IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

duminică, 26 ianuarie 2014

Intrebari

Acest articol, dupa parerea mea, trebuie coroborat cu evenimentele politice majore a anului 2014 - alegerile europarlamentare, alegerea viitorului presedinte, desfasurarea referendumului privind revizuirea Constitutiei - dar si cu viitoarele legi care urmeaza a fi votate in Parlament - Legea Pensiilor Militare, Statutul Cadrelor Militare.

         In acest context

Cui serveste actiunea initiata de catre conducerea ANCMR  contra S.C.M.D ?

si

De ce se doreste  desfiintarea SCMD ?

        Cu speranta ca o sa gasim impreuna raspunsul, public integral articolul aparut pe "R-26500 Elita"

(Victor Damian)
Vesnica penibilitate a moaștelor militare din ANCMRR!


Desi in perceptia publica a fost acreditata ideea ca A.N.C.M.R.R. este o structura a M.Ap.N. care grupeaza cadrele militare in rezerva si in retragere, in realitate asociatia este o simpla O.N.G. ca oricare alta. De exemplu precum Asociatia Cadrelor Nationale de Bicicleta! La un moment, conform afirmatiilor liderilor organizatiei non-guvernamentale, aceasta ar fi grupat in momentele ei de glorie, cca. 30 000 de rezervisti din M.Ap.N. Din aproximativ 85 000. Conducerea A.N.C.M.R.R. s-a autoerijat de mai multe ori ca fiind aparatoare a tuturor intereselor rezervistilor din M.Ap.N. Asociatia are un statut contradictoriu. Se declara apolitica in statut, dar prin acelasi statut "funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de Onoare al A.N.C.M.R.R." Asadar, A.N.C.M.R.R. este o organizatie atat de apolitica incat se subordoneaza prin propriul statut exact 2 persoane politice.  

Cu ce pretinde A.N.C.M.R.R. ca s-ar ocupa? Din statut rezulta ca "reprezintă şi apără drepturile cadrelor militare în rezervă şi în retragere, ale familiilor acestora, în relaţiile cu M.Ap.N., cu celelalte autorităţi şi instituţii publice, centrale şi locale, precum şi cu organizaţii similare din ţară şi străinătate".  Chiar asa? Ia sa vedem cum reprezinta si apara aceste drepturi? Dupa cum se cunoaste, in anul 2011 regimul de trista amintire Basescu-Boc-Oprea, a desfiintat pensiile militarilor, transformandu-le in pensii in sistemul public. Si nu numai atat, in urma procesului intre 26 500 si 70 000 de rezervisti au ramas muritori de foame! Bineninteles ca inclusiv din cadrul A..N.C.M.R.R.! Cum i-a reprezentat si cum i-a aparat conducerea A.N.C.M.R.R. pe cei in cauza? S-a pus pe adus osanale in genunchi celor care au provocat un rau imens armatei. Mai tineti minte? Domnule ministru, propunerea mai sus menţionată o vom concretiza într-un APEL pe care îl vom adresa şi altor cadre din conducerea UNPR-ului (preşedinte şi secretar general), pentru că dorim ca acest partid să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite.” Si se poate trage apa!

Mai nou, liderii A.N.C.M.R.R., lanseaza un atac contra S.C.M.D. care chiar poate avea urmari. In sensul pericilitarii existentei SCMD pana la desfiintarea organizatiei. Dupa cum se cunoaste, S.C.M.D. a facut in regimul de trista amintire, ceea ce ar fi trebuit sa faca A.N.C.M.R.R. conform propriului statut, adica sa apere cu adevarat interesele cadrelor militare in rezerva si in retragere.  Intre conducerile celor 2 organizatii au fost disensiuni dure, concretizate in diverse comunicate si replici acide. Conducerea SCMD acuza pe buna dreptate in acele vremuri, de ipocrizie si de obedienta in fata politicului, conducerea A.N.C.M.R.R. Si avea perfecta dreptate! In atitudinea conducerii SCMD a intervenit insa o schimbare radicala de atitudine, odata cu schimbarea regimului. Cand adulatul de catre A.N.C.M.R.R - Oprea si detestatul de catre SCMD - acelasi Oprea, a trecut in barca politica preferata de SCMD. Desi timp de cca. un an si jumatate de guvernare USL (mai 2012-octombrie 2013) situatia celor 26 500-70 000 nu s-a schimbat cu nimic fata de vechiul regim, liderii SCMD nu au mai comentat nimic. Intrand practic in aceeasi barca cu conducerea A.N.C.M.R.R. de odinoara. In final, cele 2 conduceri au ajuns la un numitor comun: Oprea nu trebuie sa mai fie deranjat cu ceea ce s-a intamplat celor 26 500-70 000. Conlucrarea a fost perfecta, in final a aparut Legea-Teapa nr. 241/2013  cu acordul deplin al ambelor conduceri, cazul celor cu pensii diminuate fiind inchis: adica tot ca inainte, doar metoda diminuarii difera.  Ca sa nu mai reamintim ca ambele conduceri si-au dat acordul sa nu revendice sumele restante pentru cei 26 500-70 000 de rezervisti decimati de sistem.

