IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 28 noiembrie 2013

POZITIA FILIALEI 1 BEIUS A SCMD LA C.N.R ALBA IULIA 28.11 – 01.12.2013





    
   I.      POZITIA FILIALEI 1 BEIUS A SCMD FATA DE SITUATIA col.r. Valeriu Pricina

1.     Adunarea generala a Filialei 1 Beius a SCMD solicita, conform prevederilor Statutului SCMD privind incompatibilitatea si a Statutului UNPR privind functia de consilier, echivalenta cu cea de vicepresedinte, demiterea d-lui col.r. Valeriu Pricina din functia de vicepresedinte al SCMD.
2.     Consideram ca un vicepresedinte SCMD in functia de consilier pe probleme de aparare la UNPR reprezinta o alianta perfid mascata intre SCMD si UNPR. ANCMRR spunea pe fata ca UNPR este partidul de suflet iar atunci i-am blamat pentru asta. Acum suntem noi in alianta mascata cu UNPR iar aceasta nu poate fi decat o crasa dovada de ipocrizie.

UPDATE 17.20

Se pare ca aceasta propunere a starnit o mica furtuna in CNR. 
Statutul SCMD spune asa:


Art. 21. Revocarea din funcţie a celor aleşi în Comitetul Director intervine în următoarele condiţii:
g) sunt promovaţi într-o funcţie de conducere administrativă, magistrat, parlamentar sau în conducerea centrală a unui partid politic;
Si atunci, dl. col.r. Valeriu Pricina, care este consilier cu probleme de aparare in UNPR, functie echivalata cu cea de vicepresedinte, nu vi se pare ca ar trebui sa renunte la una din functiile de vicepresedinte? Ori la cea din SCMD ori la cea din UNPR. Un vechi proverb romanesc spune ca nu poti sa stai cu fundu-n doua luntre.
Filiala Beius i-a recomandat sa plece. 
 
II. CREDIBILITATEA SCMD
1.     SCMD are deja o credibilitate puternic deteriorata atat in exterior dar mai ales in interior
2.     In conditiile in care se iau hotarari iar acestea se modifica de la o zi la alta este cel putin penibil sa-ti retragi solicitarile facute, fapt care dauneaza graav imaginii SCMD.
III. PROPUNERI:
3.     Gasirea unei solutii pentru adunarea centralizata a cotizatiei la filiale – in caz contrar vom ramane fara membri care isi depun cotizatia. Sa nu uitam, sindicatul traieste prin membri si nu membrii prin sindicat, mai concret, fara membri nu exista nici sindicat, nici comitet director.
4.     Chiar daca sunt legale, cheltuielile CD al SCMD sunt supradimensionate fata de puterea financiara a sindicatului si invers proportionale cu eficienta actiunilor desfasurate. Este aberant faptul ca un numar mic de sindicalisti, grupati in Comitetul Director, cheltuie aproape de trei ori cat cheltuie filialele
5.     Membrii filialei sunt total nemultumiti fata de activitatea CD si solicita discutarea mandatului actualei conduceri, mergând până la propunerea schimbării acesteia, exclusiv al presedintelui col.r Mircea Dogaru care, inca reprezinta un brand al SCMD, deoarece:
- CD a condus pompieristic lupta sindicala. Una dintre cele mai mari “realizari”  a fost demisia in bloc a BO al Filialei Brasov si bulversarea efectiva a acestei puternice filiale.
-   Stoparea protestelor din martie 2013 a provocat pierderi atat materiale cat si de imagine;
- Balbaiala cu amendamentele la L241 - consideram ca prin proteste sustinute, chiar si cu un numar mic de membri (2-300) legea tot s-ar fi votat iar rezultatul ar fi fost cel solicitat prin amendamente. SCMD are misiunea sa apere interesele membrilor sai iar nu sa “spele’ onoarea, si asa discutabila, a generalului Oprea.
-  Algoritmul contestarii deciziilor pe L 241 a aparut dupa ce un mare numar de membrii de sindicat au iesit din termenul de depunere a contestatiei, adica pe 9 noiembrie iar termenul a expirat pe 6 noiembrie. Oricum, solutia sindicatului nu credem ca ar rezolva altceva decat un nou lant de procese cu deznodamant predictibil”
-  domnii, Pricină în mod special, si in ultima vreme chiar domnul presedinte Dogaru, nu se mai opresc din reevaluat, ajungând până acolo încât la fiecare comunicat nu uită să ridice osanale gen. Oprea şi mai nou şi generalului de paie, facut la apelul bocancilor, Onţanu, ruşinea generalilor în rezervă – unde este coloana vertebrala a SCMD?
6.     Eliminarea stilului dictatorial – decizii luate de o persoana sau un grup de persoane.
7.     comunicarea REALA cu BO ale filialelor. Solicitarile nu trebuie sa fie facute pe un ton imperativ – sa nu uitam ca BO nu este o adunatura de servitori sau angajati ci isi desfasoara activitatea „pro bono”, in interesul membrilor pe care ii reprezinta. Nu acelasi lucru se poate spune despre personalul retribuit din SCMD a carei activitate este discutabila.
8.     schimbarea procentului de repartizare a cotizaţiei, astfel încât, filialelor să le revină un procent de 70% iar CD 30%
9.     stabilirea unui termen clar care să fie respectat privind modificarea statutului şi întocmirea ROF:
10. Trecerea actualelor bloguri in proprietatea SCMD iar daca aceasta nu este posibila, crearea altor bloguri care sa fie proprietatea SCMD. Veniturile obtinute “ad sense” sa treaca in patrimoniul SCMD.
11. Intrarea în legalitate prin menţionarea în registrul judecătoriei a tuturor schimbărilor şi deciziilor ce se iau în cadrul CNR privind statutul, regulamentul de ordine interioară, sediul sindicatului şi componenţa organelor de conducere;
12. Reducerea la 30% a cheltuielilor CD, in conformitate cu numarul membrilor;
13. SCMD nu este pompa de benzina pentru CD – asa cum noi circulam pe banii nostri sa faca bine si vicepresedintii sa-si ia bilet si sa nu circule pe benzina SCMD, din cotizatia membrilor;
14. presedintii filialelor sa faca parte din CD si sa participe la luarea deciziilor;
15. BRD percepe comisioane mari. Propunem trecerea conturilor la Banca Transilvania care NU PERCEPE COMISIOANE.
16. Modificare in Statutul SCMD: membrii fondatori trebuie sa aiba aceleasi drepturi decizionale ca si oricare din membrii SCMD – nu este normal si nici logic ca unii sa fie “boieri” iar altii “iobagi”; sindicatul nu este feuda nimanui si nici SRL.

