IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 8 august 2012

OPERATIUNEA OVERLORD - varianta damboviteana

de

Cand scriu aceste randuri, gandurile ma duc la acel moment istoric cunoscut sub sintagma "ZIUA Z", care a insemnat, nici mai mult nici mai putin, decat unirea tuturor fortelor aliate pentru punerea in aplicare a planului strategic, numit OPERATIUNEA OVERLORD. Un plan ce avea menirea sa intrerupa diabolica vizune a unui dictator, care-si facuse vise pentru un "imperiu de 1000 ani".
Aseara, am urmarit cu interes prestatia dlui Presedinte interimar Antonescu si, lasand in urma orice prejudecata, ingrijorare sau dezamagire, am simtit ca ceva este pe cale sa se intample. Ceva ce trebuia pus in practica mai devreme, dar din motive justificate (si obiective, as spune) nu se putea intampla: INCEPEREA OFENSIVEI (moment punctat, deja, in media). 
Ofensiva impotriva imoralului, grobianismului, minciunii si hotiei si, in primul rand, impotriva atitudinii ANTICONSTITUTIONALE si ANTINATIONALE pe care cetateanul in tricou albastru si acolitii lui le-au dezvoltat, din plin, in ultimele zile.
Ofensiva impotriva dezinformarii, manipularii si denigrarii poporului, pusa la cale de OCULTA clasa OBEDIENTA si tributara banului si avantajelor proprii, ofensiva impotriva adevaratei imixtiuni si a adevaratului blocaj in ceea ce priveste separarea puterilor statului.
Ofensiva impotriva a tot ce indeamna, instiga si face echipa cetateanului dublu-suspendat pentru a "ingropa" cele peste 7.400.000 de voturi acordate DEMOCRATIEI.
Si lista cred ca ar mai putea continua.
Sincer, incepusem sa ma ingrijorez, nu atat din cauza insuficientei implicari de combatere a raului ci, mai ales, datorita VIRULENTEI si NEOBRAZARII cu care anumite persoane, erijandu-se in aparatori al democratiei, au inceput sa faca presiuni, SI INCA CE PRESIUNI, interne si internationale, pentru deturnarea atentiei de la ADEVAR. Lipsa unor reactii adecvate pentru stoparea acestui RAZBOI RECE ANTINATIONAL, pe care purtatorul tricoului albastru l-a dus la paroxism ( alimentat, intre altele si de tradari previzibile si sustineri externe "dezinteresate"), ma adusesera intr-o stare asemanatoare celor la care faceam referile in ultimele mele postari. 
Si a venit MOMENTUL ADEVARULUI: Presedintele interimar a demontat tot esafodajul confectionat din minciuna, dezinformare, denigrare, cameleonism si manipulare antidemocratica, a pus punctul pe "I" si a lansat "ordinul de lupta" impotriva acestei mari conspiratii ANTIROMANESTI.
Urmeaza sa vedem concretizarea a cel putin DOUA elemente decisive ale acestei batalii.
Primul element, care nu tine de institutia Prezidentiala, il reprezinta comunicarea URGENTA si clarificarea adevaratei situatii, EXPUSA PERTINENT SI DOCUMENTAT aseara. Acum, cand incerc sa inchei aceste ganduri Guvernul, prin Ministerul de Externe si nu numai, ar fi trebuit sa fi trimis, deja, in toata lumea ADEVARUL si adevarata fata a PDL-ului si sustinutului sau suspendat.
Al doilea element, care-l priveste EXCLUSIV pe dl Presedinte, este intrarea RAPIDA si EFECTIVA a acestuia in rolul de MEDIATOR singurul, de altfel, permis de CONSTITUTIE si repunerea in drepturi a separarii puterilor in stat si MEDIEREA tuturor situatiile create post-referendum, pentru bunul mers al natiunii, in TOTALITATEA EI.
Caci numai acesta este scopul REPUBLICII si DEMOCRATIEI reale :
"Cuvântul republică derivă din termenul latin res publica, însemnând „lucru public”. Republica este o formă de organizare statală (sau formă de stat) în care suveranitatea aparține poporului, iar puterea executivă este exercitată de cetățeni aleși pentru o perioadă determinată de timp. Acest termen, aidoma termenului echivalent politeia, din limba greacă, se referă la organizarea politică a societății în sens larg. Modul în care autorii clasici l-au folosit (spre exemplu în Republica lui Platon) nu trebuie să fie considerat referință la un tip anume de instituție politică. Republica în antichitate nu reprezenta altceva decât interesul pentru comunitate, pentru polis, pentru oraș."
 "Democrația (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία - demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii.
De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului (egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc.), pluripartidismul, limitarea și separația puterilor în stat."
De la Wikipedia, enciclopedia liberă.

Iar pentru cei interesati mai pragmatic, de adevar, le recomand articolul: 

Invitatii Ziare.com Dragos Dragoteanu: "Dragi" politicieni, economia merge fara voi"

 

Preluare: Gandurile unui "simplu cetatean"

Un comentariu:

  1. Cand tara e acaparata de talhari si banditi, nu mai poate fi vorba de democratie Sa ai un presedinte de doua ori suspendat,este cea mai mare rusine a romanilor ,pe care poporul nu trebuie s-o tolereze .Reinstaurare democratiei este obigatia tuturor celor care traiesc si simt romaneste. ALUNGATI BANDITUL!

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.