IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 15 octombrie 2013

SINCERE CONDOLEANTE!

Sâmbăta 12.10.2013 a fost înmormântat cu onorurile militare cuvenite în garnizoana Sibiu 

Col. (r) dr. EUGEN MERCE, 



care s-a curmat brusc după o suferință nemeritată, lasând în urmă îndurerați: familie, camarazi, rude și prieteni.

Ofițer de transmisiuni, a desfașurat activitatea și în garnizoana Beiuș in perioada 1976-1979), un om de o înaltă ținută morală,  iubitor de adevăr și progres, exemplul de dăruire, cu o deosebită noblețe sufletească, modest și decent, omenos și respectos, caracter sociabil, răbdător și la nevoie de un real ajutor  pentru colegi.
 Pentru tăria cu care a trecut peste greutăți (tatal lui a fost jandarm pâna în 1947) și pentru modul cum s-a luptat să se realizeze profesional a fost respectat, iubit  și stimat de toți cei care l-au cunoscut și va rămâne o amintire luminoasă si in memoria noastră.
În cazarmă are o amintire, Baza sportivă de lângă teatru, bituminată, ingradită, porti de handbal, suporți de coșuri pentru bascheteball si suporți pentru plasa de tenis de câmp, sport pe care il iubea, adversarii redutabili domnul col.(r) Creț, Lt.col. md. (r) Mihalache, Plt. maj.(r) Isacescu.
 Radiotelegrafiștii aleși personal de cpt. Eugen Merce in oct. 1978 au ajun cei mai buni în Armata a IV-a, iar sold. Constantin Țecu component a acestui lot a fost cel mai bun in M.Ap.N. in anul 1979. Cum îi atrăgea sa învețe alfabetul Morse ?  Făcea cu ei exerciții de matematica, era grozav. Soldații il porecleau "profesorul". Nimeni nu putea sa-i sufle în ciorba.
În aceste momente de întristare și doliu, îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții  sufletul lui curat în lumina Împărăției Cerurilor, iar familiei îndoliate Mântuitorul Hristos să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească!

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică!

M.M. Pr. Tasica Bursasiu

Un comentariu:


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.