Document aprobat in unanimitate in Adunarea Generala a Filialei 1 Beius

12 comentarii:

  1. O filiala mica, dar cu o conducere cu suflet mare!
    Daca vocea voastra va fi auzita, probabil si altii, lideri de filiale, mai tematori, se vor alia demersului vostru, cu care, eu sunt intrutotul de acord!
    Daca "treziti ursul din hibernare" si readuceti activitatea SCMD in limitele democratiei sindicale, chiar si prin fortarea alegerilor la nivel central, va puteti mandri ca noua conducere va fi apreciata din pdv managerial.
    Si s-ar intampla exact in ceasul al doisprezecilea, caci proiectul noii legi a pensiilor militare de stat, difuzat spre studiu in nov. 2013, este, plastic vorbind, o mare "varza"; iar la el trebuie lucrat meticulos si relativ repede, astfel incat, pana la debutul lui febr. 2014, sa-l schimbam acolo unde-i cazul si sa-l optimizam la capitolele care sunt redactate gresit, in neconcordanta cu Constitutia, legislatia primara si expunerea de motive.
    Bafta la Alba-Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Faceti lobby printre presedintii de filiale pentru ca propunerile dvs. sa obtina cel putin 60-65 de voturi la CNR si atunci toate se vor indeplini.11 voturi din Bucuresti le aveti.Dragos Icleanu-Filiala sector6

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt intrutotul de acord cu punctele de vedere exprimate si propunerile dumneavoastra.la ora actuala ,nu se prea mai poate vorbi despre SCMD,ca despre un adevarat SINDICAT.Rezultatele unui "compartiment" ca cel juridic sunt nule;la capitolul realizari ,se pot contabiliza sumele imense de bani cheltuite aiurea,cu niste "case de avocatura" ale unor diletanti si rauvoirori.Si pentru asta,acest compartiment a fost platit din cotizatiile noastre cu zeci de milioane de lei,luna de luna.Un mare semn de intrebare ridica si atitudinile si pozitiile exprimate de domnii Dogaru si Pricina,care in emisiuni televizate la care participa,se prezinta ca "presedintele (vicepresedintele"SCMD" si dezbat probleme legate de "cat de bine era cu comunistii si ce oameni buni erau acestia".Daca vor sa "spele cadavrul comunismului",sa o faca in nume propriu si nu in calitatea de "presedinte(vicepresedinte) al SCMD.Ne decribilizeaza total in fata celorlalte categorii socio-profesionale.Mai bine si mult mai necesar pentru membrii SCMD,ar fi sa "se dea cu capul de pereti" si sa caute toate posibilitatile legale pentru corectarea art.2/Legea 241 si sa vada ce se mai poate face pentru sumele retinute abuziv in perioada Ianuarie2012-octombrie 2013.Va urez succes la CNR de la Alba Iulia si va saluta cu respect un fost membru de sindicat ce am renuntat la aceasta calitate si la functia din cadru BO al filialei,din sila si nemultumire fata de activitatea CD al SCMD.Inchei,recomandandu-va,cu permisiunea dumneavoastra,sa ridicati si problema oportunitatii continuarii colaborarii cu USL,la viitoarele alegeri euro-parlamentare si Prezidentiale.Pentru ca nu mai trebuie sa ne lasam MANIPULATI si INSELATI de niste oameni care au uitat si de "dreptatea pana la capat" si de "marea cu sarea promise".Spun aceste lucruri ,fiindca "dreptatea la....Sfantul Asteapta" si "sarea amara" ce ne-au fost oferite,nu inseamna relatii corecte si principiale,respectarea cuvantului dat,etc

