IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 18 august 2013

SA NU UITAM!


LA MULTI ANI, SCMD!

Cu "sula" guvernului Boc in coaste, in anul 2009, cativa militari, in frunte cu Col. (r) Mircea Dogaru, au sesizat ca cele doua armate ale Romaniei (cea activa si cea de rezerva) sunt in pericol de moarte si ca, urgent, trebuie actionat astfel incat "marea muta" sa inceapa sa vorbeasca, sa comunice romanilor ca nu mai pot sta cu mainile in san si sa asiste cum o clasa politica nevolnica si corupta duce tara spre haos si pieire.

Asa a aparut SCMD. O mana de oameni la centru, o mana de oameni in judete, vizionari si sufletisti, cu dragoste de tara si de semenii lor, au demarat o munca de durata, istovitoare uneori, pentru a construi primul sindicat al militarilor. Si au reusit, numai in doi ani de zile, sa puna pe picioare unul dintre sindicatele independente si puternice ale Romaniei, sa-l faca cunoscut si respectat de opinia publica din tara si chiar din strainatate. Si asta, in conditiile in care clasa politica aflata atunci la Putere a declansat o operatiune de amploare, de reducere la tacere a tuturor sindicatelor, inclusiv modificand legislatia in acest scop.  Rand pe rand, romanii au vazut, neputinciosi, cum sindicate mari si ONG-uri au fost reduse la tacere, in mod samavolnic. 

Numai naivii ar putea crede ca SCMD a fost "tolerat" sau "neglijat", si lasat sa se dezvolte in pace, de catre cea mai corupta putere politica de dupa 1989. Am fost bombardati din toate pozitiile, au fost organizate numeroase incercari de destabilizare sau de preluare a SCMD, dar toate acestea au esuat rand pe rand. Puterea, in frunte cu chiar seful statului roman, a ramas descumpanita: nu a mai intalnit o asa rezistenta pana acum!...

Dupa repetate lovituri, planificate si concentrate astfel incat sa fie mortale, SCMD a rezistat si rezista inca, in mod miraculos. Puterea corupta, care manevreaza oameni si institutii ale statului cu DNA/PNA, ANI, CNSAS, Curtea Constitutionala, etc., a constatat ca liderii SCMD de la centru si din teritoriu nu pot fi santajati sau manipulati. Mafia transpartinica a inteles ca SCMD nu poate fi doborat dintr-o lovitura si atunci a inceput razboiul de lunga durata, de uzura. 

Pentru ca nici un partid, in care impostura si hotia fac legea, nu va dori vreodata un SCMD puternic, dimpotriva, ii va dori pieirea.

Inchei preluand un fragment dintr-un articol al vicepresedintelui SCMD, presedinte al Filialei SCMD Timisoara, Col. (r) Radu Aromanesei:

Ca perspectivă, cred că trebuie să strângem legăturile cu toate organizaţiile de rezervişti militari, să ducem acţiuni mai susţinute de explicare a faptului că scopul nostru nu se limitează doar la aspectele pecuniare ale existenţei, cât la faptul că încălcarea unui drept legal obţinut este inadmisibil într-o societate modernă, democratică, să încercăm să atragem sprijinul acelei părţi a establishment-ului politic care are nevoie de aliaţi pentru confruntările electorale ce vor veni, concomitent cu identificarea şi sancţionarea celor care, în ciuda unor aparenţe, ne sunt de fapt ostili.
            Toate acestea însă au nevoie de perseverenţa noastră, de puterea de a rezista loviturilor şi tentaţiei abandonului.
                                     „Oricare-ar fi sfărşitul luptei,
                                       Să stai luptând , căci eşti dator.

                                       Trăiesc acei ce vreau să lupte;
                                       Iar cei fricoşi se plâng şi mor.

                                 De-i vezi murind, să-i laşi să moară,
                                  Căci moartea e menirea lor.”         
                                               (George Coşbuc-Lupta vieţii)

Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.