IN LOC DE...

“Omul trebuie să aibă şi prieteni şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie” Nicolae Iorga

miercuri, 31 august 2011

Schimb de replici dur între preşedintele Băsescu şi un grup de opozanţi ai proiectului minier Roşia Montană

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni, la Roşia Montană, un schimb de replici dur cu un grup de reprezentanţi ai opozanţilor proiectului minier, acuzându-i pe aceştia de discursuri bolşevice şi de minciună, potrivit unei înregistrări video postate pe Youtube.
Înregistrarea începe cu dialogul purtat de preşedintele Traian Băsescu cu Eugen David, preşedinte al Asociaţiei "Alburnus Maior", ONG care se opune proiectului minier.
"Nu încerca, că nu voi pleca, chiar dacă veţi sprijini în continuare proiectul... mă veţi scoate cu armata de aici. Deci dacă vreţi să faceţi ca Ceauşescu, să mă scoateţi cu armata, chiar dacă veţi scrie «Proprietatea lui Eugen David, expropriată conform legii», cu armată mă veţi scoate de aici, să ştiţi!", i-a spus Eugen David lui Traian Băsescu.
"Am o rugaminte, nu fiţi lipsit de decenţă! Da?", i-a răspuns Băsescu, la care Eugen David a replicat: "Chiar am fost decent".


"Nu, chiar nu aţi fost deloc, şi sunteţi pe punctul să... Deci mai mare bolşevism decât să vezi unul care spune... Ai văzut vreun jandarm, vreun militar care a venit să te scoată din ordinul meu? Ăsta e bolşevism. De la şcoala lui Stalin. Hai să trecem mai departe", a spus Băsescu.
"Ştiu că nu vă place discursul meu", i-a răspuns Eugen David, iar şeful statului a replicat: "Păi nu, că este discurs bolşevic".
"Nu, eu vreau să scap de bolşevism în viitor", a spus Eugen David.
La rândul său, preşedintele Fundaţiei Culturale Roşia Montană, Zeno Cornea, i-a atras atenţia preşedintelui în legătură cu impactul proiectului asupra mediului: "Această exploatare dacă o faceţi la Roşia Montană, toată zona Munţilor Apuseni o faceţi praf. Praful şi pulberea se alege".
El a spus că, pentru a scoate un gram şi jumătate de aur dintr-o tonă de minereu, compania va folosi 800 de grame de cianuri. "Calculaţi câţi oameni putem omorî cu 800 de grame de cianuri", i-a spus Cornea şefului statului, precizând că afirmaţiile companiei despre modul în care vor fi neutralizate cianurile sunt "gargară": "(...) Deci aici se vor folosi între 172.000 şi 240.000 de tone de cianură de sodiu".


Cornea i-a spus preşedintelui că trebuie întrebat inclusiv guvernatorul BNR despre ce s-a întâmplat cu aurul din "visteria ţării", care a scăzut de la 296,5 tone în 1989, la 103 tone în prezent.
"Hai să discutăm despre Roşia Montană, că pot să vă spun că s-au vândut. S-au vândut ca să se plătească salarii şi pensii", a răspuns preşedintele.
Cornea a menţionat că statul va avea 0,6 din proiect, afirmaţie care l-a determinat pe şeful statului să îl catalogheze pe interlocutor drept mincinos.
"La mine, cu cifrele pe care le-aţi vehiculat şi probabil le distribuţi pe aici v-aţi discreditat. Nu sunteţi de bună credinţă. Minţiţi", a spus Băsescu, anterior atrăgându-i atenţia lui Cornea că are date eronate.
"Cum să fie 0,6%, dacă prin lege doar redevenţa este 4%? (....) Cum credeţi că un şef de stat poate fi minţit senin aşa şi făcând-o pe atotcunoscătorul?", a spus Băsescu, arătând că statul român nu va accepta o redevenţă de 4 % şi cerându-i lui Cornea să utilizeze date concrete, nu "valori deformate".
Un alt interlocutor i-a atras atenţia şefului statului asupra faptului că prin exploatare vor fi afectate bisericile din localitate şi un cimitir. Interlocutorul a spus că are 10 hectare de teren în Roşia Montană şi că nu va pleca de pe proprietatea sa decât împuşcat.
Preşedintele Traian Băsescu a mers, luni, la Roşia Montană, unde şi-a declarat susţinerea pentru proiect.
Preşedintele Asociaţiei Alburnus Maior, principalul ONG care se opune proiectului minier de la Roşia Montană, Eugen David, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că i-a spus şefului statului că nu va pleca din Roşia Montană şi că aşteaptă să fie scos "cu Armata" din localitate.
"Nu vom pleca din Roşia Montană. Aşteptăm să fim expropriaţi şi i-am spus şi lui Băsescu azi că îl aştept să mă scoată cu Armata", a spus Eugen David.
Cristian Fierbinteanu, fierbinteanu@mediafax.ro
Preluare de pe: http://www.gandul.info/news/