De fapt, ceea ce fac cei 2 lideri ai A.N.C.M.R.R. era previzibil. Prin multe semnale, unul fiind acest comunicat care pentru a putea fi citit in conditii de deplina siguranta, ar trebuie sa ingeram in prealabil un antivomitiv. Dupa ce i-au ametit pe liderii S.C.M.D. sa ii abandoneze pe cei cu pensii diminuate, acum a sosit momentul sa scape de intregul SCMD. Procedand in acest mod, cele 2 moaște ale fostei armate comuniste, Iliescu si C. Alexandru, au un ordin de executat, in mod cert. Politic! Scopul este evident! USL se va sparge. Nu poate sti nimeni in ce noua barca va ajunge Oprea, e posibil orice - la putere sa fie! In cazul spargerii USL, este clar ca SCMD (atat cat mai functioneaza) se va repozitiona! Dupa cum stau lucrurile, cel mai probabil contra taberei in care se va aciua Oprea! Astfel ce cei care au ridicat vreodata ciocul contra lui Oprea, trebuie anihilati preventiv. De aceea, s-au trezit la viata cele 2 moaște.

In final, este problema liderilor celor 2 organizatii cum se anihileaza unii pe ceilalti! Aceasta nu mai este lupta celor 26 500-70 000 de rezervisti care am fost sacrificati si de o tabara si de cealalta. Poate ca acum liderii SCMD realizeaza si faptul ca de cand cu abandonul intereselor celor cu pensii diminuate, SCMD a ramas realmente si fara sprijinul cel mai consistent din partea propriilor sustinatori de altadata. Morala se deduce din insasi educatia noastra militara si care ne-a invatat sa stam mereu departe fata de politic, daca vrem sa ne aparam interesele. Pe de alta parte, sunt destule antecedente care demonstreaza ca militarii care pun botul in fata politicului, ajung intotdeauna intr-o hazna si ii mai trag si pe ceilalti dupa ei!

Ramane o dilema! Cele 2 moaste din A.N.C.M.R.R. au dovedit in repetate randuri ca reprezinta un etalon de penibilitate militara. Cunoastem toti ca majoritatea membrilor A.N.C.M.R.R. percep asociatia ca o simpla casa de ajutor reciproc, si cam atat. Dar chiar nu exista nimeni in A.N.C.M.R.R. care sa ii trezeasca la realitate pe cei 2?

