IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

joi, 23 aprilie 2015

COMUNICAT

Cu privire la Proiectul Legii pensiilor militare de stat - in atentia mass media si a tuturor celor interesati


Astazi, 22.04.2015, Guvernul Romaniei a dat avizul pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat, care se afla in dezbatere parlamentara.
Pentru a stopa valul de opinii eronate lansate de catre persoane care nu l-au citit, care nu cunosc problematica dar au pareri sau tin sa informeze opinia publica, se impun urmatoarele clarificari:

  1. Sintagma "pensii speciale" este o insulta la adresa inteligentei cetatenilor, folosita in mod manipulator, deoarece n-a existat si nu exista asa ceva.  Caracter "special" au doar indemnizatiile acordate unor persoane sau categorii cum ar fi: artisti, sportivi, revolutionari, etc.
  2. Dintotdeauna si in toate statele membre sau nu ale NATO, referitor la sistemul militar, exista "legi speciale" sau capitole separate in legea unica a pensiilor, deoarece munca militarilor si politistilor nu poate fi cuantificata in sistemul 8 ore de munca X 5 zile pe saptamana, 8 ore de odihna si 8 ore de pregatire sau refacere a capacitatii de munca. Noi suntem considerati in serviciu 24 h din 24 h. De aici, daca avem restrictii, avem si deosebiri stabilite prin lege speciala. Valabil si pentru piloti, sportivi, artisti, etc.
  3. Nu exista mai multe Proiecte ale Legii pensiilor militare de stat, ci unul singur, initiat de membri ai Guvernului, la 06.01.2015. Noi am fost contactati de catre dl. Viceprim-ministru Gabriel Oprea cand s-a initiat, in prezenta ministrilor de Interne, al Apararii, Finantelor si a secretarilor de stat de la celelalte ministere, comisia care a elaborat Proiectul de Lege, formata din sefii serviciilor juridice si financiare ale structurilor active si presedinti de sindicate.
  4. Nu este vorba despre o recalculare si o revenire la cuantumurile pensiilor din 2010, deoarece acestea s-au realizat prin Legea, reparatorie, cu caracter provizoriu, nr. 241/2013. Este vorba despre uniformizarea legislativa, deoarece suntem supusi actiunii a 11 legi si ordonante, concomitent, si care, fiind contradictorii, perpetueaza haosul creat in sistem, de regimul Basescu-Boc.
  5. Noi am contribuit la fondul de pensii, ca si cei de la cooperatia de consum, mai mult decat civilii, dar in sistemul nostru militar. Nu am contribuit niciodata la Casa Nationala de Pensii, exceptand perioada 01.01.2011 si pana in prezent. Este benefic pentru pensionarii civili ca noi sa ne intoarcem in sistemul nostru, unde suntem acoperiti de contributiile militarilor si politistilor activi si sa nu-i mai incarcam cu cuantumurile noastre. In acelasi mod ar fi benefic pentru pensionarii civili ca nici indemnizatiile si nici ajutoarele sociale, in frunte cu cele ale fostilor membri CAP, sa nu mai fie platite de catre Casa Nationala de Pensii, pentru ca au alt statut juridic.
Regret dezinformarile media care vorbesc de 'pensii speciale', 'recalculari', 'mariri' si altele. Regret si atitudinea unor civili, inclusiv aliati de-ai nostri, care isi dau cu parerea in necunostinta de cauza. Tuturor le recomand sa citeasca Proiectul de Lege.

Incepand cu 07.03.2015, ne-am adresat in mod deschis tuturor politicienilor, intregii media si societatii civile, trimitand peste tot Proiectul Legii pensiilor militare de stat,  solicitand sprijin,  pentru ca dorim, in mod firesc, sa nu mai fim considerati asistati social ci sa revenim la calitatea noastra juridica de militari si politisti in rezerva, cu toate obligatiile dar si cu toate drepturile decurgand din contractele de munca individuale semnate de noi cu statul roman.
 La 18.03.2015, in conferinta de presa organizata la Camera Deputatilor, si-au asumat initiativa legislativa, la solicitarea SCMD, un numar de deputati si senatori, in frunte cu d-na deputat Liliana Minca, dl. deputat Stefan Petru Dalca si dl. senatorDumitru Pelican.
  
In continuare urmeaza procedurile in Senat si in Camera Deputatilor.
 Honor et Patria! Vae victis!
 PRESEDINTELE SCMD,
 
Col. (r) Mircea DOGARU

luni, 13 aprilie 2015

SINCERE CONDOLEANȚE!

Cu regret anunțăm încetarea din viață,

 în dimineața zilei  de 12 aprilie 2015 

a colegului nostru

Plutonier Major r. IONICĂ ISAI

(29.05.1957- 12.04.2015)



Dumnezeu să-l odihnească!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!


B.Op. Filiala 1 Beiuș a S.C.M.D.

duminică, 12 aprilie 2015

SINCERE CONDOLEANȚE!

Cu regret anunțăm încetarea din viață,

 în seara zilei de 11 aprilie 2015,
a colegului nostru

Lt. Col. (Tc.) r. VIOREL BALINT

(24.05.1952- 11.04.2015)



Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

B.O. Filiala 1 Beiuș a S.C.M.D.


sâmbătă, 11 aprilie 2015

Sărbători Fericite!