marți, 30 august 2011

SINCERE CONDOLEANŢE!

În dimineaţa zilei de 29 august a plecat dintre noi 
Maior (r) BÂRLĂU STELIAN
născut la 22  aprilie 1953 
în localitatea Picleu, comuna Brusturi, jud. Bihor.
Suntem alături de familia îndurerată.

                  Dumnezeu să-l odihnească!       

miercuri, 24 august 2011

CÂND TE TRANSFORMI DIN LEU ÎN MISTREŢ...

Nu de multă vreme, cam prin primăvară, se zvonise că ministrul oprea a dat un ordin prin care interzicea militarilor activi să ia legătura cu rezerviştii membri de sindicat (SCMD). Întâlnindu-mă aproape zilnic cu foştii colegi am simţit o oarecare grabă în discuţiile ce le purtam cu aceştia, am simţit o senzaţie de fereală până într-o zi, când, unul din ei mi-a confirmat "recomandarea" şefilor de a evita contactul cu membrii SCMD. Mai mult decât atât, unul dintre membrii SCMD şi-a dat demisia din sindicat chiar înainte de proces. Probabil pentru că, motiv nespus, un membru al familiei lucrează într-o unitate militară.
Azi dimineaţă, intrând pe blogul SCMD am constatat cu stupoare că la Craiova, în timpul unei manifestări publice, un ofiţer în rezervă a fost obligat de către un general al Armatei Romîniei să părăsească locaţia pentru simplul fapt că la ceremonie "urma să sosească ministrul oprea" (???)
Stupid. Ăsta nu este comportament de general.
În urmă cu nu prea multă vreme, generalii erau respectaţi de către cei mai mici în grad şi, la rândul lor, respectau pe cei mulţi, ştiind că dacă nu sunt soldaţi, nu sunt nici generali. Se pare că generalul emil tudose de la Craiova a uitat această lecţie. Adică, s-a transformat din leu în... mistreţ...
OBEDIENŢĂ, SLUGĂRNICIE SAU PROSTIE

Acest articol apartine blogului Mihai Calinescu 
Scenă incredibilă petrecută azi înainte de începerea ceremoniei militare prilejuită de sosirea din misiune din Afganistan a militarilor Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roşii”.  După ce s-a înregistrat legal la intrarea în unitate şi a pătruns în cazarmă, col.(r) Naon Mişu – preşedintele Filialei Craiova a S.C.M.D. – i s-a adus la cunoştinţă de către locţiitorul comandantului Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” să se prezinte imediat la acesta. Întrucât col.(r) Naon a refuzat, comandantul brigăzii, gl. Tudose s-a deplasat el personal la dl. col. şi, transpirat tot, i-a cerut să părăsească cazarma pentru că prezenţa dumnealui îi crează probleme şi-i periclitează cariera, întrucât la ceremonie este aşteptat să sosească ministrul Oprea. Dl. col.(r) Naon a refuzat cererea generalului, a participat la ceremonie şi chiar a aplaudat discursul ministrului, întrucât conţinutul acestuia făcea referire la meritele militarilor întorşi din misiune. Numai că pe tot parcursul ceremonialului dl. col. (r) Naon a fost încadrat de ofiţerii de siguranţă militară, de parcă acesta ar fi pregătit un act terorist! Ce nu ştiau însă toate aceste slugi era faptul că prezenţa d-lui col.(r) Naon era legată de faptul că avea o rudă în rândul militarilor întorşi din misiune, fapt pe care i l-a adus la cunoştinţă şi comandantului brigăzii. 
Ce este însă şi mai interesant abia acum urmează: din discuţia cu generalul Tudose, a reieşit că s-ar fi dat ordin ca membrilor S.C.M.D. să li se interzică accesul în unităţile militare, inclusiv atunci când se desfăşoară activităţi şi acţiuni publice. Totodată, locţiitorul comandantului i-a spus col.(r) Naon că se ştie ce s-a discutat la şedinţa Biroului Operativ al Filialei Craiova, ceea ce demonstrează că ori încăperea este înţesată cu tehnică de ascultare, ori cineva din interior “sifonează”!
Aşadar, cam cu asta se ocupă actualii şefi militari ai armatei române. Să fie doar obedienţă, slugărnicie sau prostie? Când se va da şi ordinul ca militarilor în rezervă membri ai S.C.M.D. să li se interzică inclusiv ieşitul din casă?
P.S. Pe tot parcursul prezenţei în cazarmă, col.(r)Naon Mişu a fost însoţit de juristul filialei, dl. lt.col.(r) Av. Marian Popa, iar discuţia cu comandantul brigăzii a avut loc în văzul tuturor subordonaţilor acestuia. Cele prezentate mai sus mi-au fost aduse la cunoştinţă de un martor ocular.
Preluare: http://mihailcalinescu.blogspot.com/