R-26500




sâmbătă, 25 ianuarie 2014

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ
DOMNULUI MINISTRU AL APĂRĂRII NAȚIONALE,
DOMNUL MIRCEA DUȘA,
Recenta „albire” și „reevaluare” a personajului de tristă amintire din perioada în care pensionarii militari, ca de altfel întreaga armată română, era umilită și dezonorată de către guvernul BOC, prin numirea în fruntea DIRECȚIEI DE RESURSE UMANE din cadrul M.Ap.N. a domnului FRĂȚILĂ constituie o noua lovitură dată instituției militare, atât în planul imaginii în societate, dar mai ales, în esența existenței și a evoluției sale.
Dacă strategia de personal a armatei române, armată apreciată și respectată în cadrul alianței NATO, a ajuns pe mâna unui asemenea personaj, care nu are nici pregătirea militară necesară pentru a înțelege fenomenele militare și nici autoritatea necesară pentru a implementa politici menite pentru a asigura corpului de cadre ale armatei o dezvoltare bazată pe competența profesională în concordanță cu realitățile conflictelor militare moderne, înseamnă că înalții responsabili din statul român ori și au pierdut respectul față de această instituție fundamentală a statului de drept (că tot este la modă subiectul), ori au devenit iresponsabil de dezinteresați de soarta acestei țări.
În condițiile în care, timp de douăzeci și trei de ani, acest important compartiment a fost condus de „politruci” și „trepăduși” de partid, care au distrus elita armatei române prin politici de personal bazate nu pe „meritocrație” ci pe „contributivitate”, care au promovat în funcții de comandă și de conducere elemente obediente față de vechile structuri comuniste, ascunzând sub preș, toate mizeriile și abuzurile săvârșite de aceștia, această numire este cel puțin neinspirată.
Șeful SMG propune și susține numirea în fruntea DMRU a persoanei care s-a făcut de râs în fața opiniei publice românești, și care nu a fost și nu este agreată nici de militarii activi dar nici de militarii rezerviști,
Ce aptitudini și calități îl recomandă pe domnul Frățilă pentru această demnitate?...Are experiență la comanda unor subunități, unități și MU acest domn?........La câte misiuni de luptă în teatrele de război a participat acest ofițer?.....sunt doar câteva întrebări la care M.Ap.N. are datoria să răspundă, ca să nu mai vorbim de explicațiile pe care responsabilii M.Ap.N. sunt chemați să le dea față de implicarea acestui personaj în treburi de partid pe timpul guvernelor BOC.
Stimate domnule ministru DUȘA, când ați venit la Craiova și ați avut amabilitatea de a va întâlni cu responsabilii SCMD, v-am înmânat un memoriu prin care v-am adus la cunoștință frământările militarilor rezerviști legate nu numai de pensiile militare de stat, cât mai ales de prestigiul și viitorul armatei române.
V-am sesizat atunci multe dintre neregulile din sistem legate de promovarea și pregătirea cadrelor militare, aspecte pe care le așteptam a fi soluționate, iar astăzi constatăm că la cârma structurii abilitate să le rezolve, a fost instalat un „trepăduș” care se pare că după un lung naufragiu s-a urcat iar în barca care trebuie.
În timp ce ofițerii tineri, capabili, școliți la instituții de prestigiu din state membre NATO, cu multe misiuni de luptă în teatrele de război, nu sunt corect evaluați și promovați, constatăm că se continuă politica de personal a domnilor GURGU, BARBU, SESERMAN, prin care „cei aleși” sunt tot cei cu dare de mână sau cu „rude suspuse”, oameni de încredere, buni executanți ale ordinelor MAI MARILOR ZILEI, docili și tăcuți.
Nu acesta este sensul reformei în domeniul de personal și nu cu oameni ca domnul Frățilă vom înfăptui adevărata reformă în domeniu, menită a aduce în sistem respectul față de valorile autentice, respectul față de munca cinstită și competența, încrederea în aproapele tău, speranța că nimic din ceea ce realizezi și înfăptuiești nu va rămâne nevăzut și neapreciat, și toate numai cu scopul de a întări unitatea de corp a militarilor de toate gradele.
Vă spuneam atunci domnule DUȘA, că forța și tăria unei armate se bazează în primul rând pe calitatea și competenta corpului de cadre și apoi pe ceilalți factori printre care un loc de seamă îl ocupă dotarea și înzestrarea cu echipamente și tehnică de luptă de ultimă generație, rugându-vă să vă aplecați cu prioritate asupra acestor două aspecte esențiale, dar astăzi observ că ați fost „învins” de către „conservatorii” din sistem la cel mai înalt capitol, acela al reformei în domeniul de personal.
Cu speranța că ați pierdut doar o bătălie, iar până la sfârșitul războiului veți reuși să refaceți aliniamentul încrederii reciproce, baza de plecare la cea mai mare ofensivă spre competență, adevăr și dreptate, vă asigur de respectul și prețuirea militarilor rezerviști din garnizoana CRAIOVA.
Cu respect,
Col.(r)
Ioan Mișu NAON

vineri, 24 ianuarie 2014

Actiunea pentru recuperarea sumelor de bani retinute abuziv de catre casele de pensii sectoriale din drepturile de pensie ale rezervistilor.

               In cadrul Departamentului Juridic continua in ritm sustinut activitatea de pregatire si depunere la registratura TMB a documentelor primite de la membrii de sindicat care s-au inscris la actiunea de recuperare a sumelor de bani, retinute abuziv de catre casele de pensii sectoriale in aplicarea deciziilor de revizuire,  emise in baza unor acte normative (L. nr. 119/2010, OUG nr. 1/2011) adoptate « cu nerespectarea textului din Constitutie ce a reprezentat temeiul legal » (cf. Raportului Avocatului poporului din ian. 2013).
                Pana astazi, 22.01.2014, la registratura TMB au fost inregistrate 22 de dosare cuprinzand aproximativ 250 de contestatari. La dosarele actiunilor deschise sunt depuse si raspunsurile la contestatiile formulate la deciziile emise in baza Legii nr. 241/2013 (respectiv hotararile comisiilor de contestatii), in situatiile in care aceste documente au fost depuse la dosar. Reamintim colegilor nostri, in cazul in care urmeaza sa primeasca aceste hotarari, sa le depuna/trimita imediat, in copie, in 4 exemplare (inclusiv plicul de primire a documentului), la sediul central al SCMD, Departamentul Juridic, intrucat acestea trebuie sa fie depuse la dosarul cauzei in termenul procedural cunoscut (30 zile).
                 Estimam ca actiunea va fi in mare finalizata in jur de 10-15 februarie a.c. In scopul informarii  dumneavoastra, la data respectiva vom publica, pe pagina de internet, situatia tuturor dosarelor. Informatii referitoare despre actiune veti putea obtine si prin posta electronica sau telefon.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN

joi, 23 ianuarie 2014

SINCERE CONDOLEANTE !