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi. Fiti siguri ca doleantele dv. vor fi "puse pe tapet" la Alba Iulia de catre delegatul filialei, un om deosebit, in care am incredere.
    Cu stima, Suciu

    RăspundețiȘtergere
  5. O filiala SCMD cu oameni cu mintea la locul ei si cu mult bun simt ...Ma regasesc total in propunerile filialei Beius . Si ma bucur ca de la Beius la Constanta si de la Craiova la Botosani membrii simpli ai SCMD gandesc la fel ! Este timpul ca in conducerea centrala a SCMD sa se introneze democratia , ordinea , bunul simt , competenta , responsabilitatea , consecventa , hotararea si nu amatorismul , gargara ieftina , aranjamentele de culise , jaful banilor din cotizatii si imbarligarea cozilor cu politrucii de orice culoare - asa cum procedeaza conducerea actuala . E cazul ca acest CNR de la Alba Iulia sa insemne un nou inceput . Actuala conducere m-a dezamagit crunt , asa ca m-am auto-exclus din SCMD nemaiplatind cotizatia in 2013 . Daca actuala conducere pleaca si bunul simt se instaureaza la conducerea SCMD - platesc imediat cotizatia restanta . Inca o data felicitari membrilor filialei Beius pentru verticalitatea de care au dat dovada si pentru propunerile lor logice si de bun simt .

    RăspundețiȘtergere
  6. PS : Curios ... Inca nu a aparut pe aici , ca de obicei , dl. Ranciog ... :)) Pentru a combate , tot ca de obicei , atitudinile " deviationiste " si " destabilizatoare " ale unor membri sau filiale SCMD de la " linia " partid....pardon - de la " linia " conducerii sindicatului etc , bla-bla-bla...Dar nu-i tarziu ... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mai apare. Nu are sens. Glontul a plecat, nu mai poate fi intors.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari! Aceasta e si pozitia Filialei Curtea de Arges. Presedintele filialei doreste sa discute personal cu dl. Simion Suciu, dar intelegem ca ati trimis un alt delegat. Poate va lua dumnealui legatura cu reprezentantul nostru. La acel CNR, trebuie sa spuneti ferm ca cei cu pensiile diminuate suntem totalmente contra "pacalelii" trase de CD prin sustinerea Legii 241. Cei din CD care au fost in stare sa sustina sa ne fie reintregite pensiile, in schimb de la anul sa nu ne mai fie indexate pana nu returnam reintregirile, trebuie sa isi dea demisia! Si tot aceiasi au sustinut si neintroducerea niciunui amendament pentru a ni se returna diferentele pentru perioada 01.01.2012-01.10.2013.

    In acest moment, Dogaru a prezentat un comunicat si pe cei care gandim contra UNPR, contra lui Oprea si contra "prostelii" din Legea 241, ne jigneste. E cazul sa scapam de el! Un om care intr-un singur comunicat baga la gramada si Vocea Rusiei si pe Obama, alaturi de pensii militare, nu e sanatos! Realitatea e ca Dogaru si Pricina cu USL pe mana, ne-au prostit cu Legea nr. 241 si nu poate fi schimbata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cititi Rezolutia CNR al SCMD din 20-30.11.2013 , aparuta pe pagina centrala a blogului SCMD . Un mare fasss . Bla-bla-bla . Pare o rezolutie a unei Plenare PCR . Prietenie si pace intre popoare . Ce dat carti pe fata - numai voturi in unanimitate sau cu 2-3-4-5 abtineri sau voturi impotriva . " Pax Dogariana " in toata regula . Asa sa va ajute Dumnezeu , bravi " reprezentanti " . E clar , SCMD nu poate fi reformat din interior . SCMD este mosia lui Dogaru si a celestilor " membri fondatori " . Ma felicit ca nu am mai platit cotizatia in 2013 . E doar o parere , nu dau cu parul . Nu e obligatoriu sa fiti de acord cu mine .

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Delegatul filialei a luptat ca un leu. Din păcate, susținerea celorlalți delegați a fost subțire - tigrii de ieri s-au transformat în blânde mâțe. Spre exemplu, din filialele din zona NV doar doua s-au raliat poziției Beiuşului. Iar în final, dl. Pricina a anunțat ca își da demisia (anul viitor ?!?) Ecce homo...
    PS Am șters comentariul anterior datorita unor greşeli de editare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari Beius! Armata de reyerva mai are militari cu coloana verticala. Se pare ca prea multi au luat pozitia calului care bea apa.

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.