vineri, 19 august 2011

La multi ani, SCMD!


La 18 august 2009, prin hotararea definitiva si irevocabila a Judecatoriei Sector 1 Bucuresti, SCMD a dobandit personalitate juridica, incepandu-si existenta legala ca unic sindicat pe ramura, conform legii, al militarilor in rezerva si in retragere din toate structurile sistemului national de aparare.
S-a incercat, fara a se reusi, anularea acestei decizii.
S-a incercat, fara a se reusi, obtinerea unor modificari in structura organizatorica a SCMD, pentru a fi obligati sa ne intoarcem la judecatorie, unde ni s-ar fi comunicat, mai mult ca sigur, ca s-a produs o greseala si ni s-ar fi retras dreptul la existenta legala.
Nu s-a reusit si nu se va reusi!
Se va incerca demonstrarea indepartarii noastre de prevederile propriului Statut. Departamentul juridic analizeaza in acest moment, cu Statutul in mana, propunerile de ROF, instructiunile si alte reglementari de uz intern, pentru a inchide orice unghi de atac.
S-a incercat crearea unor alte sindicate ale rezervistilor cu personalitate juridica, dar legal nu se poate, pentru ca prin Statut noi am acoperit totul, si atunci s-a inventat o struto-camila ca suma de ONG-uri, dar folosind o terminologie sindicala. Este motivul pentru care, reamintim tuturor, cele spuse la intemeierea fiecarei filiale: sindicatul suntem toti la un loc, contul este al sindicatului, care a deschis subconturi filialelor, personalitatea juridica este a sindicatului in ansamblu, filialele neputand avea separat personalitate juridica, prin lege si prin Statut. Ele sunt parte a sindicatului, reprezentand sindicatul in teritoriu, adica in centrul de garnizoana (colegiul electoral) respectiv.
Sindicatul si-a intemeiat filialele pe centre de garnizoana si nu pe judete, iar in Bucuresti, pe cartiere militare si nu pe Sectoare sau pe oras. Toate primele filiale din Sectoare sau localitati au indicativul 1, spre exemplu Filiala 1 Craiova, deoarece orasul fiind mare si avand mii de militari in rezerva si in retragere din toate structurile, pot aparea oricand, ca si in Sectoarele Capitalei, filialele 2, 3, 4 Craiova.
Reamintim ca actuala gandire militara nu mai are nici o legatura cu perioada noastra de formare, Romania nemaiavand armate, corpuri de armata si divizii, ci brigazi si batalioane.
La intemeierea fiecarei filiale au fost anuntate nu numai legile care vor veni impotriva noastra (inclusiv legile lustratiei) si mijloacele noastre de actiune, in sensul contracararii, dar si faptul ca Romania va fi facuta bucati, printr-o reimpartire administrativa pe regiuni mai mult sau mai putin istorice, ca baza a federalizarii.
S-a convenit explicit si toti noii membri au aderat la aceasta idee, ca filialele pe localitati ale SCMD vor constitui structuri mai largi, conform statutului, dupa ce aceasta regretabila tradare a factorului politic se va produce, pentru ca, pe de o parte, din nici un colegiu electoral sa nu lipsesca o filiala SCMD, iar pe de alta, prin reorganizarea sa (fapt ce va impune intoarcerea la Judecatorie si precizari statutare in viitor), SCMD sa pastreze imaginea unitatii statului roman si a natiunii, in pofida vrerii factorului politic.
S-a precizat de la inceput, ca filialele SCMD trebuie sa fie organisme suple, puternice, care sa cunoasca si sa stapaneasca situatia din teritoriu (colegiile electorale respective), pentru ca misiunea noastra, constitutional, este aceea de a proteja, pe de o parte interesele noastre socioprofesionale, pe de alta, interesele natiunii intregi, in sensul apararii existentei unitare statale romanesti si al reinstaurarii democratiei constitutionale.
