IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

luni, 13 mai 2013

De ce protesteaza Fanica?



Iata ca au trecut Sarbatoarea de Armindeni, Sfintele Pasti, Ziua Europei, Ziua Regelui, chiar si Zilele Beiusului, va trece ea, pe nesimtite, si primavara iar noi tot pana la genunchiul broastei vom fi ajuns. Unii s-au saturat, altii s-au scarbit, altii nu-s interesati, alti-s secatuiti, obositi, altii-s multumiti…  Ce sa mai vorbesc – un adevarat Turn Babel in care fiecare tipa la fiecare dar nimeni nu-ntelege nimic… cum spuneam intr-o postare mai veche, "dialogul intre SCMD si USL se desfasoara ca un dialog intre un balbait si un surd. Culmea, USL-ul nu aude prea bine cu urechea stanga iar SCMD vorbeste neclar si cu mai multe voci..." Ehe, sunt valoros, am ajuns sa ma autocitez... 
Si iata, ce n-a vazut Beiusul in 750 de ani, vede acum, in anul de gratie 2013 - pentru prima data un militar in rezerva protesteaza decent, in tacere, cu aprobare de la Primarie, in cel mai circulat loc al urbei, in fata Monumentului Vanatorului de Munte (langa Vasilica, cum cu drag ii spun beiusenii vajnicei santinele care de aproape trei decenii vegheaza urbea). Este vorba de capitanul in rezerva Horvath Stefan care, de la 1 Mai, protesteaza in fiecare zi intre orele 10.00 - 11.00 pana in data de 1 iunie a.c.

Cpt. r. HORVATH STEFAN protestand in fata Monumentului Vanatorului de Munte

Pentru ce protesteaza in nume propriu

Imi amintesc ca nu cu multa vreme in urma, acest ostean facea garda la acest monument sau facea parte din garda drapelului. Oare ce l-o fi determinat sa recurga la acest protest? Si ma intreb: cine-am fost si ce-am ajuns? Ca doar cu trei ani in urma, la o depunere de coroane de Ziua Armatei facea parte din delegatia, destul de numeroase a Sindicatului Militarilor nou infiintat. Atunci, ne-am prezentat toti in negru sau culori inchise in semn de doliu pentru Rezerva Armatei Romaniei care urma sa fie decapitata de puterea portocalie… Cand ma uit, parca nu am fost noi aceia, nici la depunerea de coroane si nici mai demult…

25.10.2010 - Delegatia SCMD Filiala 1 Beius la Depunerea de coroane prilejuita de sarbatorirea Zilei Armatei Romaniei (cu x - cpt.r. Horvath Stefan)
Si cat de plini de avant eram atunci. Si cat de mult ne apreciau activitatea si ne sustineau atat PSD cat si PNL. (Desigur, lor le convenea sa aiba un varf de lance...) Si cat de frumos ne-au inselat asteptarile... ca deh, ei sunt politicieni... Si noi ce mama dracului mai suntem acum - o masa de manevra folosita de dansii si de care nu stiu cum sa se mai scape? Pai nu-i asa, fratilor - raspunsul, in prima faza il primiti de la colegul meu Fanica. Si chiar nu vreti sa stiti cat de paguboasa va fi pentru dv. continuarea raspunsului... amplificat. Pentru ca ati invatat, dragi parteneri din USL (zic asa pentru ca doar stiti ca suntem parteneri in urma protocoalelor semnate), ciudat de iute, unele naravuri ale guvernarii bocbasiste. Cum ar fi dusul cu presul. Carevasazica v-ati integrat. OK, doar ca noi ne-am integrat inaintea voastra in... NATO. Iar integrarea s-a infaptuit cu NOI iar nu cu VOI. Si s-a infaptuit pe spinarea noastra, pe vietile noastre care au fost puse la mezat iar VOI nu sunteti decat beneficiarii acestei integrari si ar trebui sa ne acordati, inaintea promisiunilor si vorbelor goale RESPECT, REPARATII MORALE SI MATERIALE. Ca daca nu, stim noi cum sa ne facem intelesi, sa va scoatem dopurile din urechi si sa vorbim la unison... in Bucuresti.
Am zis!

