IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Sincere condoleante familiei, sincere condoleante natiunii romane!



“”S-a stins lumina lumii”” – a sunat rezumarea in cuvinte pentru contemporani, a vestii disparitiei premature in tabara de la Zemun a cruciatului roman Iancu de Hunedoara.

 Aceeasi consternare si aceleasi sentimente le-au incercat alaturi de toti romanii care mai simt romaneste si militarii, la aflarea vestii ca in in aceasta dimineata s-a savarsit prematur din viata un alt mare cruciat roman, cruciat de data aceasta contemporan, un mare luptator pentru Adevar, pentru drepturile legitime ale natiunii noastre dar si in primul rand, pentru cultura romana si pentru toate valorile ei autentice, poetul national Adrian Paunescu.

Aceasta disparitie se inscrie intr-un lung si cumplit sir de pierderi de valori ale neamului urmand indeaproape lui Grigore Vieru, Mihai Ungheanu si Mircea Micu.

Pentru cultura romana, pentru limba romana, pentru firavele sperante de viitor ale romanilor, pierderea este ireparabila.

In ceea ce priveste omul de geniu si opera sa, Istoria va desparti in viitor, ca de obicei, apele.

In calitate de contemporani, noi nu putem decat sa ne exprimam durerea in fata acestei nedrepte pierderi si sa transmitem condoleantele noastre atat familiei cat si natiunii romane, in egala masura indoliate. Si ne mai exprimam totodata convingerea ca de acolo de unde este, poetul si luptatorul care a fost fratele nostru, al tuturor, va sti sa ne lumineze in continuare calea, in clipele de cumpana.

Dumnezeu sa-l odihneasca!


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
ASOCIATIA CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE “”AVRAM IANCU”” -  ORADEA