi la o dată ulterioară. Numai că pensionarii militari au nevoie de banii aceştia ACUM, pentru a-şi cumpăra hrană, medicamente, pentru a-şi creşte copii, a-şi plăti utilităţile, creditele... ŞI EI SUNT OAMENI. Nu-i poţi cumpăra copilului tău doar un pantof ori să-i dai să manânce doar o jumătate de lună, cealaltă jumătate spunându-i să aştepte banii de la Boc, Oprea, generăleasa Lupu sau mai ştiu eu cine.
Aşa zisa reformă, mult trâmbiţată de către „vuvuzelele portocalii” în media nu este altceva decât o tentativă de furt calificat – reforma se face în mod negativ în scopul pauperizîrii pensionarilor militari, în numele unei aşa-zise echităţi sociale a cărei logică este cunoscută şi înţeleasă doar de artizanii puterii portocalii care orchestrează tot acest dezastru social folosind pe larg dezinformarea şi manipularea membrilor societăţii pe principiul „divide et impera” sau  „să moară şi capra vecinului”, folosindu-se de unele tare ale societăţii,  societate şi aşa sărăcită şi dezbinată, societate în care opulenţa, cinismul şi obrăznicia, nesocotinţa faţă de contribuabil contrastează cu nivelul scăzut de trai al celor mulţi. Statul nu a dorit să faca o reformă a pensiilor ci adevăratul scop a fost de a desprinde pensiile militare de sistem şi a le integra în sistemul civil de pensii, aceasta având ca urmare ruperea indexării pensiilor militare în funcţie de soldele militarilor activi şi şi indexarea lor după punctul de pensie, conform sistemului contributiv.
De peste 100 de ani legea pensiilor militare a funcţionat, inclusiv în perioada dominaţiei sovietice şi a societăţii socialiste, nimeni neîndrăznind să atenteze la veniturile pensionarilor militari.
În cinismul şi nesimţirea lor nu au luat în considerare prevederea constituţională că o lege nu se poate aplica retroactiv decât în speţe penale. Legea promulgată de preşedintele Băsescu nu poate avea efect decât pentru viitor. Reforma portocalie a pensiilor s-a soldat cu pagube mari în buzunarele pensionarilor şi cheltuieli pe măsură pentru asigurarea mijloacele hardware şi software. Calcularea pe baza salariului mediu şi tăierile aberante din pensii permit statului o economie de minimum 4 milioane euro care nu se ştie în ce cont vor fi depuşi. Nu mai vorbim despre şantajul şi umilinţa militarilor care au fost obligaţi să-şi semneze singuri sentinţa, adică să umble după adeverinţele de venituri care sunt la M.Ap. N., să le predea la M.Ap.N. şi să solicite tăierea pensiei.
Avertizăm societatea civilă că trecerea pensiilor militare la sistemul public de pensii ar duce în scurt timp la falimentul acestuia - în această situaţie societatea civilă ar trebui să ni se alăture în demersurile noastre .
Preşedintele SCMD Filiala 1 Beiuş
Lt. Col.(r)
Simion Suciu