Filiala 1 Beius a SCMD, profund indurerata de tragica disparitie a 

Locotenent PM Aurelia Ion 

si

 pilotului Adrian Iovan

 trasmite sincere condoleante familiilor indurerate!



Dumnezeu sa-i odihneasca in pace ! 


miercuri, 22 ianuarie 2014

MAURUL SI-A FACUT DATORIA, MAURUL POATE SA PLECE

De multe ori am senzatia ca tot ce mi (ni) se intampla face parte dintr-un film  prost. Nu stiu cum se intampla dar toate merg pe dos.
"Orice minune tine trei zile", "Orice fapta buna va fi pedepsita", "Scump la tarate si ieftin la faina" "De cat mult si fara rost, mai bine putin si prost" sunt cateva din sloganele care imi (ne) insotesc viata in fiecare clipa. Si asta nu pentru ca doresc eu (dorim noi).
Totul este o mare miscare browniana din care nu pot sa inteleg mai nimic.
Incepand cu 01. 02. 2014 am solicitat demisia din functia de presedinte al Filialei 1 Beius si, implicit, de administrator al blogului, o sa va dati seama usor din ce pricina.  Hotararea mea este definitiva si irevocabila.
Aceasta este ultima mea postare pe acest blog. Cei care vor sa-mi cunoasca opiniile, le pot gasi usor pe blogul personal Beius-Simion R. Suciu ( suciusiminfo.blogspot.ro ).
Nu-mi ramane decat sa va multumesc pentru increderea care mi-ati acordat-o, pentru timpul acordat sa-mi cititi postarie, pentru prietenia si increderea virtuala pe care mi le-ati acordat.
Multumesc mult.
Sa auzim numai de foarte bine!

miercuri, 15 ianuarie 2014

Victorie la Pitesti. Semne bune anul are?

Stimati camarazi din SCMD,

 Savurati aceasta VICTORIE !

Decizia nr. 10Admite recursul declarat de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate în reprezentarea contestatorilor Panescu Zaharia, Tataru Fanica, Andreescu Nicolae, Andrei Ion Stefan, Andrei Sorin, Antonescu Ion, Atanasiu Marin, Badea Andrei, Badea Constantin, Badea Costel, Badea Vasile, Badea Viorel, Barbu Florian, Barbu Ion, Balasa Cristina, Balasa Ion, Boariu Petru, Boteanu Dragos, Brabete Ion, Bratu Paul, Calota Stanica, Chera Ilie, Chiriac Constantin, Ciobanu Stefan, Ciungu Marian, Coculescu Gheorghe, Constantin Dumitru, Constantin Lucian Marian, Constantinescu Razvan Dumitru, Corbu Ion, Craciun Marin Paun, Crinu Petre, Cristea Gheorghe, Deacu Florian, Deaconu Ilie Constantin, Diaconu Gheorghe, Din Vasile, Dinu Mihail Daniel, Dita Puiu, Dovbenco Alexi, Dragut Gabriel, Dubit Mihai, Georgescu Gheorghe, Ghitescu Teodor, Ghiulai Grigore, Grigore Stefan, Grigore Valerica, Grigore (Grigorescu )Popescu Mihail, Iana Nicolaie, Ianculescu Constantin, Idoras Ion, Ionescu Ioan, Iordachescu Nicolae, Ivanov Pavel, Livezeanu Viorel, Lupoiu Petrica, Lupu Marian, Manea Gabriel Antonio, Manole Gheorghe Bogdanel, Matei Ion, Maxim Ion, Mamularu Maria, Matanie Aurel, Margescu Iustinian, Mihai Laurentiu Viorel, Mihalache Ion, Mitrica Gheorghe, Mocanu Viorel, Monea Alexandru, Morcan Teodor Cornel, Musat Adrian, Neacsu Sergiu Mihai, Negoita Aurel, Olteanu Petre, Oprea Barac Ionel, Orjan Gheorghe, Paun Marin, Pesel Ioan, Petrescu Marian Constantin, Petrov Radu, Pintilie Costica, Pletea Gheorghe Doru, Popa Daniel, Popa Vasile, Popescu Aurica, Popescu Ioan, Popescu Constantin Valeriu (Valentin), Popescu (Ion) Victor, Rada Nicolae, Radu Constantin, Racoceanu Vasile, Raducanu Ion, Ristea Marin, Rotaru Constantin, Rujoiu Ion, Sabotici Stefan, Sararu Emil Eugen, Soare Aurel, Stanciu Adrian Cezar, Stoica Aurel, Stoica (Constantin) Ion, Stanila Florian, Sultana Sergiu, Stefan Adrian, Stefan George, Stefanescu Horatiu, Tatia Ion, Titescu Adrian, Toma Cecilia, Trache Gheorghe, Tronciu Ioan, Tudor Constantin, Vasilescu Ion, Vaduva Marian, Vlad Florea, Varzaru Ilie, Voicu Marian, Zaharia Marian Adrian, Cumpanasoiu Nicolae, Dutu Mihai, Grigore Alexandru, Popenciuc Marius împotriva încheierii de sedinta din 28 noiembrie 2013 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia I civila pronuntata în dosarul nr. 2627/109/2012. Modifica încheierea atacata, în sensul ca admite cererea formulata de recurentii contestatori. Dispune sesizarea Curtii Constitutionale, în legatura cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.4 din Legea nr.165/2011, (fosta OUG nr.1/2011) si a dispozitiilor art.20 din Anexa nr.3 a aceluiasi act normativ, exceptie ridicata de recurentii contestatori. Irevocabila.

