IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

vineri, 31 mai 2013

31 Mai - Cum am sarbatorit Ziua Rezervistului Militar la Beius

1. Dis de dimineata, o delegatie a SCMD Filiala 1 Beiuș, constituita din Lt.col.r. Simion Suciu - presedintele filialei, Lt. col.r. Dorel Rosca, Cpt.r. Victor Damian - vicepresedinti si Plut.adj.pr.r. Costică Stănoiu - secretar, a avut o intalnire cu parlamentarii  bihoreni deputat Gheorghe Danut Bogdan - PSD (ora 9.00), senator Cristian Petru Bodea si deputat Gheorghe Costin - PNL (ora 10.00). Scopul intalnirii a fost discutarea si propunerea unor amendamente privind PLx 164 care urmeaza a fi votata in Camera Deputatilor.

2. De cateva zile, un mic grup de cadre militare in rezerva, sprijiniti de primarul Beiusului prof.ec. Adrian Domocos si comandantul garnizoanei - lt.col. Mihai Sopota au inceput o actiune de curatenie si reparatii in cele doua cimitire militare din Beius - cel al Eroilor Romani si cel al Eroilor sovietici. 
M.M.r. Tasică Bursașiu

Cpt.r. Ștefan Horvath

Cpt.r. Victor Damian

La initiativa MM (r) Tasica Bursasiu (ANCMRR) s-au raliat cpt. r. Victor Damian, cpt.r. Stefan Horvath si MM r. Eugen Butuc (SCMD). Acestia au curatat cimitirele, au cosit iarba si au reconditionat inscrisurile de pe cruci si pietrele funerare. Ceea ce demonstreaza ca indiferent de organizatia din care face parte (SCMD sau ANCMRR) militarul beiusean tot militar ramane chiar daca unii ar vrea sa fie altcumva. Ca oamenii astia, simpli si fara prejudecati, vor sa spuna ca sangele kaki, apa nu se face.
 Conducătorilor noştri
(de Ziua Rezervistului Militar)

Priviţi în ochii noştri trişti,
de-aveţi curajul să priviţi,
ne spuneţi, astăzi, REZERVIŞTI
şi ne furaţi, şi ne minţiţi!

Priviţi-ne în ochi, c-am fost
în postul nostru neclintiţi,
când voi şedeaţi la adăpost,
strângând averi de nesimţiţi!

Priviţi-ne în ochi, măcar,
voi, ce-n huzur vă lăfăiţi,
priviţi-ne o clipă, doar,
şi-aveţi curajul să roşiţi!

Colonel (r.) Ilie Bâtcă

Un comentariu:

  1. "Ziua Rezervistului Militar" 31 mai.
    Prin rezervist militar se intelege orice persoana care detine grad militar in rezerva sau in retragere.’’Ziua Rezervistului Militar” este închinată omagierii rezervistilor militari care şi-au dedicat întreaga carieră slujirii ţării sub Drapelul tricolor şi care continuă să acţioneze sub deviza Honor et Patria! Vae victis! în calitate de militar în rezervă sau în retragere pentru aceleaşi ţeluri nobile ale Armatei României.
    Dupa atatea umilinte suportate,, transformaţi in asistati sociali disprând pensiilor militare de stat.Mulţi au decedat ,alţi s-au îmbolnâvit,iar familile lor fiind etichetate nesimţite,pauperizate.Invrâbiţi cu alte categorii sociale.
    La multi Ani! Multă sănătate!. Dreptate pânâ la capat. Lt.col.Dr.rez. Gheorghe P.Budắu Deva

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.