S-a precizat de la inceput, si toti cei care au aderat la sindicat au acceptat, ca filialele sa fie organisme puternice prin hotararea in actiune si coeziunea realizata intre membrii lor proveniti din structuri diferite.
S-a stipulat de la inceput si evenimentele din ultimul an au demonstrat acest adevar, ca o filiala cu peste 250 de membri nu este operationala, pentru ca niciodata nu va fi in stare sa ia decizii statutare, neputand aduna jumatate plus unu din membri.
La marile adunari ale filialelor, nemaivorbind de actiuni, au participat maxim 80–150 de membri, desi filialele respective au intre 400 si 1500 de membri. Filialele au crescut datorita disperarii din ianuarie a.c., noi incercand in acea nebunie, sa intemeiem noi filiale, dar valul de inscrieri si activitatile legate de procese ne-au stanjenit in buna masura.
Pentru ca o filiala sa fie operationala, presedintele si membrii biroului trebuie sa-i cunoasca personal pe toti membrii. Cam greu, cand este vorba de 1500 de persoane, cu perspectiva ca acest numar sa se dubleze din 15 septembrie a.c., dupa disponibilizarea cadrelor din MAI.
S-a precizat de la inceput ca sindicatul nu este o unitate militara, dar nici un partid care sa dispara in momentul in care organizatiile sale, grupand membri care nu se cunosc intre ei si adera doar din interese personale de moment, ar deveni pur formale.
S-a mai precizat ca, din punctul de vedere al actiunii, un sindicat este mai aproape de activitatea unui partid si ca, in calitate de coloana vertebrala a societatii civile, SCMD va reusi sa se impuna in fruntea acesteia, tocmai pentru ca va aplica, in lupta social-politica, principiile gandirii si artei militare.
S-a facut apel de la inceput la constientizarea faptului ca vechile noastre pozitii in structurile militare sunt moarte pentru totdeauna, ucise fiind de o Istorie potrivnica noua, ca nici unul dintre noi, indiferent de gradul avut in activitate, obtinut fie pe merit, fie prin servilism sau cumparare, nu si-a facut datoria cand a trebuit, pentru ca altfel nu am fi ajuns in halul in care am ajuns, ca armata, politie, servicii de informatii si contrainformatii, dar si ca Tara.
Toti cei care au aderat la sindicat, au fost rugati respectuos sa renunte pentru totdeauna la modalitatile de gandire de tip UTC sau de miriste, sa-si aleaga conducerile locale functie nu de iluzorii merite trecute, ci numai de capacitatile personale, sistemul de relatii personal (notorietatea), dar si de dorinta respectivilor alesi si timpul avut la dispozitie, spre a-l cheltui in interesul sindicatului.
S-a mai precizat ca, mai utila decat zece filiale cu cate o mie de membri pe hartie, dar care la o adunare sau o actiune nu pot mobiliza la un loc decat 200 de membri, este o filiala cu acest efectiv de 200 de membri, care-i poate mobiliza pe toti. In acest sens, s-a dat exemplul BO ale Filialelor 1 Craiova si 1 Deva, 1 Slobozia si 1 Calarasi care, lucrand cu abnegatie, au contribuit la construirea unor filiale noi, in acelasi judet sau in judete limitrofe.
Toata lumea a inteles importanta acestui mod de a vedea lucrurile, in momentul in care un exceptional presedinte de filiala, facand o confuzie in privinta numelui Filialei 1 Timisoara, pe care o cita ca Filiala 1 Timis, a inceput sa desfiinteze filialele noastre din respectivul judet, fara sa se intrebe cum, la adunarile generale, unde nu reusea sa stranga mai mult de o treime din membrii propriei filiale, avea sa-i aduca de la 40, 60 sau 100 Km pe sutele de membri ale fostelor filiale Lugoj si Jimbolia.