In calitate de lider al Filialei 1 Pitesti, in numele membrilor de sindicat, aduc multumiri Maestrului Avocat  SAVU ION ,pentru modul exceptional de pregatire si sustinere a Strategiei de Aparare!
Multumesc pe aceasta cale TUTUROR celor care au avut si au incredere in Conducerea Filialei 1 Pitesti SCMD ,au fost aproape de NOI si vom depune toate eforturile pentru ca impactul UNITATII noastre de lupta, sa constituie un model de comportament pentru toate filialele SCMD si ANCMRR.

Am onoarea sa va salut stimati camarazi!
Multa sanatate si putere de lupta pentru dreptate si adevar!

HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS !
Liderul Filialei 1 Pitesti SCMD
Victor POPESCU

Bilant negru pentru rezervistii romani, pe fond de prostitutie militara a celor din randurile noastre care s-au asezat in genunchi in fata politicului!

Acest articol, dupa parerea mea, are multe adevaruri. Desi nu sunt de acord cu tot ce scrie in el, totusi il public integral, in speranta ca vom gasi adevarul impreuna. (Suciu)

Ianuarie 2014 este prima lună dintr-un interval de timp care pentru unii rezervişti poate ajunge şi la 10-15 ani sau mai mult (la mulţi pe viaţă), începând cu cei care între 26 500 (cifra cel mai des vehiculată) şi 70 000 de rezervişti (cifră sugerată de M. Câmpeanu în emisiunea TV de aici - min. 16.54), victime ale desfiinţării pensiilor militare de stat în anul 2011, continuă să fie tot victime. De data aceasta, nu ale lui Băsescu, Boc şi Oprea, ci ale lui Ponta, Antonescu şi ale aceluiaşi Oprea.
In epoca Băsescu-Boc-Oprea ne este clar tuturor ce s-a întamplat! De fapt, aproape tuturor, sunt suficienţi care nu au conştientizat niciodată că nu mai au pensii de serviciu. Aşadar, prin Legea nr. 119/2010 au fost desfiinţate pensiile militarilor! După modelul democratic din Belarus sau din Coreea de Nord - adică după deschiderea dreptului la acest tip de pensie.  Urmarea? Un drept democratic călcat în picioare de statul român şi 26 500-70 000 de rezervişti cu pensii diminuate, la mulţi în asemenea procente încât au intrat în stare de exterminare pură! La acea vreme, reprezentanţii USL deplângeau ceea ce s-a întamplat militarilor români. Si promiteau că imediat ce vor prelua puterea, vor remedia toate abuzurile vechiului regim! De fapt, minţeau! Cu seninatatea şi neruşinarea specifice aventurierilor, derbedeilor şi fufelor politicii româneşti!
Cunoaştem că USL a preluat puterea politică în mai 2012, acest fapt fiind întărit şi mai mult în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012.  Intr-un final, reprezentanţii USL au uitat complet că desfiinţarea pensiilor de serviciu pentru militari a constituit un abuz de proporţii al regimului precedent şi nici nu au catadicsit să încerce să îl repare! Iar în mai 2014 se împlinesc 2 ani de când USL deţine de drept puterea politică. Nu 2 zile, nu 2 luni, ci 2 ani! In sfârşit, în cei aproape 2 ani, USL dacă tot a uitat complet de afrontul adus de fostul regim onoarei şi demnităţii militarilor români prin desfiinţarea pensiilor militare, s-a prefăcut  totuşi că emană ceva reparatoriu pentru cei 26 500-70 000 de rezervişti. Si a scremut faimoasa Lege nr. 241/2013.  Despre lege, se cunoaşte că reprezintă o capodoperă a ipocriziei politice româneşti! Printr-un articol (art. 1-1), legea a repus  în plată vechiul cuantum al celor cu pensii diminuate, din octombrie 2013. Insă doar la mişto! Intrucât prin aceeaşi lege, dar printr-un alt articol (1-4), din această lună reîntregiţii la mişto încep să returneze reîntregirile lui Ponta, Antonescu şi Oprea, adică la vistieria USL. Complet! Prin "îngheţarea" şi neindexarea pensiilor respectivilor vreme de ani şi ani de zile! Cu alte cuvinte, cei 26 500-70 000 de rezervişti, tot în stare de exterminare politică rămân, diferind doar metoda aplicată pentru decimare. Da, într-adevăr, există o oarecare diferenţă între a fi executat prin împuşcare sau prin spânzurare, aceasta fiind diferenţa între PD-L şi USL în ceea ce îi priveşte pe rezerviştii români, deşi rezultatul final este acelaşi.
