IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

marți, 19 iunie 2012

Din SPIRIT DE CORP



PDV-ul meu ese refera mai mult la faptul ca optiunea SCMD-ului de a rupe "puntile" ,acum nu este folositoare.Este vreo sansa sa castigam ceva? Eu cred ca nu.Cel mult vor bate din palme unepereii, pedeleii..etc .care deja au pus tunurile pe noi .


Din SPIRIT DE CORP
(un punct de vedere)

“Mai mult, unul dintre principiile fundamentale ale armatei este cel al camaraderiei, care presupune spirit de corp, sacrificiu, dar şi solidaritate. Există în acest moment şi rezervişti din alte structuri militare, altele decât armata, ale căror pensii au fost diminuate şi, pentru care, aceste structuri nu au banii necesari pentru a putea efectua plăţi în consecinţă. De aceea, mi se pare împotriva spiritului de corp ca noi, militarii, să beneficiem, în timp ce alte categorii ar fi nevoite să aştepte încă o bucată de vreme” (general Dobritoiu).

Acesta ar fi motivul  amanarii revenirii pensiilor la nivelul anului 2010.

Din spirit de corp si solidaritate,chiar daca raman temporar in paguba, EU UNUL IL ACCEPT.
De  ce ?
Pentru ca nu as mai putea privi in ochii colegul meu necajit de la MAI.
Pentru ca  “spiritul de corp al armatei este puternic zdruncinat” si trebuie reasezat  la locul lui,la temelia camaraderiei si colegialitatii ostasesti.
Pentru ca militarilor nimic nu le este „mai preţios decât sentimentul de a fi împreună cu ceilalţi.” 
Pentru ca de aici vine adevarata camaraderie, condiţie "sine qua non" a spiritului de corp. Care nu poate fi inventat si nici anulat la ordin.

Ce-i de facut?
Colegilor mei din Iasi (si nu numai ) ,le propun sa :
1.    Creditam ministrul apararii (USL -ul) si sa asteptam (oricum,mare lucru nu mai putem face);
2.    Continuam procesele ce au ca obiect anularea deciziilor de revizuire. Daca se obtin decizii definitve si irevocabile favorabile,  pensiile vor reveni la cuantumul din decembrie 2010, cu plata tutor restantelor;
3.    Continuam completarea datelor care atesta veniturile realizate (cereri la CMJ, arhive etc.);
4. Renuntam la procesele care au ca obiect anularea deciziilor de regularizare, ca fiind lipsite de obiect.

 
Militez pentru “pastrarea unitatii SCMD” desi nu sunt un “automultumit”. 
Inteleg “statutul “ meu “real” ,din acest motiv ma aflu in aceasta organizatie de lupta sindicala si tot din acest motiv nu accept sa-mi fie puse la indoiala onoarea si demnitatea, doar pentru faptul ca am o alta parere.
Nu “ne vom multumi cu ce avem” si nici nu vom  astepta “pana la calendele grecesti, implinirea promisiunilor”,asa cum nu cred ca poate fi acceptata sentinta  spulberarii sperantelor membrilor SCMD cu privire la rezolvarea de catre USL a problemei pensiilor militare.
De aceea ACUM ,nu pot fi de acord cu solutiile de forta , chiar daca apartin unor oameni pe care ii stimez si carora  multi dintre noi le datoram multe.

Col.(r) Dan Moraru


Un comentariu:

  1. Ca idee si morala o inteleg...camaraderia....dar in statul acesta pdlist/securist cu legile antimilitare..consider ca mai bine ar fi...ca si procedura ..daca ne-ar da noua MApN acum banii inapoi...ar fi si ei siguri ca vor primi ( ca si fapt produs)...asa probabil vom primi........ sau NU...deci in cazul acesta cred ca spiritul de corp ar da mai bine cu explicatia mea !!

    RăspundețiȘtergere


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.