Filialele noastre sunt suverane in teritoriu, pentru ca dincolo de problemele generale, care cad in sarcina Comitetului Director, intre Consiliile Nationale, sunt problemele specifice, locale, care cad in sarcina propriilor BO-uri. In acest sens, filiale ca cele de la Iasi, Focsani, Constanta sau Deva au organizat independent actiuni de rasunet ce i-au inspaimantat pe reprezentantii dictaturii, sarcina Comitetului Director fiind aceea de a-si asuma raspunderea si de a face apel la solidaritate catre filialele limitrofe, indemnandu-le sa le ofere sprijin in actiune.
De la inceput, am solicitat ca, independent de granitele judetelor sau de “”granita carpatica””, filialele apropiate sa vina in sprijinul filialei care organizeaza o manifestare cu conotatii deosebite.
De la inceput s-a atras atentia ca suntem tara ocupata, razboiul caruia trebuie sa-i facem fata fiind atipic.
S-a atras atentia ca vom fi atacati, denigrati, manipulati, stimulandu-se interesele personale sau napoleonismul unora, spre a se destrama unitatea SCMD.
De la inceput s-a precizat ca avem in interior “”cartite””, dar si firi impresionabile, care vor fi santajate sau momite cu situatia copiilor, cu inutile grade in rezerva, cu promisiuni de functii politice si administrative, chiar cu reactivari.
Situatia noastra, la doi ani de la infiintare, este urmatoarea:
· Avem peste 20.000 de membri (circa 15% corp activ de elita, in fiecare filiala);
· Avem profesionisti exceptionali in toate domeniile, unii atat de plini de entuziasm incat cad in extremismul romanesc al omului de tip nou priceput la toate;
· Avem circa 22.000 de procese, 2400 castigate si, recent, am depus prima plangere impotriva statului roman la Bruxelles;
· Ne-am demonstrat forta si coeziunea reusind, impotriva tuturor adversitatilor, mitingul de la Cotroceni din 25 octombrie 2010 si marsurile din 24 ianuarie si 1 martie a.c., in urma carora ne-am recuperat (nelegal) cuantumul pensiilor din decembrie. Drept pentru care, adversarul a schimbat tactica pentru opt luni: n-am mai fost “”nesimtitii cu pensii nesimtite de 20 de milioane”” ci niste cetateni demni, carora li s-a facut “”dreptate”” in interiorul sistemului. Toate maririle de pensii, de la 1 leu la sute de milioane, se datoreaza exclusiv fricii fata de noi. Astazi insa, cu ocazia “”plafonarii”” tuturor pensiilor la 2487 lei sau … 1500 lei, am redevenit “”nesimtiti””, tradatori, spioni, masoni, etc;
· Prostita sa ne urasca, masa dezorientata de civili, in contextul distrugerii sindicatelor, s-a intors insa, astazi, spre noi, percepandu-ne ca pe ultima speranta. Sa n-o dezamagim!
· SCMD este, sub aspect indrumare juridica si nu numai, singurul sprijin al miilor de cadre disponibilizate ilegal din MAI si al militarilor angajati pe baza de contract;
· Toate partidele ne curteaza. In mod firesc, filialele si doar filialele, individual ca filiale si nu pe grupuri de filiale, incheie protocoale de colaborare in alegerile locale, dar… conditionat;
· Ne-am demonstrat forta, rasturnand alegerile, in ciuda banilor bagati de catre Putere si a fraudelor, in mai multe colegii din tara si din Capitala, unde ramasesera locuri vacante de parlamentari.
Misiunea Centrului este de a incheia protocoale de colaborare pe actiune sindicala, doar cu sindicatele care mai functioneaza real si de a sustine in fata liderilor USL, toate conditionarile (revendicarile) punctuale ale fiecarei filiale din fiecare localitate (colegiu), in schimbul sprijinului.