In concluzie, pensii militare de stat tot nu avem nici cu USL, şi prin cacealmaua de art. 1(4) din Legea nr. 241/2013, cei 26 500-70 000 de rezervişti cu pensii diminuate, revin cu trecerea fiecărei luni şi a fiecărui an, la situaţia de dinaintea apariţiei legii. Pe de altă parte, ca urmare a dispariţiei pensiilor militare, militarii activi au o situaţie din ce în ce mai grea. Nu este vorba de militarii de salon precum fostul purtător de cuvânt gen marinarul acela de Tiberiu Frăţilă sau fosta generaliţă Maria Lupu, ci despre cei din unităţile operaţionale. Programele de instruire trebuie parcurse, misiunile trebuie îndeplinite. De la comandant la soldat, cu 40-45 de kilograme de echipament, în ger, în noroi,  nu contează! Ca militar operaţional, o duci aşa până pe la 40 ani, poate până la 45 de ani - dar după? Din cauza abrogării legii pensiilor militare, nimeni nu mai poate pleca din sistem prin pensionare după depăşirea limitei vârstă de uzură pe o funcţie operaţională şi nimeni nu poate avansa pe o funcţie mai ferită de duritatea celor din unităţile operaţionale, întrucât nici cei care le ocupă actualmente nu pot pleca pentru a putea fi înlocuiţi - decât poate direct în şomaj! Prin urmare, soluţia pentru cei din unităţile operaţionale este să rămână pe aceleaşi funcţii până la 50, 55 sau 60 de ani! Teoretic este posibil - dar în misiuni şi aplicaţii, tot 40-45 kg cântăreşte echipamentul şi pentru comandant şi pentru orice subaltern, şi pentru ofiţeri şi pentru subofiţeri/maiştri.  Plus bolile profesionale, inerente după o astfel de uzură!  Cât despre soldaţii şi gradaţii profesionişti, este simplu acum! Pentru sistem, nu pentru ei! La vârsta de maxim 50 de ani, sunt daţi afară. Prin lege, fără niciun drept! Oricum, limita de vârstă de 50 de ani este  şi aşa inutilă şi pentru această categorie de militari, întrucât ca operaţionali rareori pot rezista cerinţelor sistemului mai mult de vârsta de 45 de ani. Prin urmare, tot în şomaj ajung, cu 25 de ani de serviciu militar pe umeri - în timp ce omologii lor din alte armate NATO, au drept de pensie militară. In schimb, în România au pensii de serviciu, magistraţii şi care au considerat tot conform principiilor democraţiei bieloruse şi nord-coreene că doar ei merită un astfel de drept - nu şi militarii, dar şi funcţionarii de la Curtea de Conturi. Si care în caz de conflict armat, nu se deranjează cu nimic pentru patrie, ci privesc eventual la TV - ca un simplu divertisment, pe militarii întorşi  acasă în sicrie acoperite cu drapelul naţional, care s-au sacrificat asigurându-le lor liniştea cea de toate zilele.
Cam acesta este tabloul, în rezumat, al militarilor români! Si al aprecierii politicienilor asupra militarilor români! Si atunci ce este de făcut? Sau mai este ceva de făcut? Deşi există întotdeauna soluţii, este greu de spus ce cale avem de urmat! Militarii activi au forţă, dar nu au voce. Este de înţeles! Cei din sistem care au parcurs mai mult de jumătate din carieră, nu mai au altă şansă în viaţă, decât să îşi continue cariera. In genunchi, nu contează - oricum nu au altă cale să îşi câştige existenţa! Este evident că pentru cei din structurile operaţionale, cariera nu se poate încheia la 50, 55 sau 60 de ani, ci eventual printr-o pensionare medicală, deci în mizerie. Este oricum mai economic pentru stat, decât o pensie de drept! Cei intraţi mai recent în sistem, nu s-au resemnat, dar au ales calea cea mai simplă de a corecta sistemul: pur şi simplu, dacă nu îşi găsesc un loc mai călduţ (şi care este din ce în ce mai greu de găsit - în ultima vreme chiar imposibil), demisionează rând pe rând.  Si bine fac! Numai că în acest mod, sistemul nu se va autocorecta în mai puţin de 2 decenii.