Vă dorim tuturor ca Sfintele Paști și Învierea Domnului 

Isus Hristos să vă găsească în cele mai bune momente! 

Sărbători fericite cu belșug, sănătate și bucurie!



B.O.F1 Beiuș

duminică, 5 aprilie 2015

VOM VEDEA...


PRECIZĂRI


Cu privire la Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat- În atenţia tuturor celor interesaţi -


Doamnelor şi domnilor,
Deoarece, în ultimele zile, au apărut pe bloguri tot felul de aberaţii aruncate, în scopul autobăgării în seamă, la adăpostul anonimatului, de tot felul de “bufniţe” şi alte păsări de pradă, oripilate de ideea că Legea Pensiilor Militare de Stat chiar apare, punând capăt haosului benefic pentru unii, se cuvin făcute unele precizări.
Nu există unul două, nouă sau mai multe proiecte, ci UNUL SINGUR. Un Proiect care nu este nici “al lui Duşa”, nici “al lui Dogaru”, cum nu a fost nici “al lui DobriŢoiu”.
Este Proiectul menit să înlăture haosul legislativ instaurat, în ceea ce ne priveşte, de regimul Băsescu-Boc, la care au lucrat împreună reprezentanţii activilor din sistem şi ai rezerviştilor, în cursul anului 2012.
Este Proiectul de care a răspuns, din ordinul premierului, domnul ministru Duşa, în 2013.
Este Proiectul abandonat la începutul lui 2014 şi reluat, ca urmare a tratativelor cu SCMD, în august 2014, cu promisiunea că va face parte din seria legilor reparatorii, intrate în dezbaterea parlamentară, în perioada 03 septembrie – 07 octombrie 2014, sub responsabilitatea preşedintelui de Comisie senatorială, ulterior ministru, dl. Liviu POP.
Este Proiectul abandonat la 01 octombrie 2014, când, în perspectiva alegerilor, senatorii au fost trimişi în concediu, fapt ce a atras acţiunea de pichetare a sediului central al PSD, de către SCMD, în timpul campaniei electorale.
Este Proiectul pe care, în aceste împrejurari, dl. ministru Duşa, la solicitarea unor generali, l-a retras de la Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor spre consultare.
Este Proiectul pe care şi l-a asumat dl. viceprim-ministru, gl.(r) dr. Gabriel Oprea care, la data de 13 ianuarie 2015, a convocat la Guvern miniştrii şi secretarii de stat de resort, precum şi şefii direcţiilor de specialitate din toate structurile sistemului şi preşedinţii sindicatelor. Comisia constituită atunci, având drept misiune eliminarea tuturor discriminărilor, a elaborat forma actuală a Proiectului asupra căreia toată lumea a căzut de acord la 12 februarie a.c., asumându-şi-o prin semnatură.
În două zile, cu toate semnăturile necesare, Proiectul trebuia trimis de la Guvern Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, spre înregistrare.
Întrucăt au trecut peste 30 de zile şi evenimentul nu s-a produs, ba, mai mult, preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor a fost schimbat, de teama unei noi amânări a dezbaterii legislative, a reacţionat singura persoană din comisie, care nu se subordonează cuiva, nici pe linie administrativă, nici pe linie politică, preşedintele SCMD. În numele SCMD şi al tuturor rezerviştilor, acesta a transmis un apel, având în anexă Proiectul, către toţi deputaţii şi senatorii, indiferent de culoare politicţ, să ăi-l asume ca iniţiativă. Au răspuns pozitiv preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Camera decizională, deputaţii Ştefan Petru Dalca şi, respectiv, dna. Liliana Mincă. Aceştia au strâns semnături la Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat, s-a ocupat, nemijlocit, şeful Grupului parlamentar PC-PLR, dl. senator Dumitru Pelican. Pentru neştiutori, domnia sa este şi şeful doamnei senator Cristiana Anghel, care a avut şi domnia sa mai multe intervenţii în plen, în favoarea noastră.
Proiectul a fost înregistrat la Camera Depuţatilor cu nr. 313/28.03.2015, trimis la Consiliul Legislativ, care  l-a trimis la Senat, intrând în procedură de vot.
Acţiunea preşedintelui SCMD nu a făcut decât să impulsioneze asumarea Proiectului şi intrarea în procedura de urgenţă, prin scurtarea timpului din punct de vedere procedural.
Luând notă de această realitate, vă las pe dvs. să trageţi concluziile necesare pe tema acţiunilor persoanelor care bat câmpii şi se agită inutil, autobăgându-se în seamă, post factum, dându-vă şi propunându-vâ, de circa o lună de zile, cele mai bizare informaţii şi iniţiative legate de Proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.
Să dea Dumnezeu ca Sărbătorile Pascale să fie fericite pentru toată lumea şi, în mod deosebit, fericite pentru rezervişti!

Honor et Patria! Vae Victis!

Preşedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU




joi, 2 aprilie 2015

SINCERE CONDOLEANȚE!

Suntem alături de familia 
Generalului de Divizie (r) MIHAI CORNELIU LUNGU 
în marea durere pricinuită de 
pierderea prematură a fiului său 
CĂLIN LUNGU 



Dumnezeu să-l odihnească!
Sincere condoleanțe familiei îndoliate!


Cadrele militare în rezervă din garnizoana Beiuș