Acordam intregul sprijin, la scara nationala, Comitetului de Initiativa Civica, in vederea revizuirii Constitutiei, pentru ca noi suntem segmentul organizat si constient al societatii civile.
Suntem singura forta, dincolo de spectrul politic, de care se teme actuala Putere, dovada ca o banala transmisie a Realitatii TV, de 5 minute, in direct, din fata Ministerului Muncii, in care presedintele SCMD urma sa apere interesele tuturor pensionarilor (civili si militari) iar domnul Dragne de la FSLI, pe ale salariatilor bugetari, a fost interpretata de Putere ca un asalt organizat al SCMD impotriva Ministerului Muncii, provocand deplasarea de forte de interventie si baricadarea politrucului Lazaroiu in minister. Mai mult decat atat, intens pregatita, prin deplasarea in civil a tuturor cadrelor militare din judetul Constanta, cu sotii si copii pe post de aplaudaci, participarea Presedintelui la manifestarile prilejuite de Ziua Marinei a fost anulata, in momentul in care s-a aflat ca vor fi prezenti acolo si membrii filialelor si grupurilor noastre de sprijin din judet.
Inca nu suntem ceea ce am fi putut fi, dar promitem. Am anuntat Opozitia ca, daca intre alegerile locale si cele parlamentare nu vom vedea actiuni concrete, adica initiative legislative depuse, in sensul abrogarii legilor antieuropene si anticonstitutionale care ne lovesc, vom organiza societatea civila pe criteriul Alternativei Nationale, creind si sprijinind logistic un Consiliu National de Salvare a Romaniei, in care sa intre, indiferent de culoare, marile personalitati reale romanesti ale momentului. Batalia ajungand la punctul extrem in care Puterea apeleaza la mari profesionisti in ale diversiunii, spre a ne sparge unitatea de actiune, reamintim ceea ce am supus acceptarii viitorilor membri, la intemeierea fiecarei filiale: faptul ca elita politica romaneasca a reusit sa invinga blestemul national si sa actioneze unitar doar 8 ani, intre 1855-1863, dar a fost suficient pentru a infrange intreaga Europa politica si a impune planul unirii si Statul cu numele care a trezit si trezeste furie , nu numai adversitate, de Romania. Imi ingadui sa va reamintesc mijloacele prin care s-a reusit atunci, parafrazandu-l pe Mihail Kogalniceanu, in celebrul raport catre Ion Ghica: am discutat cu fiecare (candidat la calitatea de membru de sindicat) in parte, si sper sa-i fi convins pe toti sa renuntam la orice meschinarie, la orice ambitiune personala, la orice interes de mana a doua (si sper sa fi reusit) si sa ne mentinem hotarati si uniti sub marele si nobilul steag al Unirii. In cazul nostru, sub marele si nobilul steag al unitatii SCMD, ultima speranta si forta de reactie profesionista si constienta a Natiunii.
Atragem atentia ca, la ora actuala suntem supusi tirului actiunii diversionistilor profesionisti, multi veniti din afara, care incearca sa ne manipuleze, cunoscandu-ne sentimentele si profilul psihologic colectiv, asa cum au manipulat clasa noastra politica. Reamintim, la inceputul anilor 90, PDSR-ul a fost manipulat sub lozinca “”Nu poti merge inainte cu fata intoarsa spre trecut”” iar CDR-ul, sub aceea, identica, “”Trecutul nu tine de foame”” si, orbiti de aparenta logica, politicienii nostri au pus umarul la distrugerea in favoarea strainilor, a identitatii romanesti. Putini au inteles atunci ca, stergand trecutul, ii repeti greselile, nu poti gestiona prezentul si construi viitorul, iti pierzi identitatea si devii rob intereselor straine. Astazi se flutura prin fata liderilor nostri de filiale sloganul “”in unire sta puterea””. Nu este insa vorba despre unire productiva in interiorul filialei sau in interiorul sindicatului in ansamblu, ci despre unire…regionala. Regionalizarea Romaniei pe criterii istorice o vrea Soros, o vrea Tokes, o vrea Marko Bela care a recomandat anul trecut la Tusnad, crearea de structuri pe fostele provincii istorice, ca baza pentru dezmembrarea statului roman.