Cei în rezervă, avem voce, dar suntem fie indiferenţi, fie ne mâncăm între noi, fie nu înţelegem fiecare ce vrea celălalt! Este interesant că în cazul celor în rezervă, sunt din ce în ce mai mulţi care fac apel la unitate! Perfectă ideea, se cunoaşte că unitatea aduce succes, dar aici e o problemă şi încă stringentă! Atât la nivelul ANCMRR, cât şi la nivelul SCMD, liderii organizaţiilor în loc să facă apel la unitate în jurul unui lider militar, au cerut unitate în jurul USL! Ca pe vremuri, doar că atunci farul călăuzitor era P.C.R. care după cum bine se cunoaşte, era înjurat de toţi militarii de carieră. De fapt, liderii din ANCMRR au cerut unitate şi în regimul trecut, solicitând unitate în jurul lui Boc şi Băsescu, mai exact în jurul UNPR când aceasta era formaţiune portocalie şi care a contribuit din plin la batjocorirea şi masacrarea militarilor români. Cât priveşte atitudinea  durilor care iniţial i s-au opus lui Oprea, sfârşind în a-l adula în genunchi, trebuia să avem şi noi, rezerviştii, prostituatele noastre! In sfârşit, unitate - dar să fie neapărat în jurul USL? Adică în jurul celor care prin  Legea nr. 241/2013 îi "îngheaţă" din această lună pe rezerviştii cu pensiile diminuate de Băsescu & Boc până când aceştia returnează "reîntregirile" acordate la mişto de aceeaşi USL? In jurul celor care sunt total de acord cu ce au făcut Băsescu şi Boc, dovedit prin faptul că aceştia asistă impasibili atât la ceea ce s-a întamplat în trecut militarilor în rezervă, cât şi la ceea ce li se întâmplă militarilor activi astăzi?
Aşadar, ce este de făcut? In primul rând ca aceia din rezervă care mai considerăm că avem ceva moral în noi, nu trebuie să facem niciun fel de unitate nici în jurul lui Băsescu & Boc, nici în jurul lui Ponta, Antonescu şi Oprea, nici in jurul vreunui alt lider politic - ci doar in jurul intereselor militarilor! Cine se abate de la această cale, serveşte oricui, doar intereselor militarilor - nu! Practic la acest moment, după 3 ani de zile, este definitivată  şi o întreagă listă neagră cu cei care şi-au bătut joc de militarii români! Lista este importantă întrucât trebuie să ne cunoaştem bine atât adversarii, cât şi trădătorii sau linciuriştii. Este indubitabil că Ponta şi Antonescu intră pe listă alături de Băsescu, Oprea şi Boc! Dacă ar fi numai atât! De fapt, pe aceeaşi listă intră şi capii organizaţiilor de rezervişti care au pus botul în faţa politicului, încurajând (direct sau prin neimplicare) atât apariţia Legii nr. 241/2013 care doar face mişto de foştii rezervişti cu pensii diminuate, cât şi neapariţia la modul concret a vreunei legi a pensiilor militare. Gl. (rtg) Iliescu de la ANCMRR era oricum compromis alături de întreaga conducere a ANCMRR, conducere care s-a dovedit a fi un simplu preş politic. Insă, acesteia i s-au adăugat din mers si Col. (r) Dogaru M. şi practic întreaga conducere a SCMD,  care de 2 ani cântă în struna USL, în timp ce USL a realizat pentru militari exact ce este descris mai sus! Adică nimic pozitiv faţă de Băsescu sau de Boc. In aceeaşi oală intră şi capii organizaţiilor discrete, doar ştim că mai sunt şi alte organizaţii în afara de ANCMRR şi SCMD. Inclusiv unele afiliate EUROMIL, dar sponsorizare de guvern să tacă. Cu scuzele de rigoare pentru limbaj, dar Ponta şi Antonescu ne-au considerat pe cei cu pensiile diminuate, probabil, şi un pic retardaţi, din