IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 3 martie 2011

LUPU MINCINOS

j6.scom.w01, 02 martie 2011


Citesc şi nu îmi vine sa cred. Un general de brigadă (adica o personalitate militară căreia Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, i-a acordat încrederea şi autoritatea de a comanda o mare unitate de nivel brigadă) spune minciuni! Minte cu atâta seninatate şi convingere încât, câteva clipe, chiar crezi ceea ce spune. Şi minte nu o data, ci de mai multe ori la rând.
Ia priviţi şi minunaţi-va:
1. "După ce Lupu a suţinut că ordonanţa a fost avizată juridic de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a participat la toate şedinţele de fundamentare a actului normativ, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, a atenţionat-o că Predoiu nu şi-a pus semnătura pe textul ordonanţei de urgenţă"
1 Dragii mei, cred ca şi cel mai indisciplinat soldat pe care l-aţi cunoscut, după o asemenea ruşine de a fi prins cu ocaua mica, ar fi plecat capul în pământ şi, cu siguranţă, ar fi roşit. Generalul ce face? Perseverează. Şi te fereasca de prostul harnic!
2."...senatorii din Comisie au susţinut că pe deciziile de pensionare a cadrelor militare nu este trecut gradul respectivelor persoane, lucru contrazis de generalul de brigadă Maria Lupu.
2 " Din nou m-am îndoit: poate are dreptate, poate nu am citit eu bine, poate..., poate... Hai la sursă, hai să mai citesc odată decizia de pensionare, deşi cred că este cea mai citită carte din biblioteca mea. Delir! Ştiti foarte bine şi dumneavoastra ce am citit acolo, în ultima decizie, cea din 31.12 2010. Generalul de brigadă minte! Cu aceeasi nesimţire cu care minte la radio, la televiziune, la Observatorul militar. Că este mincinos generalul de brigadă Lupu, o ştiam cu toţii de mai multă vreme. Ceea ce completamente constituie elementul de noutate-inedit-spectaculos este faptul că minciunile de mai sus le spune, nu la un pahar de ţuică sau de vin fiert la gura sobei pentru urechile nepoţilor, ci în faţa Comisiei juridice a Senatului. Şi mai spectaculos este faptul că mai sus numita Comisie juridică a Senatului în loc să o scuipe ca pe Necuratu' între ochi pe această mincinoasă, să-i pună interdicţie de a se mai apropia de haina militară pe care o dezonorează şi o terfeleşte cu o nonşalanţă debordantă şi să o dea imediat pe uşă afară, o lasă în pace.
Dacă în asemenea hal al dezonoarei militare a ajuns un general încât să mintă până şi in faţa Comisiei juridice a Senatului, ce credit i se mai poate acorda în a conduce Direcţia FinanciarContabilă a Ministerului Apărării Naţionale, acea structură care ”asigura îndeplinirea sarcinilor financiar-contabile ce revin ministrului apărării în calitate de ordonator principal de credite”?
Să fie oare adevărat că ”planificarea bugetului se face cu acelaşi creion chimic de pe timpul lui Gheorghiu-Dej”, cum îmi spunea recent un mare om si adevărat general?
Stau şi mă întreb: cine mai ţine toţi mincinoşii, pe aceste figuri lipsite de onoare şi caracter în Armata României?
Care sunt meritele lor incât sa li se poată trece cu vederea orice: minciuna, dezinformarea, manipularea, sfidarea autorităţii...?
P.S. DE CE MINTE? 
FĂRĂ ÎNDOIALĂ , DE FRICĂ.

Preluare de pe http://scmdsector6.blogspot.com
surse
1 Mediafax, Eliana Rădulescu :”Comisia juridică a Senatului respinge OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare”, 01.03 2011.
2Mediafax, Eliana Rădulescu :”Comisia juridică a Senatului respinge OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare”, 01.03 2011.