Intr-o Romanie impartita pe judete, un sindicat construit pe criteriul teritorial al centrelor de garnizoana sau al aglomerarilor de cartier, oricat de seducatoare ar parea ideea, nu poate construi megastructuri pe criteriul unor provincii istorice care nu mai exista, pentru ca ar insemna sa faca jocul celor care vad in acest tip de unire nu puterea, ci … dezmembrarea.
Stimati camarazi,
Muntenia, Oltenia, Moldova neocupata, au disparut intr-un tot unitar impartit administrativ pe judete si numit Romania, la 11 decembrie 1861. La 14 noiembrie 1878, in acest tot unitar a disparut Dobrogea. La 27 martie 1918 s-a topit Moldova de Rasarit, botezata de ocupant Basarabia. Iar de la 15/28 noiembrie/1 decembrie s-au topit definitiv, disparand in istorie, Moldova de Nord, botezata de ocupant Bucovina, Transilvania, Banatul intreg, Maramuresul si Crisana. Regiunile istorice au fost reinventate pe parti, in scopul distrugerii Romaniei, de catre Stalin, in 1924 si 1952, de catre Soros si Basescu, astazi. Ca sa izbandim, nu avem nevoie de o Divizie SCMD Bucuresti, de o Divizie SCMD Oltenia sau Banat, spre exemplu, pentru ca razboiul cu divizii apartine istoriei, ci de cate o companie bine inchegata, omogena, cu membri solidari, in fiecare colegiu electoral, pentru a putea duce batalia democratiei cu mijloacele specifice artei militare si pentru a castiga razboiul per ansamblu, chiar daca mai pierdem ici colo cate o batalie.
Stimati camarazi,
Informatiile interne si externe, inclusiv cele din tabara inamica, afluiesc dinspre dumneavoastra spre centru, unde se sintetizeaza si unde se elaboreaza strategia, ca directii si puncte de reper. Ea se completeaza cu datele si cerintele specifice fiecarei zone de actiune, a fiecarei filiale. Rezultatele se analizeaza de catre fiecare filiala si sunt expuse de catre fiecare presedinte de filiala, in Consiliul National al Reprezentantilor, unde se definitiveaza strategia pe termen lung si se da girul, prin vot, Comitetului Director.
Stimati camarazi,
La implinirea a doi ani a tinerei noastre structuri unicat de lupta, va multumim tuturor pentru ca ati indraznit sa va alaturati SCMD. Multumim, in mod deosebit, tuturor celor care s-au implicat in mod activ, dezinteresat si hotarat, dovedind initiativa, imaginatie, cunostinte profunde si abnegatie in activitatea sindicatului.
Uram fiecarui membru in parte si sindicatului in ansamblu “La multi ani!”
Reafirmam ideea ca sindicatul actioneaza deja perfect organizat, pe domenii, pe multiple planuri, avand in vedere usurarea vietii membrilor sai, pe directiile pe care ni le interzice Statul.
Ca membri de sindicat, ne mentinem angajamentul asumat si preluat de la acea generatie pasoptista care a reusit: in fruntea dumneavoastra sau alaturi de dumneavoastra, NOI vom fi intotdeauna cu sindicatul, pentru sindicat, neavand alte interese de slujit decat cele ale sindicatului si ale Romaniei.
Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti!
Dumnezeu sa-i pazeasca pe oprimatorii nostri, pentru ca timpul marilor noastre infaptuiri se apropie.
LA MULTI ANI! MULTUMIM!
HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 10 august 2011