moment ce au emis o lege care printr-un articol (1-1) repara o nedreptate, iar prin alt articol (1-4) - reface nedreptatea la loc cum a fost promulgată de Băsescu & Boc. Cunoaştem că sunt şi lideri ai rezerviştilor care au acreditat ideea că dacă trebuie să obţinem ceva de la politic, trebuie să ne dăm bine cu el. Probabil că respectivii fac parte din generaţiile şcolite la Stefan Gheorghiu, însă militarii de carieră cunoaştem din educaţia noastră că acela care a pus botul în faţa politicului, nu numai că nu obţine nimic, ci îşi pierde şi calitatea morală de militar.  Mulţi din liderii SCMD - singura organizaţie credibilă pentru militari până la schimbarea puterii politice, s-au pus bine cu USL! Si acum îi cântă în strună! Urmarea? Fără pensii militare şi de luna aceasta, reîntregiţilor  electorali le sunt îngheţate pensiile până îşi recuperează USL banii, Ponta şi Antonescu împlinind astfel voia iniţială a torţionarilor de militari, Băsescu & Boc.  Si astfel, liderii singurei organizaţii credibile la un moment dat, s-au alăturat linciuriştilor tradiţionali din conducerea ANCMRR şi acelor lideri ai organizaţiilor discrete ai căror şefi sunt remuneraţi din bani publici, toţi coparticipând din plin la împlinirea ordinului lui Băsescu-Boc concretizat în umilirea şi decimarea militarilor români ! 
Aşadar, ce este de făcut ca să obţinem (redobândim) nişte drepturi cetăţeneşti  normale pentru militarii români? Eventualele soluţii de ordin pragmatic, sunt binevenite! Menţionăm că răspunsurile pot influenţa şi forma de înregistrare juridică a "R-26500", amânată cu intenţie (cel mai probabil vom funcţiona ca fundaţie cu denumirea Ordinul Militar "R-26500 Elita". Modificarea era necesară, întrucât sunt militari activi - puţini, dar sunt - care vor să ni se asocieze. Iar în condiţiile actualului statut, aceştia nu pot activa decât într-o fundaţie, nu într-o asociaţie exclusivă a militarilor în rezervă. Pe de altă parte, o elită are caracteristic  şi faptul că membrii acesteia se implică individual şi în mod activ, voluntariatul fiind calitate de bază. Ori, cunoaştem că voluntariatul este o noţiune cam anostă în societatea română - activităţile de voluntariat presupun anumite eforturi individuale la care 9/10 persoane fac pasul înapoi, statistica de la ale cărei reguli, din păcate, nici rezerviştii nu fac excepţie). Rugăm entuziaştii cu sugestii gen să ne organizăm în filiale etc., să fie realişti! Indiferenţa instalată în rândul rezerviştilor este mult prea vastă, şi de aceea ni se întamplă tuturor ce ni se întamplă. 
In final! In lumea aceasta există o naţie persecutată mai aprig decât orice altă naţie! A ajuns să fie aproape exterminată. Si totuşi, un supravietuitor a ajuns să îi vâneze, să îi judece şi să îi condamne pe toţi exterminatorii şi pe colaboratorii lor. Inclusiv astăzi se întamplă, chiar dacă Simon Wiesenthal nu mai este! La o scară mai mică, la fel s-a întamplat şi cu militarii români, exterminaţi în mod paradoxal, tot de români! Sau ce naţie or fi Băsescu, Boc, Oprea, Zegrean, Motoc, mai nou colaboratorii lor Ponta, Antonescu, M. Câmpeanu sau linciuriştii lor precum Iliescu, Dogaru sau Pricină. Si nu îi uităm nici pe cei  care l-au asasinat pe Mareşalul Antonescu şi nici pe cei care au exterminat Armata Regală. Intrucât şi comuniştii sadea au avut asasinii lor de militari români, la fel ca şi urmaşii lor neo-comunişti de astăzi. Numai că cei în cauză nu conştientizează că şi militarii de carieră au Simon Wiesenthal-ii lor şi care ne vom face datoria!   
Cu mulţumiri şi un An Bun, tuturor care mai reuşiti să luptaţi! In acest mod, pentru cei care mai aveaţi dubii, poate aţi înţeles pe deplin de ce a fost necesară apariţia "R-26500 Elita".