Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (în continuare SCMD), cu sediul punct de lucru in Bucuresti, str. Pajurei nr.13, Sector 1, in temeiul dispozitiilor art. 28, alin (2) din Legea nr. 62/2011, privind dialogul social, in numele membrilor de sindicat, in conformitate cu art. 7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata si completata ulterior, formulam prezenta
PLANGERE ADMINISTRATIVA PREALABILA
avand in vedere urmatoarele motive:
1.In Propunerea legislativă LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, in cuprisul art. 40, este prevazuta suspendarea actualizarii pensiilor de serviciu in functie de majorarea salariilor, soldelor, indemnizatiilor de incadrare si indemnizatiilor lunare, aceasta urmand sa se faca dupa aplicarea integrala a dispozitiilor acestui act normativ
Aceasta reglementare (al carui numar de articol coincide nefericit cu art. 40 din OUG nr. 57/2015), constituie o noua imixtiune a unor dispozitii privind pensiile militare de stat in cuprinsul unei legi care priveste drepturi salariale, inclusiv ale cadrelor militare din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Pe langa aspectul de nelegalitate pe care il reiteram prin prezenta, invocam si aspectele de oportunitate si moralitate care decurg implicit din acest articol, in conditiile in care dupa 2011, cadrele militare in rezerva si in retragere au fost supuse constant unor modificari legislative in detrimentul exclusiv al acestora, modificari asupra carora ulterior s-a revenit, dar pentru unii dintre ei prea tarziu, avand in vedere „iesirile pe cale naturala din sistem”.
Conform celor mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati punctul dvs. de vedere referitor la art. 40 din propunerea legislativa, precum si argumentele in sustinerea acestuia.
2.In acelasi document, respectiv Propunere legislativă LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nu am regasit in mod explicit un articol din care sa rezulte acordarea ajutoarelor la trecerea in rezerva a cadrelor militare si functionarilor publici cu statut special, corespondentul actualului art.20 alin.1 si 2 din Anexa VII, cap.II, Sectiunea a 3-a la Legea cadru nr.284/2010.
La cererea expresa a unui numar mare de membri de sindicat, care ne-au solicitat sprijinul in vederea apararii drepturilor acestora, respectiv de a primi ajutorul prevazut de art.20 alin.1 si 2 din Anexa VII, cap.II, Sectiunea a 3-a la Legea cadru nr.284/2010, va rugam sa ne comunicati numarul noului articol din propunerea legislativa care prevede acordarea drepturilor mentionate mai sus, iar in caz contrar (daca acordarea ajutoarelor nu se mai regaseste in textul sus aratat) sa ne comunicati motivele care au stat la baza acestei omisiuni.
In drept, ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art.7 din Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ, modificata prin Legea nr.76/2012, coroborate cu dispozitiile art.1 din Intaiul Protocol Aditional la Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale ale Omului, in care Romania este parte, intrucat consideram ca membrii nostri de sindicat sunt vatamati in drepturile lor prin demersurile juridice pe care le promoveaza MINISTERUL MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE.
Presedintele S.C.M.D.
Col.(r) dr. Mircea DOGARU
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Ai un comentariu de făcut? Be my guest! Dar mai intai prezinta-te. Ca asa e la armata. Bati la usa, intri, te prezinti si raportezi.
Si trebuie să ştii că nu voi aproba apariţia acelor comentarii pe care eu le găsesc nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar şi, desigur, a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!
Administratorul blogului își rezervă dreptul de a șterge comentariile care nu respectă regula, postând mesaje de avertizare.