In atentia tuturor membrilor de sindicat care au primit sau primesc decizii de revizuire a pensiilor


Având în vedere solicitările membrilor de sindicat pentru acțiune, DEPARTAMENTUL ORGANIZATORIC vă propune două cereri către instituții ale statului, cereri care pot constitui modalități de soluționare a neclarităților pe linie juridică privind revizuirea pensiilor:
Vă propunem ca aceste cereri să fie transmise IMEDIAT, prin posta, cu confirmare de primire, având în vedere că actuala guvernare se grăbește să caute soluții să ne păcălească din nou.

marți, 9 august 2011

Aplicaţie în sălbăticie


 povestire de Dorel Pietrăreanu 
 
Mare aplicaţie, mare, undeva pe la Cheile Râşnoavei, în plină vară din 1980. Aproape toată vara, colegii mei s-au aflat acolo, în munte, printre brazi, încercând să realizeze legăturile de transmisiuni pentru forţele împrăştiate aiurea, în “garnizoana România”. Zis şi făcut. Eu şi plutonul meu rămăseserăm în cazarma de la Otopeni, pentru a efectua controlul traficului radio pe care ei îl realizau.
Cum se aflau de câteva luni în pădurile din zonă, şi aşa cum se spune că “pădure fără uscături nu există”, nici cu oamenii noştri nu se putea întâmpla altfel. Într-o seară, unul dintre soldaţi a părăsit zona fără aprobare, adică, mai pe româneşte: a fugit în oraşul Rîşnov, fără a solicita aprobare. Ca tot soldatul aflat în stare de libertate temporară, a cam beut. Ce a găsit şi el prin zonă. S-a aflat despre isprava lui. Era şi greu!
          A doua zi dimineaţa, (aşa cum mi-au povestit colegii mei), şeful de zonă (un căpitan) a stabilit că trebuie să fie luate ceva măsuri, pentru a se da un exemplu! Şi s-au luat! (Trebuie să vă spun că, după cum îl ştiam pe acel căpitan, în opinia mea, nici el nu prea “avea toate ţiglele pe casă”! Dar, să nu anticipăm!) Săracul soldat a fost pus în discuţia adunării UTC. Ca deobicei, s-a luat atitudine împotriva lui: adică, a fost criticat.
          Toată lumea părea mulţumită! Nu şi căpitanul! Cu obişnuita-i voce atât de zeflemitoare şi dispreţuitoare (nu doar faţă de soldaţi, ci şi faţă de noi, tinerii locotenenţi!) s-a ridicat şi a grăit către “popor” (surprinzându-i şi pe colegii mei, ofiţerii):
          -Soldatule! Am ascultat vrerea adunării. În calitatea mea de comandant de companie te anunţ: “Adunarea UTC te-a condamnat la moarte!”
Este greu de descris reacţia auditoriului. Inclusiv colegii mei, ofiţeri şi subofiţeri, au rămas stupefiaţi. Apoi a urmat un soi de încercare de a zâmbi scremut, gen: Uite o glumă bună aici în munţi, făcută de tov. căpitan!
          -Legaţi-l pe soldat de copacul acela, s-a auzit ordinul sec, scurt dat de căpitan unor soldaţi din preajmă. Băieţii aceia au intrat în joc, amuzându-se. Nu mai văzuse nimeni aşa ceva până atunci. Să te “condamne la moarte”, “în direct”, o adunare UTC!!!??? Orişicât, un asemenea spectacol nu se ratează. Ar fi murit şi Hollywoodul de invidie, că pe ei nu i-a dus mintea la aşa ceva.
          -Eu voi duce la îndeplinire pedeapsa, continuă imperturbabil şi flegmatic, şeful zonei, (bravul căpitan!).
          Căpitanul a luat de pe o măsuţă din apropiere un pistol mitralieră pe care şi-l pregătise dinainte, l-a armat şi a tras spre soldatul “condamnat” (legat de un pom), întregul încărcător de 30 de cartuşe. De manevră (oarbe).
          A fost panică generală. Surpriză totală, pentru că nimeni nu ştia ce are de gând să facă tov. Căpitan. “Condamnatul” a făcut pe el şi, efectiv, a căzut spre pământ, rămînând atârnat de frânghiile cu care fusese legat.
După nebunia de câteva momente, vocea dispreţuitoare a căpitanului s-a auzit din nou:
          -Luaţi-l de aici, că s-a copt!
          Comentariile vă aparţin. Am cunoscut şi astfel de “ofiţeri”. Din păcate!
La revenirea în unitate, bravul căpitan a fost trecut în rezervă. Eu zic că a scăpat uşor! Dacă copilul (soldatul) acela făcea infarct!!?? Dumneavoastră ce le-aţi fi spus părinţilor acestuia: că soldatul a murit în misiune, la datorie!!?? Şi mai am o întrebare: Dacă în locul “condamnatului”, era copilul dumneavoastră, trimis, nu-i aşa, să-şi satisfacă stagiul militar!!??
L-am mai văzut de vreo două-trei ori prin oraş, în ultimii ani pe acel “căpitan”, mergând surâzător pe stradă. M-a văzut şi el. Am trecut imediat pe celălalt trotuar. Nu suportam mirosul pestilenţial de nesimţire care apăruse deodată pe acea stradă.
Să fi fost oare doar atât!?