6 comentarii:

  1. Cred că întrebarea corectă era - De ce protestează doar Fănică ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. Ideea e ca am avut mai multe ocazii sa protestam dar am fost dusi cu presul si iata unde am ajuns. Si daca ma gandesc bine, am fi fost scutiti de multe neplaceri. Oricum, prea mare nadejde nu am (avand in vedere zelul alesilor din Senat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumiri domnului Cpt. (r) Horvath!
    Pentru ca, desi protesteaza singur, gestul domniei sale slujeste cauzei tuturor rezervistilor militari. Opinez ca nu trebuie lasat, pe o perioada asa de mare, de unul singur, expus in piata publica! Macar 2-3 camarazi trebuie sa-l insoteasca si sa-l apere de eventuale provocari.
    In ceea ce priveste relatia SCMD-USL, este o vorba veche romaneasca: fereste-ma, Doamne, de prieteni, ca de dusmani ma feresc eu!...
    Ne-am iluzionat cu totii crezand ca politicienii din USL vor deveni, peste noapte, patrioti dedicati interesului public, corecti, onesti, etc. Nu neg ca sunt si exceptii, dar, cu cateva flori nu se face primavara.
    "Coabitarea" ne arata foarte clar ca naravurile si obiceiurile politicienilor si partidelor, de pe tot esichierul politic, nu s-a schimbat si nu se va schimba curand.
    Cred sincer ca, daca dorim sa schimbam ceva in tara noastra, trebuie sa ne implicam, masiv, in politica, noi, cetatenii care nu suntem politicieni.
    Consiliul National al Societatii Civile (CNSC), entitate in care SCMD are rol conducator, ar fi o sansa pentru noi si pentru toti romanii.
    Dragi camarazi, cei care ganditi si cereti presedintelui SCMD sa se delimiteze de CNSC, ar trebui sa va mai ganditi de mai multe ori inainte de a lansa astfel de indemnuri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Desigur ca Fanica nu este lasat singur. Noi trecem zilnic pe la el si stam de vorba la locul protestului. Cat despre provocari, deocamdata nu este cazul. Binsul este un targ in care oamenii se respecta (inca).

    RăspundețiȘtergere
  5. SUSTIN IN CONTINUARE CA AVEM NEVOIE DE UN CONDUCATOR CARE SA LAMUREASCA REZERVISTII FURATI DE STATUL ROMAN LA PENSII, CA NUMAI CU ARMA IN MANA NE APARAM DREPTUL DE PENSIE CASIGAT IN 2010 SI NU VOM MAI FI UMILITI NICIODATA. TRADATORII POLITICI DACA VOR FI PUSI LA ZID CA CEAUSESCU, DE UN TRIBUNAL MILITAR SI UN PLUTON DE EXECUTIE, NU VOR MAI UMILI NICIODATA CETATENII CEI MAI FIDELI AI ROMANIEI; MILITARII. SAU SA INCEPEM EXEMPLU CU BOC+BASE, PRIMII DUSMANI AI OSTIRII ! TARANII AU CASTIGAT REVOLTA CU FURCA, MUNCITORII CU CIOCANUL, IAR MILITARII VOR CASTIGA DOAR CU KALASNICOVUL.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca arma este o solutie desi nici protestele nu au fost prea eficiente, mai putin cel din 24 ianuarie 2010. Si nici de-acum incolo nu cred ca vom face mare branza, avand in vedere starea in care se gaseste sindicatul. S-au adunat prea multe, oamenii sunt demoralizati, nu primesc raspunsuri la intrebari... Doar uniti, toti militarii in rezerva putem face oarece - atunci cand se va calca pe orgolii si vom fi ca degetele de la o mana. Dar asta este... "un pod prea indepartat"...

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.