IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 18 aprilie 2014

O FACLIE DE PAȘTI

O FACLIE DE PASTI...

Scriu aceste randuri in Vinerea Mare a anului de gratie 2014, cu o zi inainte de Sarbatorirea a 95 de ani de la eliberarea Beiusului de sub ocupatia trupelor bolsevice maghiare, eliberare infaptuita de catre trupele romane de sub comanda colonelului Rasoviceanu.
Scarbit de toata isteria cumparaturilor de sarbatori, perioada ce transforma burgul vechi intr-un amalgam aglomerat de oameni si masini, m-am decis, dupa ce am trecut si eu, volens - nolens, prin supliciul "targuielilor" sa public, in sfarsit, articolul despre Eliberarea Tarii Beiusului. Doar ca am primit un telefon. De la un bun coleg, M.M.r. Tasica Bursasiu, care era in Cimitirul Eroilor impreuna cu cpt.r. Gabriel Ojica si col.r. Vasile Cmeciu (desigur, alaturi de cei trei nepotei) - mai aranjau ce se putea pe-acolo si dadeau bordurile cu var. Era pe la 12.30 cand, din Biserica din Deal, niste femei au iesit de la slujba si s-au dus sa aprinda lumanari pe la mormintele unde odihnesc vesnic rudele lor.
Fiind in vecinatatea Cimitirului Eroilor Romani,i-au observat pe cei doi colegi care munceau in cimitir. S-au intors la biserica, au cumparat lumanari si au aprins cate o lumanare la fiecare cruce care spune ca sub ea isi duce odihna vesnica un Erou Necunoscut. Minunat gest al unui cetatean, si mai minunat, atunci cand acesta este femeie...
Stau si ma gandesc ce-or fi gandit acele DOAMNE? Sigur, au considerat ce este de cuviinta ca acesti EROI NECUNOSCUTI - nimeni nu stie cine sunt, niciuna din rudele lor nu au stiut si nici nu vor sti unde sunt - pentru jertfa lor, merita O FACLIE DE PASTI...

Simion R. SuciuNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.