IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 29 mai 2011

Comunicatul nr. 26 din 27.05.2011

vineri, 27 mai 2011

In sedinta Departamentului juridic din data de 26.05 a.c. s-a analizat stadiul proceselor pe rolul instantelor pentru litigii de munca si asigurari sociale, privitoare la anularea deciziilor de pensionare recalculate in temeiul Legii nr.119/2010 si ale H.G. nr.735/2010 precum si strategia de urmat in cazul deciziilor de pensionare date in revizuire in temeiul O.U.G. nr.1/2011
In urma discutiilor purtate s-a hotarat ca:

1).Impotriva sentintelor de respingere a actiunilor pe motiv de inadmisibilitate - al lipsei de interes sau al lipsei de obiect, sau in care s-au pronuntat declinari de competenta, avocatii care au asistat si reprezentat in cauzele respective, sa formuleze in termenul legal RECURS.
2). Pentru atacarea deciziilor in revizuire (pt. cele care au fost emise  cat si pentru cele ce vor fi comunicate) in temeiul O.U.G. nr.1/2011, presedintii de filiale sa contacteze pana in data de 15 iunie a.c. avocatii care vor reprezenta in instante pe membrii de sindicat si sa incheie contractele de asistenta si reprezentare juridica. In acest sens exista 3 optiuni:
a)- sa angajati aceeasi avocati care ne-au reprezentat si in actiunile de anulare a deciziilor de pensionare date in recalculare;
b) – sa angajati alti avocati, membrii ai barourilor locale;
c) – sa apelati la conducerea S.C.M.D. pentru asigurarea unor avocati,fie din  baroul Bucuresti, fie din barourile locale.

IMPORTANT!!
Va trebui sa ne asiguram cu asistenta juridica prin avocati in termenul propus, deoarece, cat dureaza vacanta magistratilor (iulie-septembrie) si avocatii vor fi in concedii si ne va surprinde valul de decizii in plina vara.
Anticipam ca intentia ministerelor este sa emita deciziile in bloc in urmatoarele luni.
3) – In sedintele pe care le organizati in cadrul filialelor dumneavoastra, informati membrii de sindicat ca strategia pe care am adoptat-o cu privire la actiunile intentate in instantele de judecata, vine in sprijinul tuturor, inclusiv al colegilor carora in urma recalcularii sau revizuirii au primit pensii majorate in raport cu cele avute anterior datei de 1 ian. 2011
In instante am solicitat si vom solicita, cu argumente juridice, pastrarea statutului de militar si a pensiilor celor avute anterior datei de 1 ian. a.c. pentru cei al caror cuantum a fost diminuat ca urmare a deciziilor date in recalculare si/sau revizuire.
Pentru cei ale caror pensii vor fi majorate in urma revizuirilor, vom milita numai pentru redobandirea statutului de militar fara a fi afectat cuantumul pensiilor majorate, pe baza principiului dreptului castigat.
Facem aceasta precizare deoarece exista opinia ca in urma demersurilor intreprinse la instantele de judecata, membrii de sindicat ale caror pensii au fost sau vor fi majorate, contestand pierderea statutului de militar, vor pierde beneficiul pensiei majorate, lucru care nu este adevarat.
Va solicitam sa informati pe toti membrii de sindicat cu privire la aceste aspecte, cu rugamintea de a nu da curs acestor informatii, care nu sunt decat manipulari menite sa descurajeze actiunile noastre intreprinse pentru apararea drepturilor care ni se cuvin.

S.C.M.D.
Departamentul juridic


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.

Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.